Борба за обем: John Frieda Luxurious Volume Conditioner


Споменавала съм няколко пъти шампоана и балсама на John Frieda Luxurious Volume и съвсем доскоро мнението ми беше неутрално, клонящо към негативно.
Но после свърших шампоана и доизползвах балсама самостоятелно. Това беше и критичната точка, в която мнението ми се промени.

Защо преди не харесвах тези продукти?
Основната причина беше, че след като ги използвах, имах обема, които обещават. НО косата ми беше ужасно суха и хвърчаща, нямаше много блясък и ми беше трудно да я разресвам. Дори и да сложех олио за коса, пак ми беше трудно да я разресвам и да я държа пусната първия ден. Пробвах да използвам само шампоана в комбинация с друг балсам, но косата ми продължаваше да е доста суха. След разговори с една приятелка, разбрах, че когато се борите за обем, обикновено косата ви се изсушава. Звучи логично – меката и лъскава коса рядко има обем, защото тежи и е хлъзгава. Та на практика продуктите на John Frieda си работеха добре, но на мен не ми допадаше косата ми е да обемна, но суха. Предпочитам обратния вариант да е по-необемна, но мека и лъскава.
По отношение на измиването, шампоанът и балсамът измиваха добре косата ми, позволяваха ми да спазвам тридневния си режим и нямах проблеми със скалпа – нито сърбеж, нито болка (случва ми се с някои шампоани, уви).
Защо сега харесвам балсама?
Явно когато се използва само балсама, моята коса реагира много добре. Обемът е по-малък, отколкото когато използвам и двата продукта, но на мен и толкова ми е достатъчно. Косата ми се разресва по-лесно, не хвърчи толкова много и ако използвам по-подхранващ шампоан, има блясък и е мека. Олиото за коса се справя с хвърчането и леко сухите краища. Балсамът нанасям по цялата коса и дори близо до корените. Измива се лесно, не се лигави прекалено много по косата. На тестер опаковката не пишеше колко време да се държи, аз го държа 2-3 минути и изплаквам обилно с вода. Мисля, че слагам повече отколкото е нормално за моята коса (тънка, средно гъста и малко под раменете) – около половин орех, но не съм забелязала косата ми да се омазнява повече от нормалното

След като приключих с шампоана, балсама ми стигна за още 6-7 измивания и ефектът много ми допадна. Проверих състава и се оказа, че няма сулфати, което ме изненада много приятно. Определено ще си купя балсама в пълен размер, въпреки че цената не ми се нрави много.
А вие имате ли си любимец, който да ви осигурява обем, без да изсушава косата? Ще се радвам да ми споделите 🙂 

You may also like