Morphe Brushes Eyeshadow Palette


Преди около два месеца любимата ми youtuber-ка Jaclyn Hill сподели, че е открила нова марка сенки – Morphe Brushes, показа ги в клипа си и около 5-6 минути припадаше по това колко са красиви и пигментирани, и добре смлени, и евтини. Е… нямаше как поне да не отворя сайта – http://morphebrushes.com/index.php

И после знаете как се случват нещата – виждате единични сенки по 2$ и празна палитра с 12 гнезда за 7$ и PayPal-ът ми сам си плати всичко. Преди да продължа да ви говоря за сенките и качествата им, ще ви споделя набързо как се случи поръчката – сайтът доставя по цял свят, като до България доставката е 12$. Може да се плати през PayPal, което за мен е най-сигурният начин за плащане. Сенките ми пристигнаха за около 10 дни и добре опаковани, бях много приятно изненадана. Не отидоха на митница, въпреки че стойността на поръчката с доставка беше около 28$. Оказа се, че на пакета е декларирана по-ниска сума, затова си ги бях получила директно в пощата.
Марката е позната основно с четките си за грим, които в момента доста американски youtuber-ки използват, подозирам, че са получили по един огромен сет с техни четки. Аз си поръчах единствено сенки (о, каква изненада), но скоро сигурно ще си поръчам и някоя друга четка да ги пробвам, цените на четките са много ниски – най-скъпите им четки са по около  13-15$, имат няколко линии и различни видове косми, които се използват за четките. Освен това на сайта можете да откриете готови палитри, но съм чувала, че качеството им е по-ниско от това на единичните сенки.
И така, сенките пристигнаха по този начин – опаковани в двойна опаковка и с малко кладенче, в което е сложена самата сянка, така че продуктът пристига при вас доста сигурно опакован:

Проблемът е, че при някои сенки при външната опаковка липсваше безцветна предпазна хартия, която да пречи да се докосне цвета от дупката, при друга липсва какъвто и да е текст върху опаковката като например на тази сянка по-долу – за справка всички останали сенки бяха нормално обезопасени и надписани. А и сенките имат парабени:

Поръчах си следните цветове:
ES3 – води се прасковено бежово, но сянката, която аз получих е с много блед цвят и да си призная, не виждам нищо прасковено. Бежово, биещо към бяло. Завършекът е matte, много слабо пигментирана е и се разпрашава, нужно е доста напластяване, за да се види добре цветът.
ES6 – златно-прасковено-кафяво беше описано на сайта,в реалността е светло розова сянка, много нежен цвят. Завършекът е matte, но на мен много повече ми прилича на satin – има лек блясък и е по-мазна.  Откъм пигментиране ме удовлетворява, все пак е светло розов цвят, но не е нужно такова напластяване като при ES3, прелива се добре и не се разпрашава много.
/при непряка слънчева светлина и без основа отдолу – ES3; ES6; ES13; ES16; ES15;ES11; ES74) 

ES13 – отново златно-прасковен цвят със сатенен завършек според описанието  и аз пак не съм съгласна – цветът е неутрално бежово в топлата гама, избрах го за преливане в сгъвката или както обичат да го наричат transition colour, допада ми, много е пигментиран, прелива се с лекота, наистина е много подходящ цвят за преливане и омекотяване, има съвсем малко пигментиране, тъй като е близък до цвета на кожата ми. А и изобщо не е сатенен, това си е чист мат – няма нищо сатенено в него.
ES16 – убито розово-кафяво според сайта със сатенен завършек. Отново не съм съгласна, на снимки не се вижда, но цветът има и лилаво в него, върви по‘ към студената гама и не е много удобен за преливане в сгъвката, защото не изглежда много добре в комбинация с другите цветове, които използвам. Завършекът му е мат, въобще не разбирам как са решили, че е сатен – няма никакъв блясък в него, леко се разпрашава, но е много пигментиран и лесно се прелива. Много хубав цвят е, просто не беше цветът, който очаквах и малко ме разочарова.
/при пряка слънчева светлина и без основа отдолу – ES3; ES6; ES13; ES16; ES15;ES11; ES74)
ES15 – златно-оранжево-кафяво с матов завършек. Алелуя, имаме съвпадение. Много красив топъл цвят, наистина си отговаря на описанието – оранжево-кафяв е, но омекотен, така че да е съвсем подходящ за преливане. Има малко разпрашаване, но цветът се прелива с лекота и е много пигментиран.
ES11 – оранжев-меден цвят, завършекът му е veluxe pearl. Това е много много красив цвят, напомня ми на MAC Cranberry, но ми се струва по-светла. Изглежда малко плашеща в палитрата, но на окото цветът не е толкова ярък. Има блестящи частици и определено привлича вниманието, много е мазна и пигментирана и се нанася и прелива с лекота, не съм забелязала никакво разпрашаване.
ES74 – определено е като меден цвят с shimmer. Не виждам някаква разлика между shimmer и veluxe pearl при тези сенки. Отново сянката е много мазна и пигментирана, нанася се лесно и при нея няма никакво разпрашаване.
Дали бих ви ги препоръчала?
Да, стига да сте готови да се занимавате с поръчка от чужбина и да ви се чака да ги получите.
Като цяло използвам сенките  често и много се радвам, че се сдобих с няколко матови цвята, които да използвам за преливане и омекотяване на грима. Много съм доволна от сенките като качество – почти всички са много пигментирани, нанасят се и се преливат лесно. Има известно разпрашаване, но то е по-скоро в самата палитра, отколкото върху лицето ми. Към края на деня цветовете избледняват, но не се събират в сгъвката на окото – както съм ви споделяла, това избледняване ми се случва с почти всички сенки, освен MAC. Палитрата е страхотна – затваря се отлично, има огромно огледало, което е я прави супер удобно за път, сенките се изкарват лесно, могат да се пренасят и в кутийките им, но не е много препоръчително.  Най-големият плюс на тези сенки, е че ги избирате самостоятелно и цената им е повече от прилична.

You may also like