Грижа за кожата – Маските на Montagne Jeunesse


Нямаше ме дълго време и за да се реванширам, съм ви приготвила едно дъъъълго ревю на едни от най-любимите ми маски за лице. Открих ги покрай една от бюти кутиите и оттогава ги използвам сравнително редовно. В началото на тази година обаче, реших че ми се експериментира и за около два месеца пробвах доста голям набор от маските. Мисля че е крайно време да ви споделя мнението си за тях.

Марката е на пазара от 30 години, като използва натурални вегетариански продукти, за да създава своите маски като те не се тестват върху животни. Ако погледнете състава на всяка една, ще откриете само лесно разпознаваеми продукти от растителен произход. Преди да продължим ще вмъкна, че от скоро марката се прекръсти на 7thHeaven, защото решиха, че предишното им име е прекалено сложно за произнасяне – без майтап 😀 Така че ако скоро видите познатите маски, но с ново име – няма проблем, продуктът е съвсем същият.
Manuka Honey Peel-Off Helps Purify&Remove Dead Cells напоследък лицето ми не е в особено добро състояние и се боря с по-силно омазняване и пъпки, използвах тази маска 2 пъти  и ми допада ефектът й, почиства и свива порите, като ефектът е краткотраен, но видим. Подпомага заздравянето и завяхването на разни по-малки пъпки и кожата се усеща по-чиста и успокоена след нея. Това е една от най-невероятните маски като аромат и текстура, които съм пробвала някога – все едно мажете истински мед върху лицето си. (Тази маска е с новото име на марката, както може да забележите.)
Dry Skin Mask Holds in Moisture to Banish Dry Areas  честно казано тази маска не ме впечатли. Използвах я, когато имах проблеми с по-суха кожа и не видях никакъв хидратиращ ефект. Беше приятна за нанасяне и се изми малко трудно – точно както следващата, но не успя да си изпълни основното си обещание. Понеже е от две части, първата е маска, а втората – серум. Маската остави усещане за леко изсушена кожа, което серумът компенсира донякъде, но крайният резултат определено не беше добре хидратирана кожа.
Strawberry Souffle Moisturising and Purifying Masque – тази ми е една от любимите маски, от всички изпробвани. Кожата ми е много чувствителна и лесно се подува, когато е раздразнена, а напоследък аз доста често я тормозя и тази маска е моя спасител. Нанасям я на почистено лице и успокоява кожата ми видимо, раничките зарастват по-бързо, намалява възпаленията, а леките ексфолиращи частички в нея нежно почистват кожата. Измива се малко по-трудно, а една колежка сподели, че е забелязала, че по лицето й са останали блестящи частички, така че измивайте я старателно.
 
Virgin Olive Ultra Deep Cleansing Masque – много исках да пробвам дълбоко почистваща маска, защото усещах кожата си не достатъчно чиста. Като прибавим факта, че в началото на март бяхме на сватба, през февруари исках да се погрижа за кожата си достатъчно добре, че да няма неприятни изненади точно покрай сватбата. Мненията ми за тази маска са малко смесени, признавам – по отношение на дълбокото почистване, върши си работата – наистина изважда всичката натрупана гадост, която на моето лице се визуализира в доста упорити подкожни пъпки. Истината е, че след упорито използване през февруари, през март ми излизаха само някакви дребни пъпчици, които бързо зарастваха. Но за сметка на това февруарските отнеха много време да завяхнат и да се махнат. Друго колежка, която също реши да пробва, сподели същото – след употреба, й излязоха подкожни пъпки. Лично за мен, това значи че маската е извадила на повърхността натрупаните замърсявания, но за някои хора може да е доста стресиращо и неочаквано.
Hot Chocolate Pore Cleansing & Sauna Masque – уляля! Тази маска е доста необичайна и много ме впечатли. Първо – представете си течна Нутела, която съвсем леко ухае на портокал. Второ – представете си как нанасяте тази течна Нутела върху лицето си – с две думи – голям кеф 😀 маската е затопляща се и усещането при мен е приятно, но на някои хора може и да не им допадне. Нанася се лесно и се отмива още по-лесно –  тази е най-лесната маска за отмиване сред всички изброени. По отношение на ефекта – порите са видимо свити… за ден. Кожата се усеща леко суха след използване, но пък е гладка и мека. Специално тази маска е повече глезотия за кожата, отколкото да има видим ефект както при другите.
Tea Tree Face Spa Pore Cleansing Fabric Facial – тази маска е първата ми лист-маска, която използвам. Доста е голяма и ви препоръчвам да вържете косата си и да й сложите лента, за да избегнете попадането на листа върху косата. Най-добре ще бъде и да полежите през тези пет минути, защото аз реших, че трябва да мия чинии и постоянно я проверявах дали не се свлича. Мирише адски силно на чаено дърво и мента, охлажда силно лицето и може да раздразни чувствителни очи. Но пък ефектът след това е поразителен – кожата ми никога не е изглеждала толкова свежа и събудена. Тази маска е идеална за използване преди някое важно събитие – слагате я, чакате пет минути, отлепяте листа и отмивате внимателно остатъка по лицето ви и кожата е супер напомпана и свежа, без помен за умора. Определено планирам като я открия отново, да си взема 2-3 за подобни случаи.
Fruit Smoothie Deep Pore Cleansing Masque – тази беше една от първите маски, които използвах. Помня, че ми беше почистила добре порите и се бява свили за кратко. Мирише много приятно на плодове и отново е от по-трудно измиващите се. 
Като цяло мнението ми за тези маски е, че са добри в почистване и успокояване на кожата, но не разчитайте на тях да хидратират лицето ви. Порите са почистени и свити, като ефектът трае до 1-2 дни, но аз досега не съм открила продукт, който да ги свие трайно (ако знаете, споделяйте). Кожата ми е по-гладка и с по-бистър тен след използването им, помогнаха ми и в борбата с пъпките. Предвид съставът и цената им, маските се нареждат сред най-любимите ми. Препоръчвам ви да ги пробвате, защото с количеството, което предлагат, няма да се чудите какво да ги правите, ако не ви допаднат. А и съм сигурна, че ако не друго – ароматът ще ви накара да се влюбите в тях.
Ако си имате любима маска, споделяйте, искам да опитам още. И ако някой е видял новата маска с кокос, моля, кажете ми къде, защото я търся отдавна без успех.

You may also like