Zoeva Eyeshadow Brushes


От много време подготвям тази публикация – обичам адски много четките си на Zoeva и ги използвам при абсолютно всеки грим, откакто ги получих. Помогнаха ми страшно много да подобря грима си и направиха поставянето и преливането му толкова по-лесно. Сдобих се с четките си общо взето на два курса и ги имам от малко повече от година. Това са основните ми четки за очи и ги използвам през ден (тъй като не слагам сенки всеки ден заради чувствителните ми очи).
Имам пет четки за очи на Zoeva и днес ще ви разкажа за тях, а в отделно публикация ще сравня новата си четка за лице – Zoeva 102 Silk Finish  с тази на Сигма F80. 

225 Eye Blender това май беше най-първата ми четка на Zoeva. Поръчах я с такова желание и от момента, в който я получих, не спрях да я използвам. Използвах я за всичко – за сгъвката на окото, за затъмняване на външния ъгъл, за нанасяне на цвят на клепача, бях решила пред себе си, че ще докажа, че това е най-универсалната четка на света. За съжаление след няколко пранета, косъмчетата станаха малко по-твърди и леко ми драскаше на окото. 225е с естествен косъм и е напълно възможно да съм я пресушила с някой по-силен шампоан,но оттогава се кротнах и я използвам по-рядко. Използвам я повече за затъмняване на ъгъла на окото, отколкото за преливане, защото отнема доста от цвета при преливане. В последствие открих 231и пренебрегнах 225 още повече. Четката е добра и според мен е няколко класи над smoky shader brush-a на essence, ако ви допада този тип четки, значи 225 е вашата.
227 Luxe Soft Definer – най-най-най-любимата ми четка от всичките пет. Това е идеалната четка за нанасяне и преливане на цвят в сгъвката на окото,когато искате цветът да си личи малко повече… страшно описание, а? Мисълта ми е, че в сгъвката на окото слагам цвят, който искам да се вижда поне малко и 227 ми е идеална за този ефект. Захваща достатъчно продукт, формата й е идеална за сгъвката и не се пери – т.е. където го сложите, там си стои, не създава панда ефект. Не става за затъмняване на външния ъгъл, защото за моя клепач е много голяма и не е толкова прецизна за толкова малко място. А за нанасяне на цвят на клепача също не я препоръчвам, освен ако не искате много-много лек цвят.Използвам я във всеки един грим и я пера по 2 пъти седмично, не си спомням да са падали косми, формата й е запазена и продължава да е все така мекичка. Космите са смесица от естествени и синтетични. Страхотна четка, ако трябва да ви препоръчам само една – взимайте я без да замисляте!
 
230 Pencil е една от най-малко използваните ми четки. За съжаление, това е и най-несполучливата ми четка – да си призная честно не знам с каква цел я купих, но за каквото и да я пробвах – не се получи. Ако се използва за нанасяне на тъмен цвят във външния ъгъл на окото, е неприятно, защото четката е толкова гъста и твърда, че дере клепача. Ако се използва за доста драматичен cut crease, пак не е приятно, защото дере и там. Като цяло проблемът на четката е, че е прекалено мъничка и гъста, космите са толкова притиснати едни към други, че не помръдват изобщо при движение наляво-надясно и това води до усещането, че „дере“. За капак още при първото си пране пусна няколко косъмчета. Използвала съм я буквално пет-шест пъти и засега съм си я оставила да си почива, докато измисля какво да я правя. Космите са смесица от естествени и синтетични.
231 Petit Crease беше пренебрегвана много дълго време, защото не беше толкова мека, колкото очаквах, въпреки че косъмчетата са естествени. В последствие осъзнах, че изобщо не ми е удобно да използвам подобна четка за поставяне на цвят в сгъвката на окото и тя също правеше компания на 230. Преди няколко седмици реших да я пробвам отново и оттогава не спирам да я използвам за поставяне на цвят и затъмняване във външния ъгъл на окото.Не използвам върха й, а продълговата й част за нанасяне на цвят във външния ъгъл на окото, като с върха едновременно очертавам края на сгъвката на окото… звучи неразбираемо, знам. Но върши страхотна работа за затъмняване, правя го на малки етапи, така че да не се окажа с тъмно петно в ъгъла на окото си. В последствие я пробвах и за сгъвката на окото и трябва да ви кажа, че е много добра – върхът й е сравнително остър, но понеже е гъста и косъмчетата не са супер притиснати едно към друго, както е при 230, е по-мека и не дере окото. Ако използвате такъв тип четка за пръв път, може да ви се стори по-твърда, но като цяло мисля, че е достатъчно мека за тази зона, за да може хем да загребе достатъчно продукт, хем да не дере.
234 Smoky Shader е едно от последните ми попълнения и чувствата ми са малко смесени. Четката е сравнително тънка и широка, с по-жилави косми (отново микс от естествени и изкуствени)и трябва да й се хване цаката, за да ви допадне. Взех я точно защото исках такава четка и в последствие осъзнах колко греша J общо взето по-дебеличките и пухкави четки за нанасяне на цвят на целия клепач ми се струваха недостатъчно прецизни и исках тънка и плоска четка, защото мислех, че няма да разпрашава толкова продукт. Което се оказа горе-долу така, но пък някои от сенките ми са по-меки и прашливи и тази четка хич не се разбира с тях. За по-твърди сенки е удобна, но не ми е любимата четка – купих си от китайчета малко по-пухкава четка за нанасяне на цвят и се разбираме отлично (скоро ще ви я покажа в пост за китайски четки :D) по-удобна ми е, по-лесно ми е да взимам продукт и да го нанасям на клепача. Все пак – това е добра четка, ако сте ползвали подобен тип и ви допадат – си струва да я вземете. Един косъм не е паднал от нея за едногодишно използване.
Като цяло мнението ми е, че четките на Zoeva са с много добро качество, но изискват малко време да свикнете с тях. Или поне при мен беше така – това бяха първите ми скъпи четки и със специална форма, преди това имах една на есънс и едно китайче. Трябваше да свикна да ги използвам за различни неща и да открия кои форми са ми удобни и кои не. Според мен си струва да инвестирате в тях, ако нямате никакви четки, защото цената им не е прекалено висока, а качеството си струва паричките – тези четки ще останат с вас много дълго време, без значение колко често ги перете. Ако все пак имате доста четки и знаете кои форми ви допадат и работят на вашия клепач, не съм сигурна, че Zoeva са вашата марка. Три от петте ми четки са добри като представяне, а другите две са изключителни. Съвсем малко ми трябваше да се превърнат в мой фаворит и въпреки че не бих се разделила с 227 и 231 за нищо на света, продължавам да търся най-любимите си четки. Може би просто не съм избрала подходящите четки, за това което съм искала да постигна с тях, но като цяло ми бяха много полезни и подобриха значително качеството на гримовете ми, като  единствено 230 не бих препоръчала на никого.
И така – вие имате ли четки на Zoeva? А с кои бихте искали да се сдобиете?

You may also like