Любими продукти под 5 лв


Отдавна съм осъзнала за себе си, че разбирането ми за „приемлива цена” на някаква козметика е много по-различно от това на повечето момичета. Преди години си мислех – „30 лева за фон дьо тен?! Тия са луди!”, вчера отидох в Сефора и разгледах щанда на Benefit, единият от фон дьо тените им – Hello Flawless – струваше 70 лв и си помислих „Е, не е толкова скъп.”
Да поясня J не мисля, че съм на онова ниво, на което бих дала 70 лв за фон дьо тен, първо защото според мен, за да дадеш подобна сума или трябва наистина да имаш нужда от него, защото кожата ти не понася по-евтини продукти (чувствителност, акне, белези), или ако изкарваш доста доста добра заплата.


 И след като се ошашках, колко съм се изметнала, реших да направя една подобна публикация, за да си припомня хубавите продукти на много добри цени. И ето ги и тях:

/снимката е накриво, но е най-правата, която успях да направя, не знам какво ми става тази неделя/
Bi*es deodorant Monster High никога не съм предявявала някакви особени претенции към дезодорантите, стига да нямат фреони и да миришат добре. Отдавна не си бях купувала дезодорант, но като видях този с любимата ми героиня от Monster High, просто не се сдържах и си го взех. Мирише много бонбонено, но за моя голяма изненада, ароматът е адски издържлив – използвам го вместо парфюм, особено когато съм на път и ме е страх да не счупя стъклените шишета на парфюмите си.
Цена: 2,50 лв (купен е от Враца, където цените са брутално ниски)


Шампоан Кря-кря – ползвам този шампоан от тийнейджърските си години, никога не оставам без една бутилка от него. Особено ми е полезен, когато трябва да си мия косата ежедневно, измива добре, пени се добре, мирише на детство, какво повече да иска човек?
Цена: 1,80 лв

Дева Bio Vital Cream for Hands&Nails  – толкова много ревюта изчетох за него, че нямаше как да не си го купя. А и е български – това ми е едно от основните изисквания, когато си купувам крем за ръце. Мирише на бадеми и на сладко, попива нормално бързо, лично при мен малко след това имам чувството, че ръцете ми са мазни, но като ги пипна са напълно сухи. Хидратира добре, но ако използвате по-силен сапун за ръце, аз нанасям и втори път през деня. Няма парабени, силикони и парфюм, но пък е пълен с био масла. 🙂
Цена: около 2,50 лв, ако не бъркам.

Essence XXL Shine in True Love  много любим гланц за устни. Малиновите нюанси са ми любими, а този е доста наситен цвят, при полаганего трябва да се внимава. Издържа около час без ядене, не лепне и не изсушава устните.
Цена: 3,90 лв (когато си го купих преди година)


Червило Bell N:102  – да си призная не използвам често червила, това ми го подари майка ми, която много харесва марката. Полски са, могат да се намерят в Драка, Карфур и по малките магазинчета. Моето е доста кремообразно, меко и хидратира устните, цветът му не е особено плътен, но на мен ми допада. Издържа около 2-3 часа без ядене.
Цена: около 3 лв.                     

 Farmasi Camouflage Concealer Stick N:05 – по едно време тотално бях изперкала по Фармаси и исках да си купя всичко възможно от марката, което намеря на българския пазар. Така и се оказах с този коректор – плътен е, разнася се лесно и стои добре под фон дьо тен или пудра. Малко е сух, така че може би не е добър избор за сухи кожи.
Цена: около 4 лв, ако помня добре.
Четката за сенки на Essence е всеизвестна, но все пак – най-универсалната ми четка, нанасям и смесвам цветовете с нея, а понякога я използвам и за crease.
Цена: 2,90 лв

Golden Rose Silky Touch Matte Eyeshadow N:212 – тези сенки бяха включени и в любимците ми за 2013. Това е единственият нюанс, който имам от серията, така че не мога да кажа дали всички са такива, но тези са много добри – нормално пигментирани, лесни за нанасяне и преливане и издържливи.
Цена: около 3 лв, ако не се лъжа.
Farmasi Soft Touch Mono Eyeshadow N:20 – турските марки май си падат по „touch” определението в имената на сенките :Р Това са първите ми сенки, които започнах да използвам постояно. Цветът е много нежен, перлен нюанс, малко се разпрашават и не са особено трайни, но за мен имат сантиментална стойност. Тези специално са по-сухи, но имат и по-мазни сенки, зависи от завършека, които си изберете.
Цена: 3,50 лв.

Trendy Single Eyeshadow  N:13 Golden Brown – тези сенки също са ми от любимците. Използвам ги много често самостоятелно на клепача, толкова много ги харесвам. Мазни са, с наситен цвят и добра издържливост, дори без база изглеждат много добре. Trendy е от едно семейство със Seventeen и Radiant, като са най-евтиният клас. Случайно ги открих и планирам да си взема и други цветове. Може да ги намерите по малките квартални магазинчета. Съвет: не им четете състава, че лошо ще ви стане 🙂
Цена: 4,20
Ето и трите цвята без база и на дневна светлина:


Лаковете на Perfect – също са сред любимците ми, имат голямо разнообразие от цветове и завършеци, добра издържливост и перфектна цена.
Цена: между 3 и 5 лева

Това са моите любимци под 5 лв, ще се радвам да споделите и вашите 🙂You may also like