Грижа за маникюра – CND Solar Oil & Perfect 5in! Hardener Base


Както сигурно сте забелязали, рядко говоря за продукти за нокти, защото те са едни от най-безинтересните постове за мен и честно казано не виждам какво толкова мога да напиша за един лак. Но отскоро имам два любими продукта, за които се оказа, че имам какво да кажа и реших да ги обединя в едно общо ревю.

CND Solar Oil – това е един доста хвален продукт, които се използва за заздравяване и подхранване на ноктите и е един от най-награждаваните продукти на марката. Имах тестер от една от Пинкс кутиите и след като го използвах няколко пъти, реших да си купя пълноразмерен продукт. И ще направя едно признание:
Купих го само заради аромата на бадеми.
Подейства ми пристрастяващо, виновна съм. Оправданието, което използвах пред хората, е – това олио наистина попива в ноктите, за разлика от олиото на Икаров.
Нанасям олиото веднъж седмично, оставям го на ноктите за около 10 минути и после с масажни движения обтривам нокътната плочка и кожата около ноктите. Оставям го още 10-ина минути и леко избърсвам ноктите с памуче, после продължавам с основа и лак. Използвам го от около 3-4 месеца и не съм забелязала някаква драстична промяна в ноктите си, но истината е, че аз нямам някакви особени проблеми с ноктите – не се чупят или цепят, не са тънки, нито прекалено твърди. Имам един нокът, който винаги се цепи и нищо не му помага и това олио също се провали. Но за сметка на това олиото подхрани кожата непосредствено около ноктите и сега те изглеждат много по-добре.
Като цяло ноктите ми не са проблемни, но обичам да използвам допълнителен продукт за подхранване. Не ходя на маникюр, защото не давам на никой да ми пипа кожичките. Пиля си ноктите от три години и по този начин поддържам формата им, използвам олио за нокти веднъж седмично и нося лак 5 дни в седмицата,като оставям ноктите си да „дишат“ за два дни преди отново да ги лакирам. Това е грижата ми за ноктите и предполагам, че всичко е комплексно, но засега мога да се похваля със здрави нокти.
Дали олиото си струва 16-те лв? Не съм аз, човекът, който да ви каже – все пак го купих заради пустия аромат на бадеми, но не съжалявам. Най-малкото – наистина попива след масажа, за разлика от олиото на Икаров, което каквото и да го правиш, си стои като мазен филм. Според мен е добър продукт, който може да пробвате, ако търсите допълнителна грижа за ноктите си.
Perfect Hardener 5in1 – след като вече ви описах какво е състоянието на ноктите ми, бихте разбрали защо не си търсих заздравител. Но не успях да открия основа, която да няма бонус свойства, затова си избрах тази на Perfect. Изсъхва мигновено, лакът, нанесен върху нея – също. Трябват му най-много 10 минути за два пласта и е готов. Не съм забелязала основата да удължава драстично издържливостта на лака, но това не ми пречи – само лаковете на Maybelline издържат на ноктите ми 5 дни без да се лющят. Много съм доволна и продължавам да я използвам. Препоръчвам ви го (цената му беше 2,36 лв), защото е много добър продукт, особено за хора, които не обичат да чакат лака да изсъхне дълго време.
Дано съм била полезна с тези мини-ревюта и ще се радвам да ми споделите, ако имате любимо олио за нокти или основа.

You may also like