Четките, които променят правилата на играта – Sigma Flat Kabuki F80 & Zoeva Silk Finish 102


От много време насам предпочитаният начин за нанасяне на фдт за мен е с четка. И в последните година-две смених няколко различни четки, пробвах и с пръсти, и с бюти блендър, докато не открих две четки, които са наистина изключителни. Едната е с почти митичен статус в бюти света – Sigma Flat Kabuki F80, а другата е на немската марка Zoeva 102 Silk Finish.

Преди да се сдобия със Zoeva, използвах Sigma почти цяла година непрестанно – абсолютно всеки път, когато нанасях фдт, посягах към четката на Sigma. В последствие ми писна да мия четката всеки ден и реших да си взема втора със същата форма, за да ми е по-лесно. Спрях се на Zoeva, защото вече имах техни четки и бях много доволна.

И двете четки са с изкуствени косми, четката на Sigma използва Sigmax® synthetic fibers, който са създадени от полимер, а четката на Zoeva е с веган косъмчета от таклон. И двете четки са изключително гъсти и меки. Това са най-меките ми четки и дори след ежедневно пране месеци наред, те продължават да са много меки.
И двете четки са изключително качествени – когато ги получих, имаха идеална форма, нямаше смачкани или стърчащи косъмчета. След ежедневно пране не е паднал косъм от нито една от двете, нито са променили формата си – продължават да изглеждат и да се усещат по същия начин, по който бяха първия път, когато ги използвах.

/много често от снимки не става ясно колко са големи главите на четките, затова реших да направя сравнение със стотинка :)/ 

Резултатът и от двете е изключителен, преди Sigma фдт-ът ми никога не е изглеждал толкова безупречно – няма линии, които трябва да разнеса с пръст, няма натрупвания на едно място. Всички хвалби, които сте чували за този тип четки, е оправдан. Фдт-ът ви наистина няма да изглежда по същия начин, след като започнете да ги използвате.
Според мен резултатът и от двете е един и същ – главата на Sigma е по-голяма и с по-различна форма – космите са косо отрязани, докато при Zoeva главата е по-малка, ръбовете са по-заоблени. Това специално е голям плюс за Zoeva, защото така по-лесно се достига до извивката на носа, и около веждите. При Sigma понякога се налага да мина повторно там, където е бил ръбът на четката, докато при Zoeva, заради меките ръбове, това не се налага.
И двете четки „ядат” повече фдт, отколкото ако го нанасяте с пръсти, но пък ефектът е по-високо покритие – т.е. ефектът, който получавате от бюти блендър, е различен или поне при мен. Харесва ми повече резултатът с четка отколкото с бюти блендър, защото лицето е перфектно гримирано и покривността е средна към висока.
Друг минус, за който се сещам, е че измиването им е по-трудно, много често сърцето на четката задържа продукт, независимо колко го миете. Аз от време на време мия четката със смес от зехтин и бебешки шампоан и така успявам да измия сърцето й, иначе ежедневно я мия само с шампоан.
 
Много хора са против инвестирането в четки, но аз виждам невероятен ефект от използването им. Нито за миг не съм съжалила, че съм купила четката на Sigma или на Zoeva. Да, цената им е малко висока, но повярвайте ми – видите ли разликата, няма да съжалявате. Да не говорим, че и двете четки са изключително качествени и ако се грижите добре за тях, ще ви служат вярно години наред. 
Смятам, че и двете четки за изключителни и трябва да имате поне една от тях в колекцията си. По отношение на достъпността, сякаш Zoeva e малко по-лесна за откриване от Sigma. Фактът, че главата й е по-малка и ръбовете й са загладени, също я прави по-универсална – ако лицето ви е по-малко, Sigma може да се окаже неудобна за вас. 
Според мен двете четки са абсолютно взаимозаменяеми, така че, която и да изберете, ефектът ще е идентичен. Има някакви минимални дребни разлики, но няма как да ги различите, освен ако не гримирате половината лице с едната и половината с другата. Но дали си струва да имате поне едната?
Със сигурност.

You may also like