Ако трябваше да започна отначало…


Този тип постове са едни от любимите ми по чуждестранните блогове и реших да направя един и аз. За какво става въпрос? Да приемем, че поради злощастно стечение на обстоятелствата съм изгубила всичката си декоративна козметика и трябва да започна от нулата. Какво бих си купила? Ще ви представя ядрото на моята колекция, ако трябвашеда започна от нулата – едни от най-добрите продукти, които съм използвала. И да не забравяме финансовата страна на нещатада купя всичките си любимци би ми излязло доста скъпо, затова бих започнала с продукти от средния клас и постепенно бих добавяла останалите продукти:

Коректорът на Maybelline Fit Me – използвам го в момента и съм доволна, да си призная, досега не съм открила някакъв уау коректор, но този е от добрите. Разнася се лесно, слива се добре с кожата ми и успява да прикрие добре пъпки и тъмни петна. Цена – около 13 лв.

Mixa BB Cream – споделяла съм ви колко започнах да харесвам бб кремът на Микса, откакто започнах да го нанасям с гъбичка. Покритието му е слабо към средно, издържа почти цял ден на лицето ми, без да го омазнява прекалено, не е довел до запушени пори, така че е перфектен за ново начало. Цена – около 6-8 лв.
Бюти Блендър – от китайския ми сайт си взех един за 1,50$, перфектна сделка.
NYX Blush – единот любимите ми ружове е на тази марка. Малко са твърди или поне тези, които аз имам. Трябва да се загребе няколко пъти, за да се постигне добър цвят, но поне не можете да се прекали с тях. Издържливи са, преливат се лесно и като цяло са с много добро качество. По сайтовете можете да откриете тези ружове за 5-6$, което си е доста добра цена.
Четка за руж на Essence – която ще използвам за ружа. Цената беше около 8-10 лв.
ELF Eyeshadow Primer– преди да открия базата на UD, използвах тази повече от година. Има светъл цвят, който попива добре в клепача и изравнява цвета. Сенките се преливат сравнително лесно върху нея, цветът става по-наситен, сенките издържат в отлично състояние около 6-7 часа, след което започват да се събират в гънките на окото, но без да е прекалено. Отново по сайтовете цената е около 4-5$.
Trendy Eyeshadows – може би най-любимият ми цвят сенки е на тази марка. Бях изумена колко са маслени, как добре се преливат и стоят на окото и колко са пигментирани. Да си призная, не знам дали имат палитри, или ги продават само като единични сенки, но си струва да ги пробвате. (Trendy е по-евтиното братче на Seventeen и на Radiant, така че доброто качество е очаквано). Цената на тези сенки беше 2,50 или 3,50 лв.
Четка за опушен грим на Essence – първата ми четка за грим, много я харесвам и винаги имам една наблизо. Цената беше около 6 лв, ако не греша.
Спирала на Essence “I love extreme – признавам си без бой, не съм я ползвала, но толкова съм слушала за нея, че искам да си я купя за някой повод, когато ще се престраша да сложа спирала. Цена – около 6 лв.
Червило на Bellголяма гама от цветове и завършеци, наситени и маслени червила. Не миришат на парфюма на баба ви, нанасят се лесно, рядко се разтичат, издържат приемливо. Цената им е около 3 лв.
И така, да обобщим – мисля че покрих нещата, които използвам в ежедневието си и които би било разумно да купя наведнъж. Въпреки че за някои от споменатите неща имам заместители от по-висок клас, които използвам по-често, съвсем откровено си признавам, че не бих тръшнала наведнъж пари за руж на МАС, фдт на Inglot и палитра сенки на UD. Та така – общата сума е 68 лв. Малко соленичко излиза, въпреки сравнително евтините неща, които избрах. Но поне знам, че ще използвам все доказани продукти, които наистина ще ми свършат работа.
А вие какво бихте си купили, ако трябваше да започнете всичко отначало?

You may also like