Матирано лице през лятото? Мисия успешна!


Много от нас постоянно се борят с неприятното омазняване на лицето, но през лятото тази битка е особено ожесточена. Лично аз смятам, че омазняването на лицето е проблем, който трябва да се поправи с бяла козметика, не с декоративна, но тъй като този процес е прекалено индивидуален и сложен, днес ще ви покажа два продукта от декоративната козметика, които матират лицето ми отлично и според мен биха помогнали на много от вас.

MAC Oil Control Lotion & Ben Nye Mojave Luxury Powder (в кутията от ELF държа пудрата си на Ben Nye,тъй като ми е по-удобна за използване)  

Много(линк) съм ви говорила за лосиона на MAC, но ще продължа да го правя, тъй като според мен  той е един изключителен продукт. Нанасям помпичка и половина на лицето си, единствено в Т-зоната, тъй като само там имам проблем и го оставям да изсъхне, като преди него винаги съм нанесла хидратиращ крем. Не използвам база за грим, така че след лосиона слагам коректор – винаги го слагам под бб крема – и нанасям ББ крем (в случая Mixa Soothing BB cream). Давам малко време на ББ крема да попие, гримирам очите си през това време и нанасям руж, след което нанасям малко количество от пудрата на Ben Nye. По този начин пудрата едновременно контролира омазняването и „запечатва” ружът ми, за да издържи до вечерта.

Отляво е малко количество от Ben Nye, положено с пръст – затова е така наситено. Отдясно е лосионът на MAC
Тъй като не притежавам своя собствена пудра, една приятелка ми отсипа малко от нейната. Използвам тази с белия цвят, макар че когато я свърша, бих си взела тази с цвят „банан”. Пудрата е толкова фино смляна, че дори да сложите по-голямо количество, лицето ви няма да изглежда брашняно, обещавам 🙂 Белият цвят не се забелязва изобщо на лицето, а също така снимките с него са напълно безопасни, няма да се окажете бялата смърт, това също ви го обещавам.
Видът, който постигате с тези два продукта, е доста матиран. Но искам да отбележа, че аз харесвам матирани лица, не обичам никакво омазняване по лицето ми, не харесвам фдт, които създават „сочен” вид, не обичам да ми „лъска”. За някои може това матиране да е прекалено, за други да е перфектно. Кожата ми е нормална към комбинирана, но всички знаем, че през лятото няма такова нещо като „нормална кожа”. При мен комбинацията от продукти работи отлично, но въпреки това рядко ги използвам едновременно. Сдържам се, защото имам някакво странно усещане, че прекалено много тормозя кожата си, използвайки толкова матиращи продукти.
Та така, това са моите любимци, които ми помагат да се справя с омазняването на лицето. А кои са вашите? Ще се радвам да ми споделите и вашите трикове за матиране на лицето през лятото.

You may also like