Чисти четки с da Vinci Cleaning Soap for Cosmetic Brushes

 Сапунът пристигна в стабилна метална опаковка, която се затваря плътно и има две дунапренчета на дъното и капачето, поставени с цел да попиват влагата, останала по сапуна, а така предпазват и кутийката от зацапване. Сапунът има силна миризма на лимон и изглежда като всеки друг сапун.

Как се използва? Намокряте четката с хладка вода и започвате да я „търкате“ по повърхността на сапуна до получаване на пяна. След което изплаквате четката с хладка вода докато е напълно чиста. При нужда – повтаряте процедурата.
Използвах сапуна неколкократно, умишлено доста позацапах четките си и трябва да кажа, че се справя доста добре. Отми фдт, пудра, руж, бронзър, сенки и дори paint pot от четките без проблеми. Нещо, което ми направи добро впечатление е, че отми перфектно всички остатъци от фдт по четката ми. Обикновено когато използвам Кря-Кря, външните косъмчета на дуо-фибърната ми четка стават снежно бели, но тези в сърцевината задържат малко от пигмента. Дори при повтаряне на миенето, оцветяването остава. Da Vinci се справи с всичкото оцветяване по четките и сега всички косъмчета са снежно бели. Не съм забелязала някаква промяна в космите – нито ги изсушава, нито падат някакви косъмчета.
Хигиената на сапуна? Малко се притеснявах дали е окей да размазвам толкова продукти върху повърхността на сапуна, но всичко се отмива съвсем лесно. Попивам леко със салфетка излишната вода и го оставям да изсъхне в кутийката без да я затварям. Затварям я, чак когато сапунът е напълно сух, за да не се изпоти. По отношение на състава не видях нищо лошо в него, но някой, който разбира повече може да ме поправи 🙂
Струва ли си? Сапунът се справя малко по-добре от Кря-Кря. А ако смесвате Кря-Кря със зехтин, мисля че са наравно. Цената му е 10 лв, на Кря-Кря – 2 максимум, така че от финансова гледна точка, определено не мога да го оправдая. Но пък е удобно за използване, става по-бързо от Кря-Кря и можете да го вземете навсякъде със себе си. Аз лично съм доволна от покупката си и засега ще дам малко почивка на Кря-Кря.
А вие какво използвате, за да почиствате четките си?

You may also like