Casyopeya Маска с кал от Мъртво море


Преди много време попаднах на ревю на маската за тяло на Касиопея с кал от Мъртво море. И ми стана много чудно – никога не бях чувала за маска за тяло.  Предполагаше се, че трябва да почиства кожата в дълбочина и да я прави по-здрава.
Реших да я пробвам и така се сдобих с Casyopeya Маска за тяло с кал от Мъртво море. Купих си малък размер от 130 мл. Маската е в сладко стъклено бурканче, което е прозрачно и можете да видите продукта, който е гъста черна кал (89% е кал от Мъртво море) със страхотен аромат. Маската е доста гъста и не се разлива, наистина прилича на кал. Аз лично използвам малка шпатулка и нанасям продукта на по-тънък слой в областта на деколтето и шията. Оставям го да изсъхне за около 10-15 минути и отмивам под душа.

Какво обещава производителят?
 Козметиката, в чиито състав участват минерали от Мъртво море е подходяща и за най-чувствителната кожа. Тези продукти забавят процесите на стареенето, имат антицелулитно и стягащо действие. Съставките им са мощен атниоксидант, което ги прави изключително ефикасни при акне и различни видове кожни проблеми.
За регулирането на омазняването, почистването на порите, естествената ексфолиация и доброто кръвоснабдяване на кожата ви ще се погрижи уникалната комбинация от 21 минерала, 12 от които не се срещат в друго море по света.
Основната причина да си взема маската е, че уж помага при акне, а както вече малко ми втръсна да ви повтарям – имам проблеми с акне по тялото.
Какъв е резултатът?
Бях едновременно скептична и оптимистична. Скептична, защото от години нищо не помага, и оптимистична, защото въпреки че от години нищо не помага, аз продължавам да пробвам.
И всъщност маската помага. В началото я използвах два пъти в седмицата, сега го правя веднъж седмично, защото ми е прекалено студено да стоя с нея по 15 минути.
След редовно ползване кожата на деколтето ми се успокои и пъпките значително намаляха, черни точки никога не съм имала, така че нямам какво да ви споделя за тях. По едно време просто ме мързеше да се мажа преди баня и спрях да използвам маската за около месец и тогава осъзнах колко е била ефективна. Малко по малко пъпките се върнаха – т.е. след като я бях спряла имаше остатъчен ефект от нея, защото акнето не „избухна“ на първата седмица. Преди няколко дни я използвах отново за пръв път след паузата и кожата ми се успокои и пъпките затихнаха. По отношение на тъмните петна от стари пъпки сякаш помогна и когато я използвам редовно, те заздравяват по-бързо.
Самата маска е страхотен продукт – много е гъста, мирише много приятно и когато я използвам, се чувствам все едно съм на спа. Изсъхва напълно за около 15 минути.
Трябва да ви предупредя обаче че тръгнете ли да я миете, по-добре да сте под душа, буквално започва да тече черна река и омазва плочки/вана/душ кабина. Остава един по-тъмен слой върху кожата, но след измиване с душ гел няма никакви следи – водата отмива без проблем остатъците от маска в банята, така че не е нужно основно почистване.
Маската е много икономична – поне според мен и съм много доволна от нея. Поддържа кожата ми в добро състояние, използването й е малко по-сложно предвид факта, че трябва да я изчакате да изсъхне и няма как да сложите дреха през това време, но ефектът си заслужава. Определено ще продължа да си я купувам и смятам да пробвам и други продукти на марката.

You may also like