Beauty blenders


Реших да пиша за бюти блендърите, тъй като те са новост за самата мен. Използвам ги сравнително отскоро – около два месеца и мнението ми все още се колебае. Мисля първо да ви споделя мнението си за бюти блендър-а като продукт и след това да сравня двата, които имам. В началото смятах, че това е поредната измишльотина, създадена, за да харчи парите на хората. Сдобих се с моя случайно – получих го като подарък. Доста дълго избягвах да го използвам, тъй като го намирах за нехигиеничен, но после реших, че трябва поне да го опитам. Фдт-ът изглежда много по-различно, нанесен с бюти блендър, отколкото нанесен с четка или пръсти. Завършекът е много по-незабележим и естествен. Използвам тупкащи, а не мажещи движения, защото видях по-добър резултат. Сложен по този начин, фдт/бб кремът ми никога не се свлича и не изглежда cakey (някой да знае правилната дума на български?) на лицето ми. Пробвах го с някои от трудните ми фдт, тези, които ми е най-сложно да нанеса и да имат естествен завършек, и резултатът беше успешен. Наистина изглежда много естествено.

Хигиената е това, което все още ме притеснява. Мия го на всяка второ използване. Но колкото и да мия, следа от стария фдт/бб крем винаги остава върху гъбичката и не се измива напълно. Също така имам чувството че продуктът попива надълбоко в бюти блендъра и колкото и да го стискам, не всичкия се маха. За мен това е основният минус на гъбичката.
Изобщо не ме притеснява, че е нужно да използвате повече продукт от обикновено. Майтапа настрана, видяхте в Project Pan поста ми колко бб крем съм успяла да използвам за една година нередовно ползване – аз имам нужда от бюти блендър, за да си свърша в срок фдт и бб кремовете. Забелязала съм, че с навлажнен ми трябва две помпи фдт, докато с четка ползвам помпа и малко. За мен не е драма, но ако сте от онези хора, които свършват фдт за 2 месеца, определено ще е проблем.
По отношение на използване е елементарен, сутрин, след като си измия лицето и зъбите си, го слагам под струята вода и започвам да го „помпам“ около 7-8 пъти. Става почти двоен и го изстисквам, докато спре да капе, понякога, ако ми се занимава (т.е. почти никога), го обвивам в салфетка и стискам още веднъж. След това слагам фдт на ръката си и оттам взимам с бюти блендъра по малко и с тупкащи движения го разнасям по цялото лице. Можете да слагате „капчици“ фдт на лицето си и така да разнасяте с гъбичката, както ви е удобно.
Честно казано не бях обмисляла колко време да го използвам преди да го изхвърля и да си купя нов, но една хлебарка ми реши проблема генерално, като го полази. Щях да получа инфаркт между другото, защото после се скри между ружа и палитрата ми със сенки. След като говорих с приятелка, която използва по-дълго от мен бюти блендър, реших че месец-два е нормален период. Но всичко зависи от вас и вашето усещане кога да го замените с нов.
Мислех си, че няма много голяма разлика между различните марки и форми бюти блендъри, но ето на – грешала съм.
Предпочитам първия (синия), тъй като прилича малко на снежен човек с шапка, ми е по-удобен за държане, по-плътен е от този на ебелин и връхчето му не е толкова остричко, което ме улесняваше в полагане на фдт. Ефектът беше слаба към средна покривност, по-матиран вид и много естествен резултатът. За сметка на това попиваше повече продукт.
Новият ми – на ебелин (розовия) – ме разочарова до момента. По-мек е, по-порест, покривността е още по-слаба и резултатът е доста „сочно“ лице. С предишния не ми се налагаше да матирам, защото никога не лъсвах. А с този лъсвам от воле и се налага да матирам с пудра. Тъй като е доста остър, ми е по-трудно да го използвам, щеше ми се да е по-тумбест. Не попива толкова много продукт, но това, както се разбрахме не е от значение за мен. Допада ми това, че си има кутийка и със сигурност няма да го застигне съдбата на предния. Малко е неприятно, че ако не е сух, не се събира добре в кутийката и връхчето му се сплесква от капака.
Днес си поръчах трети за 95 цента, ще го видим него какъв е. Хвърлила съм око и на този на Real Techniques, но има време до тогава или ако говорим в месеци – покрай Коледа някъде J Според мен си струва да пробвате, използва се лесно – просто няма как да сбъркате, не струва много и ако се стремите към естествено излъчване, това е вашият помощник.
А вие използвате ли бюти блендър и ако, да, коя е предпочитаната ви марка?

You may also like