Три хайлайтъра за всеки вкус – пресован, кремообразен и течен


Слънцето навън ме накара да се разровя из колекцията си и да ви покажа трите хайлайтъра, които притежавам и да направя едно кратко сравнение между тях. Обещавам, този път наистина ще е кратко 😀

За два от хайлайтърите вече сте виждали отделни ревюта – тук може да прочетете за MAC Soft&Gentle и тук за Essence Soooo glow! Между другото, напоследък нося само Soooo glow! и почти съм стигнала дъното! Въпреки че сте чели отделни ревюта, реших да напиша това ревю, защото трите хайлайтъра са три различни вида като консистенция – пресован, кремообразен и течен, а и цветовете им са сравнително различни.

Хайлайтъра на MeMeMe имам от една от бюти кутиите и е крайно време да се разделим, защото срокът му отдавна изтече. Не го използвам и като цяло го използвах рядко, защото ми беше най-труден и неудобен за работа. Консистенцията му беше прекалено течна и ми беше трудно да го запечатам за лицето си и да го разнеса равномерно – или слагах прекалено много, или слагах прекалено малко и при повторно слагане, после слагах допълнително и накрая ставаше малко мазало. Отделно му трябваше известно време да попие в кожата. Като цяло не ми издържаше дълго на лицето и до края на деня почти не се забелязваше. Пробвала съм да го нанасям с четка и с пръсти, смятам, че с пръсти е по-добре, но задължително върху фдт и под пудра, ако използвате пудра.
Хайлайтъра на Essence за момента ми е най-удобен за използване. Нанасям го с пръсти с тупкащи движения, лесен е за нанасяне и преливане. Ако случайно стои като черта, минавам с четката за руж отгоре и „границите“доста се смекчават. Издържа до края на деня на лицето ми, дори и да не го фиксирам с пудра. Пробвах да го нанасям с четка, но изобщо не си личеше на лицето. Хубавото на този хайлайтър е че много лесно се дозира количеството продукт и сами може да прецените дали да сияете леко или да ви виждат от космоса, както обича да казва любимата ми Деси Пъркинс. Когато искам по-подчертани скули, нанасям хайлайтъра на пластове като всеки път слагам по малко. Забелязах, че така ефектът е много по-добър, отколкото ако взема много от самото начало. Според мен хайлайтърът е подходящ за суха, нормална и комбинирана кожа. При мен не подчертава пори, но честно казано не вярвам много хора да имат разширени пори по скулите. Също така бих казала, че е подходящ за момичета с чувствителни очи, защото няма допълнително разпрашаване.
/отляво-надясно: MAC Soft&Gentle, MeMeMe, Essence Sooo Glow!/
Старият ми любимец Soft&Gentle най-много отива на цвета на кожата ми, но напоследък не мога да го нося, защото от разпрашаването ми се раздразват очите. Иначе се захваща добре за фдт, издържа на лицето цял ден, докато не се свали. Подходящ е за всякакъв вид кожа, особено за мазна кожа, мисля че е по-добър вариант от кремообразния и течния хайлайтър. Има по-силен блясък и по-изразен цвят от хайлайтъра на Essence. Цветът му би отивал повече на момичета с топъл подтон, но със сигурност ще стои добре и на момичета със студен. Хайлайтърът е фино смлян и най-лесен за използване от трите, стига да имате четка. 
Като цяло от трите хайлайтъра, смятам, че пресованият е най-лесен за употреба и най-издържлив, но пък при разпрашаване, може да раздразни силно чувствителните очи. Кремообразният беше приятна изненада и определено ме спечели като консистенция и леснота на използване. Продължавам да го използвам и да го предпочитам пред MAC Soft&Gentle. Неприятното при кремообразния хайлайтър е, че хигиената е по-ниска, особено ако го нанасяте с пръст, всякакви неща полепват по повърхността му. Течният определено не е моят вид хайлайтър и засега ще се въздържа да си взема някой от течните хайлайтъри на Benefit – прекалено много време трябва да му се отнеме и нанасянето му е по-трудно.
Вие кой тип хайлайтъри предпочитате и имате ли си любим продукт?

You may also like