Този месец тествах…


Реших да започна поредната нова рубрика в блога, която ще нарека „Този месец тествах“. Идеята ми дойде покрай всички малки кутийки с отсипки от продукти, които имам.  Имам много приятелки, които щедро ми отсипват от техните любими продукти, за да ги пробвам (или пък аз си поизпросвам), а и от време на време успявам да си спечеля отсипка от девойките в Сефора. В повечето случай продуктите, за които ви пиша, ще са тествани поне 1-2 седмици. Разбира се, това не е достатъчно за обстойно ревю, но пък мнението ми ще е по-обстойно от „първи впечатления“.

Започвам с отсипки от два много популярни фдт-а: Chanel Vitalumiere Aqua и Dior Air Nude foundation.
Ще започна с Chanel Vitalumiere Aqua 30 – в началото, когато тестерът беше нов, фдт-ът беше доста по-течен и го нанасях с пръсти. Тъй като имах съвсем малко количество, не съм го нанасяла с бюти блендър, но мисля, че резултатът ще е доста добър. Като цяло фдт-ът е много лек, със слаба към средна покривност. Понася наслояване, но не прекалено – аз слагах с пръст допълнително там, където имаше пъпки, които „прозираха”. По отношение на издържливост съм разочарована – в повечето ревюта, които съм чела момичетата споменават, че фдт не е много издържлив, но при мен се задържа не повече от 4-5 часа, след което сякаш почти нямах нищо на лицето ми. Относно комбинираната ми кожа, не се разбраха много добре, първоначално легна добре на лицето ми, но после след 3 часа вече се беше събрал във фините линии, което много ме разочарова. Като цяло, поне ми е мирна главата, че Chanel Vitalumiere Aqua не е подходящ за моята кожа.
 /отляво-надясно: Chanel & Dior/

Вторият фдт е Dior Air Nude Foundation 23 – тук разочарованието беше още по-голямо. Фдт е ужасно течен, толкова течен, че докато се прибера вкъщи с се беше разлял абсолютно навсякъде. Пробвах да го нанасям с дуофибърна четка – пълен провал, фдт директно попиваше в четката и след няколко неуспешни опита, просто се захванах с пръсти. Вземах по съвсем малко и бързо го разнасях по лицето си. Много момичета казват, че фдт-ът е лек и се слива с кожата перфектно, но при мен това не се получи – стоеше ми много пудрено на лицето и изобщо не се сля. След около 4 часа беше подчертал абсолютно всеки сух участък по лицето и то по много неприятен начин. Беше толкова зле, че изтрих лицето си в средата на работния ден. Пробвах го отново след две седмици и резултатът беше малко по-добре, но подозирам, защото беше леко поизсъхнал. Във всеки случай и този фдт е абсолютно неподходящ за мен.
Много съм доволна, че успях да пробвам тези фдт-и, защото бях убедена, че и двата ще ми стоят отлично. След неколкократни тестове си спестих голямо разочарование и излишен разход. Продължавам да си търся перфектния фдт, който да прави компания на любимия ми Inglot.
И така това беше като за начало. Ще ви бъде ли любопитно и в бъдеще да виждате подобни постове в блога?

You may also like