Когато искам нещата да си стоят на мястото…


Предполагам на всяко момиче му се случва от време на време да е със супер запълнен график – работа, вечеря с приятелки и рожден ден до късно през нощта. Много често не ни остава време да се приберем до вкъщи и да си преправим грима или директно да направим нов, а някои от нас просто не обичат да „пооправят” грима си през деня (визирам себе си). Затова винаги си имаме онези сигурни продукти, за които сме сигурни, че ще оцелеят повече от 12 часа на лицето ни и ще продължават да изглеждат много добре. Реших да ви разкажа за моите „сигурни“ продукти :

База за грим : Clinique Superprimer – получих тестер с една от поръчките си и съм влюбена в тази основа. Лека е, моята е безцветна, прикрива порите и контролира омазняването отлично. ФДТ издържа с нея цял ден, без да се свлече, да не говорим, че всичко върху нея стои много естествено. Съвсем скоро ще й отделя ревю.
ФДТ : Dior Skin Nude  fdt – говорила съм ви нееднократно за него, дори имам и ревю. След като се сдобих с подходящия нюанс за моята кожа и открих правилният начин за нанасяне, това е моят фдт, когато ми предстои дъъълъг ден,в който няма да мога да подновя грима си. Издържа повече от 12 часа, като естествено покритието му намалява  и на места лицето е започнало да лъщи, но се справя най-добре от всичките ми налични.
Руж : NYX/MAC/Artdeco – всъщност нямам толкова много ружове в колекцията си и имам най-много от въпросните три марки. Всичките ми ружовете ми са прахообразни (все още се държа настрани от кремообразните). Нанесени върху фдт, издържат докато не ги сваля. Забелязва се известно избледняване, но това е нормално, а и доста често докосвам лицето си през деня.
Основа за сенки : Urban Decay Eyeshadow Primer Potion – има ли изненадани? Говоря за тази база от прекалено дълго време и няма да ви досаждам, не слагам сенки без нея никога и нямам намерение да го правя. Удължава живота на сенките, предотвратява всякакво събиране в гънките и изравнява цвета на клепачите ми, преливането е малко по-трудно, но съм свикнала и не ми пречи.
Сенки : MAC – много ми се ще да кажа, че шумът около тях е преувеличен и че с правилната база се държат като всички други сенки, но няма как да бъда искрена. Това са единствените сенки, които издържат на очите ми повече от 14 часа без да са избледнели. Много обичам Inglot, но при тях се забелязва известно избледняване, докато при МАС – каквото сложа в 7 сутринта, това махам в 10 вечерта.
Хайлайтър : MAC MSF Soft&Gentle – единственият ми хайлайтър в колекцията, така че нямам голям опит, но издържа прилично дълго. В зависимост от това колко съм си подпирала главата през деня (знам, че не съм само аз :Р) издържа и до вечерта, но блясъкът му не е така забележителен.
Червило : Ами нека бъдем честни, няма такова, нали? Дори първенецът ми по издържливост  Bourjois Rouge Edition Velvet, не може да изтрае от 7 сутринта до 9 вечерта. Да не говорим, че много често решавам да сменя цвета, който съм си сложила сутрина. Нямам никакъв проблем с повторното нанасяне на червило и наистина не вярвам, че съществува подобно червило – а и колко скучно би било, не мислите ли?
Пропуснах някои продукти, като коректор – досега не съм открила уау, коректор! В момента използвам този на Maybelline Fit Me и се справя добре, но май бях по-доволна от тези на Bourjois. Спирала не използвам повече от година и признавам си, не се наемам да съветвам.
И така – кои са вашите продукти,които използвате, когато знаете, че ви предстои дълъг ден?
Не забравяйте да се включите в giveaway-я, който тече в момента по повод рождения ден на блога 🙂

You may also like