Pefrect Sand Lacquer N: S78
 Преди няколко дни – точно на Бъдни вечер – реших, че вместо да ходя на маникюр, ще си купя хубав скъп лак, с който да си направя сама маникюра за Коледа, а и по този начин щях да мога да се радвам на лака неколкократно. Е, оказа се, че съм направила грешка 🙂 лакът се оказа разочарование за мен, но той ще бъде представен в друга публикация. След него реших да си взема някой евтин лак и се спрях на Перфект.

Обичам да си купувам лаковете на Перфект, защото на моя нокът – мазна плочка – имат доста голяма издържливост. В зависимост от това дали съм с основа или не, издържат между 4 и 7 дни. Другото, което ме кара да ги предпочитам, е фактът, че са български. В гугъл не можах да открия почти никаква информация за фирмата, но по баркода се убедих, че поне фирмата е регистрирана в България.


И така, ето го в цялата му красота:

Като го сложих на ноктите си на два пласта и след като изсъхна, реших, че ми прилича на натрошени коледни играчки. Или на посипани фойерверки. Във всеки случай лакът е много блестящ и опрделено не е ежедневен, затова и според мен е идеален за празниците и най-вече за Нова Година. По Коледа обичам да  нося червено 🙂 Когато си гледах ноктите вечерта на изкуствена светлина, лакът ми приличаше по-скоро на златист, но на дневна светлина определено е сребрист, така че имайте го в предвид.

На снимката лакът е вече на трети ден, след къпане и постоянно миене на огромни количества чинии, така че съм повече от доволна от представянето му.

За мен този лак не е точно пясъчен – т.е. изпълнен само с малки грапави частички, а има и много парченца брокат, които също добавят към „грапавия вид”. Може да се носи както само един слой самостоятелно, тогава е по-ненатрапчив, или пък да използвате някаква цветна основа и един слой отгоре (като го пробвам, ще направя снимки и ще ъпдейтна), така и самостоятелно на два слоя. Със сигурност няма да останете незабелязани.

По отношение на състава, все още не съм започнала да се интересувам от състава на лаковете за нокти, но за тези, които искат да го узнаят, преписвам го надлежно : Ethyl Acetate, Butyl Acetate, Nitrocellulose Phthalic, Anhydride Glycols Copolimer.

Определено съм доволна от лака, това е вторият ми пясъчен лак на Перфект и както е тръгнало, май скоро ще добавям и други към колекцията си.
Цена: 3,50 лв   

You may also like