Avene Couvrance Makeup Line


В средата на декември имах удоволствието да присъствам на събитие, организирано от Avene’. Беше организирано чудесно и ни бяха представени нови продукти, насочени към момичетата, които искат да постигнат естествена визия без да прекаляват с грима. Като комплимент от марката, получихме подаръци от серията Couvrance, които включваха страхотен несесер за грим, двустранно червило с молив, молив за вежди и очи, коректор, спирала, термална вода и парфюмна гривна:

Couvrance е серия, насочена към момичетата, които искат да играят с цветовете, така че да коригират всички кожни недостатъци. Идеята е основана на използване на цветовото колело – всеки цвят може да се неутрализира с противоположния му.

Предполагам вече сте виждали продуктите при други блогърки, така че надали ще ви изненадам с нещо. Не съм сигурна от колко време са пуснати в продажба, но вчера ги видях изнесени на щанд в аптеки Медея.
Ще ви разкажа по-общо за продуктите, без да навлизам в подробности. Планирах да направя отделни ревюта за червилото и спиралата, но мисля, че ще ги представя тук.
Couvrance High Tolerance Mascara Black – както вече знаете, използвам спирала 2-3 пъти годишно, благодарение на изключително чувствителни ми очи. Обикновено на следващия ден, очите ме болят и са зачервени, затова се гримирам без спирала. Отдавна исках да пробвам спиралата на Авен за чувствителни очи, но да дам 30 лв за спирала, която ще използвам 2 пъти в рамките на 6 месеца, ми се струваше прекалено.
Останах много приятно изненадана от спиралата, от декември насам съм я носила 4 пъти, което си е цяло чудо. Не усещам никакъв дискомфорт на следващия ден, няма зачервяване, не ми излизат ечемици и очите ми са спокойни. Горещо я препоръчвам за чувствителни очи.
Като ефект при мен успява да раздели добре миглите, не ги сплъстява и не се разтича, премахвам я лесно с кайсиево олио без да се налага да търкам до безкрай. Не мисля, че е водоустойчива.
Couvrance Concealer Pen in Medium – цветът ми е малко тъмен и смятам да използвам коректора през лятото, покривността му е слаба до средна, стои естествено и не изсушава коригираното място. Аз лично съм го носила само под фдт, както всичките ми други коректори.
Couvrance Eyebrow Corrector Pencil – не използвам никакви продукти за вежди, освен прозрачен гел. Не са „моето“ нещо и ги избягвам, но този молив може да се използва и за очи. Не съм го пробвала още, защото избягвам да нося моливи на очите си, но отдавна исках кафяв цвят, който да нося от време на време като очна линия.
Avene Thermale Water – страхотен продукт, идеален за успокояване на раздразнена или епилирана кожа, наскоро пробвах да го пръскам и на очите си (понякога от нищото започват да ми лютят силно и дори да си измия целият грим, неудобството продължава) и успокои донякъде положението, така че я харесвам дори още повече.
Couvrance Lip and Countour Duo – най-добрият продукт от колекцията според мен. Влюбена съм в това червило. В началото използвах червилото самостоятелно – консистенцията му е като на цветен балсам, при напластяване се постига много красив малинов цвят със средна пигментация. Един ден обаче реших да пробвам комбинацията с молива… просто трябва да опитате. Най-невероятната vamp комбинация изобщо. Изключително красив тъмно винено-малинов цвят. Нося го дори и на работа, толкова е красиво, че не мога да се спра. С молив отдолу, издържа сравнително дълго на устните, като при мен избледнява постепенно. Ако използвам само червилото, издържливостта му е много кратка – около час-два. Освен в цвета, който аз имам, се предлага и в розово.
Продуктите ми допадат и определено намериха място в ежедневния ми грим, добре е да имате предвид, че са насочени към естествен вид – т.е. ако търсим Ким К резултат, това не са вашите продукти, но за ежедневен/работен грим са отлични. Ако трябва да избирате само един продукт от колекцията, вземете си червилото. Наистина е страхотно.

You may also like