До дъно ч. 6


От много много време не съм ви писала за празните си опаковки. Бях си поставила за мисия за събера по-голямо количество използвани продукти, а и имах няколко набелязани, които бях решена да свърша на всяка цена. Когато най-накрая реших да напиша поста, се оказа, че съм събрала прекалено много опаковки и реших да го разделя на две. Първата част е продукти за тяло, коса и нокти, а втората част за лице и декоративна козметика. 

Шампоанът Lángelica Botanics с екстракт от бадем и пчелно млечице за нормална коса се оказа голямо разочарование. Купих си го заради състава – без парабени, силикони, парафин и OGM и очаквах наистина да подобри косата ми. Но беше толкова силен и я изсушаваше толкова много, че го дадох на приятеля ми да го довърши. Не бих си го купила отново.
Seri TheraCure Shampoo against hairloss е друга бира, това е поредна опаковка от шампоана. Помага донякъде в борбата с косопада, измива ми косата много добре без да я пресушава. При редовна употреба се забелязва намаляване на косопада, беше много добра комбинация с ампулите от серията, но ги спряха от производство. Със сигурност ще си го купя отново, но малко по-нататък.
John Frieda Luxurious Volume Touchably Full Shampoo & Conditioner – и за този продукт мнението ми е смесено. По отношение на обема, не забелязвах голяма разлика след използването на шампоана и балсама. Но измиваше добре косата ми, не я пресушаваше, нито я омазняваше. Не бих си го купила отново, защото не виждам толкова голям ефект, че да оправдае цената му в пълен размер.
Alfaparf Semi di Lino Reconstruction Reparative Mask – много съм доволна от тази маска за коса. Купих си я за уплътняване на косъма и трябва да споделя, че след редовна употреба косата ми наистина се усещаше по-плътна. Не отделния косъм, а по-скоро като цяло. Мисля че имаше и заздравяващ и подхранващ ефект, косата ми изглеждаше по-мека и лъскава след маската. С удоволствие бих си я купила отново, но първо искам да пробвам нещо ново.

Bilka Mavrud Age Expert Anti-Age Body Styling Cream – Билка определено ги бива да произвеждат ароматно ухаещи лосиони за тяло. Ако трябва да съм честна, използвах този крем повече като лосион за тялото, отколкото като антицелулитен крем. Не видях абсолютно никакъв ефект от него, но кожата на краката ми стана много-много мека. Не бих си го купила отново, защото изобщо не върши това, което заявява.
Le Petit Marseiliais Mandarine&Citrone Vert – нямаше как след толкова реклами и чудесии да не си вземем поне един продукт. Казвам „вземем”, защото приятелят ми предложи да пробваме марката. Душ гелът е много воднист, ухае свежо и измива добре. В състава си няма парабени, но пък си има сулфат на второ място, така че не бих го купила отново – не прави нищо съществено и предпочитам да опитвам нови продукти.
Macadamia Healing Oil Treatment – не, няма пак да дудна за нея. Знаете мнението ми, много обичам този продукт, промени коренно косата ми. В момента използвам друго олио за коса (пусти интерес), но когато го свърша, сигурно ще се върна пак към тази марка.
Bilka Mavrud Age Expert Anti-Age Hand&Nail Cream – кремът на колежката ми, който ми беше защеван, когато напусна. Ухае много приятно, попива бързо и донякъде хидратира. Не съм впечатлена и надали ще повторя.

Yves Rocher Apricot Botanical Scrub както беше в любимците ми през Април така сега е низвергнат. Започнах да се обривам от него и не знаех какво да го правя, накрая го изхабих като скръб за стъпала. Не съм доволна, много е груб, пълен е с парабени и кожата ми реагира от него. Не бих си го купила отново.
Захарен ексфолиант на Рефан с нар и папая – много любим продукт, купувам си ги постоянно през годините и никога не ме разочароват. По-груби са, но почистват кожата ми добре, не я пресушават и ухаят невероятно, а и са български. Ще си ги купувам отново и отново.
Bi-Es Monster High Deodorant Frankie Steinмай на всички им е ясно защо си купих този дезодорант. С тази сладуранка отпред, просто не устоях. Приятен дезодорант за 10-годишни момичета 🙂 ужасно сладникава миризма, въобще не прави нищо по отношение на изпотяването. Не бих си го купила пак, защото съм доста доволна от дезодоранта, който използвам в момента.

Golden Rose Holiday Nail Color – номерът на лака се е изтрил 🙁 много съм доволна от този лак. Плътен, много красив цвят, висока издържливост и лесно нанасяне. Цената му е отлична и въпреки че се развали точно както беше написано на гърба – на 8-ия месец, с удоволствие бих си купила още един-два от серията.
Lilly Oil-Based Nail Polish Remover – май няма смисъл много да говоря за този лакочистител. Перфектен е, изчиства всякакъв лак, не изсушава ноктите, не ги прави бели и е на страхотна цена. Ще си го купувам, докато не спрат да го произвеждат.
И така, това беше първата ми част от използваните продукти. Много съм доволна от себе си, но има още няколко неща в банята, с които нямам търпение да приключа. А вие отдъхвате ли си като видите голямата торба, пълна с празни опаковки или страдате, че някой продукт е свършил?

You may also like