Грижа за чувствителната кожа на лицето – Avene Skin Recovery Cream


Изненадите от Avene не спират! Този път получих крем за чувствителна кожа – Avene Skin Recovery Cream for Hypersensitive and Irritable Skin.

Неколкократно съм споменавала, че имам чувствителна кожа и кремът беше много приятна изненада. Преди да започна да споделям впечатления, нека кажа в какво състояние беше кожата ми, когато започнах да го използвам.
Благодарение на любимия ми Biotherm, кожата ми беше отлично хидратирана, проблеми с пъпки нямах, забелязваше се редовното ми зачервяване по бузите, имаше също така и остатъчни тъмни петна. Кожата ми в момента е нормална – определено не е комбинирана, също така след редовно ексфолиране, повърхността й беше гладка и без черни точки. Общо взето нищо, от което да се оплача.
Какви са моите впечатления от крема?

Първо опаковката е страхотна – тубичка от 50 мл, от която се изстисква нужното количество. Това е предпочитаният вариант от мен, тъй като хич не обичам да бъркам в бурканчета, макар и бурканчето да ми допада повече на външен вид. Интересното при този крем е, че тубичката има гърло, което е скрито. При стискане, гърлото излиза под натиска, след което излиза крема и когато намалите натиска, гърлото се прибира. Звучи малко тип „пришълеца“, но снимките го показват по-добре 🙂


/отляво е в покой :Р, отдясно е под натиск/
Кремът е бял, средно гъст и немазен. Попива бързо в кожата, при мен се забелязва съвсем лек мазен филм до половин час след нанасяне и не е много удобно сутрин да чакате 30 минути, преди да се гримирате, затова и го използвам вечер. (Само като вметка – моята кожа попива бавно абсолютно всички кремове) Както казах, кожата ми беше отлично хидратирана и за 20-те дни тест, не открих да са се появили лишеите, които ме тормозеха години наред. Не забелязах някаква голяма промяна в областите, в които лицето ми се зачервява през деня, но досега не съм открила продукт, които да се справи с това. А и според мен трябва да го използвам по-дълго, за да преценя дали има ефект.

Впечатли ме фактът, че основната съставка в крема е термалната вода на Avene, а не обикновена вода, както на абсолютно всичките ми кремове до момента. Втората съставка е минерално олио, за което още не съм решила какво ми е мнението. Другите – освен двата силикона, не ги познавам, признавам си и ще проуча за тях допълнително.
Като цяло бих ви препоръчала крема, много приятен ежедневен крем е, попива добре, не създава кир ефект, достатъчен е и като нощен крем за нормална кожа. НО за съжаление, докато го използвах, ми излязоха няколко пъпки. За справка последната година ми излизат по 1-2 месечно, а този път имах 4-5. Не че е голяма драма, но се забелязват, когато почти си нямал. Кремът беше единственото ново нещо, което включих в режима си. Спрях го за седмица и пъпките изчезнаха. Не съм убедена, че само кремът е виновен. Бях болна през това време, пътувах, имаше и стрес. Въпреки това смятам да си изхабя крема докрай и да проверя дали пъпките наистина излизат от него или причината е друга. Наистина съм доволна и бих го препоръчала на приятелките ми.

You may also like