На гости ми е Мая от Maya et sa vie en Rose

Тъй като тази седмица се отдадох на пътешествия, реших да поканя една страхотна девойка да ви забавлява, докато ме няма. А именно Мая от Maya et sa vie en Rose. Много обичам блога й, стила й на писане и доброто й настроение. 🙂 Задължително посетете блога й, има страхотни ревюта.

Ето и какво ви е подготвила тя:

Здравейте, 
Обикновено може да ме намерите в моето малко кътче  www.mayaetsavieenrose.blogspot.com, но по изключение гостувам на Ани в нейния прекрасен блог. Благодаря й много за поканата и ще се радвам в скоро време да й върна жеста 🙂
И макар че обикновено пиша за козметика, този път ще направя изключение и ще ви разкажа за 5-те си любими неща, които нося през зимата. Някои от тях са класика, други следват текущите модни тенденции, но като цяло това е моето разбиране за стил и същевременно удобство.

1. 50 нюанса червено
Зимата е сезона, през който нося толкова много нюанси на червено по ръцете си, че покажат ли се първите по-топли лъчи нямам търпение да сменя с пастелни тонове. Обичам много червения цвят, винаги ми напомня за Коледа, за греяно вино с орехи край камината, за печени ароматни кестени и много положителни емоции. Експериментирам с формата на ноктите, с брокати и с декорации, но като че ли оставам най-вярна на класическата бадемовидна форма с парижко червено 🙂

2. Зимни аксесоари и плетива
Тук говоря за шапки, в голямо количество и възможно най-разнообразни. Фаворит ми е тази широкопола вълнена капела от H&M, която придава на всяка визия едно допълнително очарование. Другият ми любим модел шапки са френските барети от ангорска вълна, по възможност с помпон на върха 🙂 Включвам и незаменимото вълнено пончо от едра плетка.

 

3. Карирана пола с висока талия
Независимо дали ще е тип молив, лале или “прегърни ме”, тази зима шотландското каре “разбива”. Винаги съм била привърженик на тази тенденция особено в червено и черно и успешно я съчетавам с черни плътни чорапи над коляното при вечерни излизания.
4. Високи чизми 
С моят ръст от 175 см, рядко успявам да си намеря чизми над коляното, затова при мен са винаги на нивото на коляното, но този тип ботуши са задължителни в моя зимен гардероб. Първо, придават по-издължен силует на краката. Второ, топлят ужасно много особено когато сте с пола, трето пазят от снега. За ежедневието предпочитам да са с изчистен дизайн и средновисок ток. На снимката по-долу съм с чизми на Zara.

5. Брошка
Като привърженик на черното класическо палто няма как да не търся малко разнообразие в сивия ден. На помощ идва добрата стара и позабравена брошка. Не знам защо, но това е много недооценено бижу, което е способно да вдъхне живот и на най-опростената и семпла кройка. А тази зима се сдобих с няколко прекрасни нови попълнения.

Надявам се да ви е било интересно това набързо препускане из гардероба ми 🙂 Поздрави и до нови срещи.

You may also like