Любими цветове в грима с Мариета от Makeup and Other Things


От известно време с Мърфи от http://murfeishun.blogspot.se/ обмисляхме да напишем един общ пост, но така и не можехме да си изберем тема, докато не попаднахме на „Любими цветове в грима” и решихме, че е доста оригинално като идея.
Преди да продължа към ревюто, искам да ви споделя, че с Мърфи се познаваме от известно време и дори успяхме да се видим на живо. Тя е една от най-милите и доброжелателни мацки в бг блог пространството и изобщо е един много интелигентен и слънчев човек, отделно от супер успешния си блог 🙂 Много се радвам, че точно с нея решихме да направим тази колаборация, а нейния пост може да откриете тук http://murfeishun.blogspot.se/

Та след като се разрових из грим колекцията си, успях да определя кои са любимите ми нюанси, като доминиращи ще бъдат сенките за очи по простата причина, че от тях имам най-много. 
По отношение на сенките, малко се олях с избора на цветове, но реших, че ще ви ги покажа всичките – за мен това наистина са най-красивите цветове, които имам и въпреки че не всички нося постоянно, определено са на върха на класацията ми. Ще видите само shimmer и satin сенки, защото без да осъзнавам, клоня към тези завършеци най-много. Нося почти изцяло неутрални сенки, макар че не бих ги нарекла точно неутрални, защото имат доста цвят в тях. По-скоро – по-земни цветове. 
Моля, простете вида на МАС палитрата ми, горката преживя голямо насилие и определено оттук-нататък няма сама да depot-вам сенки, горкият Sable се натроши ужасно и ме боли сърцето като го гледам.
Expensive Pink(MAC) е в цвят, който аз наричам „грейпфрут”, заради смесицата от златно и червено (за справка имам още две сенки в този цвят на различни марки). Страшно много ме привлича, стои много екзотично на очите и има доста живот в този цвят, нося го през лятото, когато светлината му придава още по-голяма красота.
Sable(MAC), Unattainable(Lorac), Unbelievable(Lorac), Liar(UD), Mugshot(UD) и Inglot 12  са доста сходни като нюанси, всичките в неутралната гама, всичките shimmer/satin, това са любимите ми завършеци, защото лично аз виждам най-голямата красота на сенките. Сенките са по-тъмни и пигментирани, използвам ги като основни цветове на клепача и предпочитам да ги нося през есента и зимата. Обичам да имам по-силен и видим цвят на клепача, въпреки че обичам „шампанско“ и „бежови“ цветове, много по-често нанасям по-тъмен цвят като основен. Сянката на Inglot носих много често тази година, на суочовете изобщо не е излязла реално. На снимката по-долу може да видите как горе-долу изглежда, но в действителност е много по-червена. През зимните месеци клонях към боровинков грим и въпреки че изглежда плашещо, аз си я носих без притеснение в ежедневието.
MAC Tan Pigment – имам от почти година и никога не съм правила грим с него, изключително красив е,както сами можете да се уверите, и дори при нанесен само един пласт без база стои невероятно. Отсипката ми е от thebodyneeds2, имам още няколко пигмента на MAC оттам и май ги вадя само за снимки. Този цвят ми се струва по-подходящ за някое лудо лятно парти, отколкото за ежедневен грим и съм решила тази година да го нося, когато ми се удаде възможност.
Kiko Long Lasting Stick Eyeshadow 06 – много любим цвят, който ми е трудно да определя – има много бронзово и малко зелено в него, отново „неутрален“ и отново блестящ, изключително дълготраен върху очите и сравнително лесно се прелива с други сенки.
Отскоро забелязах, че започвам да клоня по-скоро към матови цветове, когато се гримирам – основно на лицето, като за почти месец не бях използвала хайлайтър. Вече съм убедена, че предпочитам матови ружове, защото не обичам бузите ми да сияят. Избрах Milani – Luminoso, защото има много нежен прасковено-оранжев цвят, в който блестящите частици са съвсем дребни и на моето лице не съм ги забелязвала никога. Това е най-нежният руж, който имам, лицето ми изглежда много свежо с него и цветът почти не се забелязва, но при по-светли момичета би бил доста по-видим. Въпреки че това не е най-любимият ми руж, обичам да го използвам, защото стои естествено и издържа цял ден.
 /тук специално може да видите колко невероятен е Tan, снимката е на естествена светлина и без праймър, нанесен е един слой/

MAC Soft&Gentle MSF си е класика, няма какво да го обсъждаме. От известно време му давам почивка, но го смятам за един от най-красивите цветове в моята колекция. По-подробно ревю може да намерите тук.
Golden Rose Velvet Matte 18 и L’Oreal Collection Exclusive Laetitia’s Red – въпреки че се сдобих с тези червила преди месец, те определено са най-красивите в колекцията ми. Толкова наситено ярко червено (GR 18) и тъмно-винено-червеното (L’oreal Laetitia) никога не съм притежавала, изключително много ги харесвам и въпреки че не се осмелявам да ги нося през деня, имам ли вечерно излизане, задължително слагам едно от тях. Горещо ги препоръчвам и двете.
Това бяха едни от най-любимите ми цветове в моята колекция, постът беше доста добро напомняне, че трябва да използвам повече тези продукти, защото наистина много ги обичам. Малко прекалих с shimmer-а, но какво да се прави – малко си падам гарга.
А кои са вашите любими цветове в козметичната ви колекция?

You may also like