Beauty Formulas – Deep Cleansing Nose Pore Strips


Днес ще ви разкажа за страничните си наблюдения, върху лентичките за нос на Beauty Formulas. Паднаха ми се в една от кутиите на Pinks и ги използвам върху приятеля ми и брат ми. Това е вторият вид лентички, който използвам върху тях и смятам, че лентичките на Beauty Formulasса много ефективни.

Във всяка кутийка има по шест лепенки, като всяка една от тях е в отделно пликче. Всяка лепенка е залепена за прозрачно фолио, като така по-лесно се ориентирате от коя страна се лепи за кожата. Лепенките се залепят плътно върху кожата на носа, като преди това сте го намокрили обилно. В началото лепенката е малко лигава и лепне, не се залепя идеално, но ако сте намокрили добре кожата и я притиснете плътно, лепенката залепва добре и заема формата на носа.
Оставя се да изсъхне напълно, когато я усетите твърда -все едно се е спекла, тогава я отлепяте. Ако е много болезнено, може леко да навлажните лепенката, но така се намалява и ефекта от нея.
Лепенките не се препоръчват за много суха, раздразнена или разранена кожа.
Забелязах, че при отлепването върху носовете и на двамата остават малки парченца, като от обелена кожа, но се оказа, че това е остатък от продукта. Кожата не се усеща лепкава и досега никой не си е мил носа, но гледам да им пробутам някой крем да се намажат, защото мястото изглежда много матирано и сухо.
Резултатът беше доста задоволителен. Няма да навлизам в подробности, просто ще ви кажа, че изчисти доста добре кожата им. И двамата се похвалиха колко мек и гладък бил носът им след лентичките, така че сега гледаме да го правим редовно.
По отношение на това дали им стават по-малко черни точки от използването на лепенките… ами знаете как са мъжете, едва забелязват новата ви прическа, камо ли дали им ставали по-малко черни точки, след използването на лепенки за нос 😀

В състава има каолин и хамамелис, които са често използвани съставки при проблемна кожа.
Като цяло съм много доволна от продукта и мисля да продължа да го прилагам, докато някой не пропищи :Р Ако имате проблеми с точките по носа, смятам, че лентичките, наред с ексфолиация и маски биха постигнали доста добър ефект. А ако маааааалко ви мързи, може да използвате единствено тях, няма да ви разочароват.
А вие използвате ли подобни лепенки и от коя марка сте доволни?

You may also like