Bioderma Matricium

 

 

Имах кутия на Матрициум с пет ампули от една от кутиите на Пинкс и реших, че мога да ги изхабя преди да им изтече срокът на годност. Мислех, че пет ампули не са достатъчни, за да се види какъвто и да е ефект от продукта, но пак ми беше любопитно.

Както винаги, преди да ви разкажа за моето впечатление, ще ви предоставя малко повече информация за самия продукт:
MATRICIUM® е първото медицинско решение за регенериране на кожата.
Продуктът се състои от 63 естествено налични в кожата съставки, разделени в 8 групи – пептиди, микроелементи, витамини, аминокиселини, въглехидрати, минерални соли, нуклеотиди и хиалуронова киселина.
MATRICIUM стимулира клетъчната регенерация, доставяйки на клетките основни хранителни вещества; регенерира основните съставки на кожата; има антиоксидантно действие; хидратира и защитава
MATRICIUM® се прилага в продължение на 30 дни при смяна на сезоните, в комбинация с естетични процедури или върху кожа, подложена на ежедневните атаки на околната среда. Нанася се една доза вечер и/или сутрин преди обичайната грижа за кожата и засилва действието на ежедневния продукт. Препоръчително е да се прилага 4 пъти в годината, защото едномесечната терапия има удължен ефект от 2 месеца. Може да се използва и целогодишно. 
Оригиналната опаковка съдържа 30 ампули по 1 мл. Задължително е ампулите да се използват в рамките на 12 часа, тъй като след контакт с въздуха активното им вещество има 12 часа живот. Много е важно веднага след като използвате ампулата да я затворите с капачето, за да запазите ефекта й за второ използване. Продуктът се нанася на почистена кожа, като е добре да сте измили ръцете си преди и след използване на продукта.
Аз лично винаги отварях дозата вечер и я довършвах на сутринта, тъй като сметнах, че има по-голяма вероятност да спазя 12-часовото ограничение за използване.
Matricium е продукт, който улеснява възстановяването на увредената кожна тъкан при повърхностни некървящи и немокрещи кожни рани, получени в резултат на дерматологични интервенции, лечение с лазер, пилинг, дермоабразивни процедури, поразяване и при изгаряне първа степен.
Matricium допринася за обновяване на клетките и подпомага процеса на естественото възстановяване на кожната тъкан, благодарение на своето хидратиращо, филмогенно и предпазващо микросредата на увреденото място действие.
Matricium е също така подходящ за възстановяване на кожата при локализирани кожни раздразнения, причинени от слънце, вятър, студ и хормонални смущения, които биха довели до кожни проблеми като сухота и раздразнение. 
Matricium като текстура прилича на вода, количеството в една опаковка е повече от достатъчно, за да намажа обилно лицето си. Обикновено с половин ампула намазвам лицето си два пъти, като на сутринта имам за още два пъти. Попива бързо и се усеща съвсем лек филм върху кожата, при мен беше леко лепкаво. Задължително измивах ръцете си преди и след нанасяне и нанасях крема, който използвам по принцип.
Да си призная нямах особени оплаквания от кожата ми, когато реших да го тествам, за пет дни няма как да се види реално някакъв резултат от използването на продукта, но все пак исках да дали ще има разлика.
И всъщност забелязах промяна, Матрициум успокои кожата на лицето ми, подпомогна маалко за по-бързото изчезване на някои тъмни петна. Забелязваше се разлика – кожата ми изглеждаше по-добре, но не знам как да ви обясня ефектът – беше тип „аз си го виждам, защото се гледам всеки ден”. Изглеждаше по-здрава. По отношение на хидратацията не съм сигурна, че забелязах голяма разлика.
Според мен този продукт е подходящ за кожа с някакъв проблем и ефектът върху подобна кожа би бил по-видим. Цената му е висока – 30 ампули струват към 85 лв и си струва да прочетете повече, ако решите да инвестирате в него. Ако кожата ви е нормална и нямате проблеми или просто искате да преминете по-плавно към следващия сезон ефектът, който ще забележите ще бъде по-малък и точно тип „само аз си го виждам, но го има“.

You may also like