Любима марка за 2014 година


Е, време беше. В последния ден на тази година реших да ви разкажа за любимата си марка през 2014, избрах я заради невероятния ефект, който имаше върху състоянието на кожата ми – лицето ми през 2013 и 2014 няма почти нищо общо, пробвах голямо количество продукти на тази марка и нито един от тях не ме разочарова.
Сигурно вече сте се досетили, че ви говоря за Clinique.

През годината изпробвах 10 техни продукта и имам желание да пробвам почти всичко останало, което предлагат 🙂

Запознах се с марката в края на 2013, случайно влязох в Douglas и консултантката на Clinique ме „привика“, за да ми покаже техни продукти. От неудобство си тръгнах от щанда с 3-та стъпка от грижата им за кожата – Clarifying Lotion. Бях много скептична и да си призная, си тръгнах много недоволна от себе си, че съм си взела продукт на непозната марка, платих немалка сума и си взех не какво да е, а лосион.
Това беше и единственият момент, в който съм изпитала недоволство по повод на марката. Имам ревю за продукта, но съвсем накратко – това е трета стъпка от грижата за комбинирана/мазна кожа.Използва се, след като сте си почистили лицето и с потупващи движения се нанася по цялото лице. Има лек ексфолиращ ефект, при мен лосионът намали – грапавините и малките пъпчици до минимум и в следствие на това лицето ми стана много по-чисто и тенът по-ясен.
  
В последствие си взех Dramatically Different Moisturizing Gel и го използвах вечер след лосиона и лицето ми беше щастливо и хидратирано. Нямаше допълнително омазняване, използвах го като допълнителна хидратация към основния крем, който използвах и определено беше добър избор. Гелът попива много бързо в кожата и понякога го използвам сутрин, когато кожата ми се нуждае от допълнителна хидратация преди грима.
Следващият продукт, с който се сдобих беше Exfoliating Scrub, който е сигурно най-любимият ми продукт за 2014. Кожата ми стана невероятна гладка от него, не я пресушава никога, справя се отлично с точки и зараждащи се пъпки и поддържа много добра хигиена. Използвам го повече от половин година и ефектът продължава да е все така добър.
Някъде по средата на годината си спомних, че имам две червила от Grazia (Clinique Color Surge Butter Shine Lipstick in Delovely и Clinique Long Last Lipstick in All Heart).можете да видите как изглеждат и двете в този пост .Butter Shine-а беше слабо оцветено червило, тип балсам. Успях да го приключа и скоро ще го видите в пост с празни опаковки. След използването му усещах устните си по-сухи и надали бих си го купила отново, но пък и го използвах много след срока му на годност.  Дълготрайното червило ми допадна повече – имаше много плътен и наситен цвят, не излизаше от контура, издържаше приемливо дълго и не се усещаше дискомфортно на устните. 
Take the day off Cleansing Balm си купих при едно от намаленията в Sephora и се влюбих в продукта. Прилича на мас и се използва за почистване на лицето от грим. Гребвате малко и го размазвате на сухо и гримирано лице. Почиства без проблеми очен грим и не пари на очите, дори и на чувствителни очи. Почиства лицето по един изключителен начин – веднъж нанасен, се втечнява и се отмива с хладка вода. По лицето не остава мазен филм и не се усеща опъване, както при някои лосиони за почистване на лице. Винаги след измиване на лицето го обтривам с памук, за да махна остатъците грим и при този продукт, почти няма нищо останало на памука. Не е икономичен обаче. 125 мл е в кутийката и го използвам от 2 месеца нередовно, като е повече от преполовен. Ако искате да се поглезите, ви го препоръчвам горещо.
Moisture Surge Face Cream получих благодарение на Grazia. Пробвам го от съвсем скоро и нямам все още обективно мнение, но според мен е добър в хидратирането на кожата и ако нямате допълнителни изисквания към крема си за лице, е добър избор.
 Moisture Surge Overnight Mask е от мързеливите маски, които нанасяте на почистено лице преди сън и на сутринта се събуждате с подхранена и хидратирана кожа. Ако има остатъци от маската, при едно измиване с вода всичко пада. Мнението ми за тази маска е смесено, тествала съм я и преди и определено се вижда ефекта от използването й още на следващата сутрин, но не мисля че прави нещо повече от любимата ми Yoghurt of Bulgaria (линк)
Superprimer използвам от месец и половина и страшно много ми допада. Вече не използвам фдт/бб крем, преди да съм подготвила лицето с тази основа. Както бях написала и в предишния пост, вече всичките ми фдт/бб кремове се нанасят отлично, не се свличат и не лъсват както преди. Основата е по-скоро като крем, отколкото силиконова, след нанасяне е почти невидима върху лицето, прикрива порите донякъде, но не както го правят силиконовите бази (това сигурно го пиша за 15 път вече :Р) но пък контролира омазняването.
И така, това бяха продуктите, които притежавам. Много съм доволна от марката, защото видях ефекта върху собствената си кожа. Цените на продуктите определено не са ниски, но за мен са оправдани, защото за пръв път кожата ми е толкова спокойна и гладка, освен това почти всичките продукти използвам поне по 7-8 месеца, така че не са неща, които купувам на тримесечие. В допълнение мога да кажа, че всички продукти на Clinique са без аромат.
А коя е вашата любима марка за 2014? Ползвали ли сте нещо на Clinique? Ще се радвам да ми препоръчате и други продукти, които да пробвам?

You may also like