Обича ме, не ме обича: Handmaids Cosmetics Lilla Creme


handmaids cosmetics lilla creme
За рождения си ден получих доста козметични подаръци (имам си страхотни приятели, които знаят какво обичам). Един от тях беше кремът Lilla на българската маркаHandmaids, приятелката ми беше адски доволна от него и реши да ми подари и на мен една кутийка.

Тествам крема от юни насам заедно с майка ми,като нощем крем и няколко инцидентни пъти като дневен. Споменавала съм и преди, избягвам да използвам крем сутрин, защото още не съм попаднала на крем/гел/емулсия, която да попие в лицето ми, ако го нанеса сутрин. Нанасям крема вечер на почистено лице, като в периода, в който го ползвам, кожата ми е нормална със слабо омазняване, леко проблемна и добре хидратирана.
Кремът е поместен в страхотна метална кутийка, която се затваря плътно и няма как да продуктът да се излее. Това се дължи отчасти и на неговата текстура, която страшно много напомня крем Здраве, само дето Lilla не е толкова кремообразна. Продуктът съдържа изцяло натурални съставки и това си личи по срокът на годност – едва три месеца. Основните от тях са студено пресован зехтин, натурален екстракт от цветовете на люляк и френска лилава глина.
В началото нанасях крема по-щедро, защото ми се струваше много лек, но всяка сутрин се налагаше да отмивам непопилото количество от лицето ми и започнах да слагам доста по-малко. След близо месец ползване, забелязах че кожата ми е леко дехидратирана и смених кремовете. Починах си от Lilla около две седмици и отново започнах да го използвам и пак същото. Не знам как да опиша крема – хем сутрин отмивам част от него, т.е. не е попил всичкият, хем при докосване кожата ми не е достатъчно хидратирана.
handmaids cosmetics lilla creme
Пробвах няколко пъти да го нанеса през деня и положението беше трагично, изобщо не попи и имах мазен филм върху лицето си цял ден. Да сложа грим отгоре и дума не можеше да става.
Тъй като срокът на годност е ужасно кратък (за мен), а количеството е стандартното за крем за лице – 40 гр, реших да го разделя с майка ми. Нейната кожа е зряла (50+) и суха, тя е тествала крема не повече от три седмици, но сподели, че не й допада. Ароматът на крема не й допадна – тя има много чувствително обоняние, за мен е окей, не мога да различна люляк или някоя друга по-силна нотка, но мирише приятно.
Приятелката ми обаче е адски доволна от крема, тя успя да изразходи една опаковка в рамките на 3 месеца и си взе нова. Нейната кожа е комбинирана и тя споделя, че използва кремът сутрин преди грима, като попива бързо в кожата й, матира я и оставя лек аромат на люляк. Не е прекалено мазен за нейната кожа, но създава добра основа за нанасяне на по-сух коректор.
Изобщо три различни кожи и три различни мнения. Уви, не се разбрахме добре с този крем, но съм любопитна да пробвам и други продукти на марката, защото е българска и е с естествени продукти, и момичетата много са се постарали за външния вид на продуктите. 
Пробвали ли сте нещо на Handmaids? Ще ми е любопитно да прочета вашите мнения и съвети.

You may also like