Catrice Camouflage Cream – добър помощник в прикриване на несъвършенствата


Преди време Ида направи един страхотен пост, в който сравни всички коректори,които е изпробвала. Лично за мен беше много полезен, може да му хвърлите едно око. След като прочетох поста й, се реших да пробвам коректора на Catrice Camouflage Concealer.
Няколко пъти го бях суоч-вала в магазините, но все не намирах моя цвят. Накрая просто реших да си взема най-близкия възможен до кожата ми – в моя случай това е 020 Light Beige.

Коректорът е доста кремообразен и гъст, нанасям го с пръст, но предполагам, че може да се нанася и с четка – лично за мен, измиването на коректор от четка е едно от най-трудните неща на света. Задържам за кратко пръста си върху повърхността на коректора, за да се затопли, след което с потупващи движения го нанасям върху проблемните места. Пробвах да го размазвам, защото е по-лесно, но покритието не е толкова добро.
Лично за мен, това е коректорът с най-висока покривност, който съм използвала до момента, наистина замаскира абсолютно всякакви несъвършенства, но не мисля, че е добре да го наслагвате. Лично при мен, ако сложа повече от два пъти, горният слой избутва долния и се разваля покритието. Общо взето на принципа проба-грешка, открих какво количество ми е нужно да прикрия пъпките от първия път с един слой.
Не мисля, че този коректор е подходящ за под очите, прекалено е тежък и гъст и няма да се задържи безупречно под клепачите. Но за пъпки – нови и завяхващи е идеален, прикрива добре и белези. Създава впечатление за гладка кожа, без да се забелязва прекалено.
Аз нанасям коректор върху база и под фдт, знам, че много гримьори казват, че коректор се слага върху фдт, но не съм свикнала и не го правя. При мен фдт-ът леко разнася коректора и намалява покривността му, но остава достатъчно продукт, за да скрие пъпките.
По отношение на издържливостта му коректорът не е от най-дълготрайните, на моето лице – с комбинирана кожа, коректорът издържа в добро състояние около 7 часа, след което започва да се събира и избледнява и се налага да го разнеса с пръст. Оттам нататък не изглежда толкова добре на лицето. Аз не обичам да нанасям продукти повторно през деня и просто се старая да го разнеса максимално леко.
Като цяло съм доволна от коректора, защото има изключителна покривност. Не е достатъчно издържлив за нуждите ми, но ми е достатъчен, за да изкарам почти цял ден. Това определено е един от най-добрите коректори за несъвършенства, които съм ползвала до момента и предвид цената му (около 6-7 лв), смятам, че е един от най-добрите на пазара.

You may also like