Любими продукти за септември


Септември се изтъркаля и дойде ред на любимците ми за месеца. Не съм особено редовна в тази рубрика, тъй като много често любимците ми се дублират. Въпреки че си купувам сравнително често козметика, когато нещо ми харесва, си използвам него. Опитах се този път да разнообразя малко фокуса и ето какво използвах с удоволствие през септември.

Отново включвам шампоана ми против косопад Seri Theracure Shampoo – използвам го повече от година, гледам винаги да имам от него. Ефектът вече не е толкова видим като преди, косата ми е свикнала с шампоана, но все пак се забелязва разлика, когато започна да го използвам. И тъй като в момента е сезонът на косопада, ми е добре дошъл.
Avon Foot Works Sea Salt Foot Scrub – любимият ми скръб за стъпала, използвам го от години и засега не ме е предавал. Груб е и почиства добре мъртвата кожа. Икономичен е и мирише много свежо. Цената му покрай промоции също ме устройва, така че ще продължа да си го купувам.
Nip+Fab CC Eye Fix – получих го в английската Love Me beauty box, в началото негодувах срещу продукта, но после пробвах прословутото изсветляване под клепачите тип Ким Кардашиян и този продукт е идеален. По-светъл е от кожата ми значително, но разнесен с beauty blender става много приятно озаряване. Фиксирам го с пудрата на МАС и не мърда цял ден, стои естествено и не се набива в порите. Цената му е малко висока (14 евро) и не се намира в България, та като свърши, не знам дали пак ще си го взема.

Biotherm Aqua Source moisturizing skin care cream – когато приключих с предишния си крем на Виши, исках нещо, което да хидратира кожата ми и да се справи с лишейчетата, които се появяваха често по лицето ми. Изчетох сума ти ревюта преди да поръчам този крем. Изключително доволна съм, кожата ми е мека и пухкава (или еластична, както казват всички нормални хора), няма и помен от лишеи, не се омазнява излишно, ще му отделя ревю, защото определено си го заслужава.
MAC Studio Careblend pressed powder – един от постоянните ми любимци. Много добра пудра със слабо покритие за дните, в които кожата ви е спокойна и няма зачервявания. 

Кой не знае за Urban Decay Eyeshadow Primer Potion, кой не е слушал за нея? Имам оригинала, обожавам го и засега е най-доброто, което съм използвала. Единствената ми забележка е, че лееееко изсушава клепача ми, но има достатъчно плюсове, че да преглътна този недостатък.
Zoeva Pure Glam Pigment in Champagne – не обичам пигменти и минерални сенки, защото има много голяма вероятност нещо да ми влезе в окото, а вече съм ви говорила предостатъчно колко чувствителни са очите ми. Но този пигмент е различен, много ситно смлян продукт и при нанасяне с гъста твърда четка, тип Zoeva 234 Smoky Shader (или четката от Naked 1) се нанася на окото и залепва за базата. В бурканчето цветът изглежда много по-тъмен, отколкото е в действителност. На клепача отговаря на името си – цвят шампанско. Цветът е много наситен, нанася се лесно, прелива се лесно и беше един от най-предпочитаните ми цветове за септември. Продължавам да го използвам с голямо удоволствие.
 Две четки, за които никога не съм говорила достатъчно. Горната е отскоро – Real Techniques Setting Brush, използвам я за хайлайтър и се справя по-добре от предишната ми. С нея ефектът е по-наситен и по-контролиран. Почиства се лесно, косми не падат. Препоръчвам ви я, може да я използвате и за полагане на пудра над коректора под очите. Следва я едно китайче, имитация на Real Techniques Expert Face Brush, една от най-успешните ми китайски четки. Може да се използва за фдт, но аз предпочитам да я използвам с пудрата на МАС, за която ви писах по-горе. Ефектът е по-голяма покривност, но без да изглежда прекалено на лицето. Много е гъста и плътна, много ми харесва.
Ето как изглеждат отблизо, видимо – в космите нямат голяма разлика, което е точка за китайците. Ако трябва да призная, харесвам повече китайчето, отколкото оригинала. Не знам какво не ми харесва в четките на RT, но ме дразнят, признавам си.
И така, това бяха моите любими продукти за септември, много закъснях, знам си аз, но все пак – какво е вашето мнение, пробвали ли сте някои от тях?

You may also like