Нови придобивки от Прага :)


След трите ми прекрасни гостенки, дойде време отново да се „срещнем“. Споменах ви във фейсбук страничката ми, че бях на почивка. С приятеля ми решихме да посетим Прага и прекарахме една страхотна мини-ваканция.

Няма да се впускам в дълги описания, но ще ви препоръчам да посетите Прага – един много красив град, запазил впечатляващо добре архитектурното си наследство. Центърът е прекрасен, катедралите са изумителни, а бирата е най-вкусната на света 😀 не съм най-големият почитател на бирата, но в Прага всеки я преоткрива.
Нямаше как да не си отмъкна и малко време за шопинг, но тъй като почти не открих магазини, които да ги няма и в България или пък просто да предлагат нещо интересно, какво ми остана? Козметика, разбира се 🙂
В този пост ще ви покажа какво купих – няколко неща за себе си и подаръци за близки хора:
Manufaktura Mojito Caring Shampoo Manufaktura е чешкият вариант на нашия Refan. Магазините са адски сладурски, пълни с козметика и дървени красоти, опаковките на продуктите са много сладки и кукленски и определено Refan биха спечелили, ако подобрят външния вид на своите продукти. Всичко ухаеше страхотно и исках да си купя какво ли не, но накрая се спрях на този шампоан, който е с успокояващ ефект. Ако случайно почивате в Прага, сериита им с бира и вино са най-популярни.
Manufaktura Orange&Grapefruit Peeling Soap този сапун избра приятелят ми и трябва да призная, мирише страхотно! Нямам търпение да го пробвам, но първо имам да изхабя един-два продукта в банята.
Max Factor Crème Puff Blushes – купих за приятелки, наживо за разочароващо малки, иначе са много красиви и сладки. Пигментацията им от суочове не ме впечатли особено, но и тези, които се предлагаха по магазините, бяха все нюанси, които бяха прекалено светли за мен.
Sally Hensen Insta-Dri – доста популярен продукт, мисля че Кристин му беше голяма почитателка, излезе ми около 9 лв, което е най-ниската цена, на която съм го виждала и нямам търпение да го пробвам.
MAC Lipstick in Velvet Teddy – имам малка традиция да си взимам по едно (MAC) червило от всяко място, което посещавам. Така всеки път, когато го използвам, си спомням колко хубаво съм прекарала. Това червило специално взех с програмата Back 2 MAC, така че ми излезе без пари. Малко отклонение – в първия магазин, в който пробвах да разменя празните си опаковки, момичетата ми казаха, че е невъзможно, защото не съм гражданин на Чехия. Отидох във втори, където ме обслужиха без каквито и да е въпроси. Явно всеки магазин си има различна политика и ако използвате програмата в чужбина, имайте едно наум.
MAC Empty Palette – след първия отказ, бях решила, че явно ще трябва да си платя за червилото. Така че когато все пак го получих гратис, нямаше как да не си взема още нещо. Реших да пробвам колко струва празната палитра за 15 цвята сенки и се оказа около 18 лв (изобщо няма да коментирам цената в българския магазин) просто ще ви кажа, че веднага я взех. Но после момичетата ми казаха, че цената е същата и за двойната палитра и реших да взема двойната, а накрая си взех и inserts, за да мога да наредя сенки от едната страна и ружове. Общо палитрата ми излезе под 40 лв, което си беше страхотна сделка предвид българските цени.
Lifestyle Candles “Highlander” – тази свещ също е подарък и е невероятна. Има си дървено капаче, което може да видите в горната част на снимката. Свещта изглежда страхотно и се усеща адски луксозна, признавам си хич не исках да я подарявам. А ароматът й се усещаше навсякъде – най-доброто описание, което мога да й дам, е че миришеше на мъж и то на много хубав мъж 😀
И така това беше скромният ми шопинг в Прага, решихме да отделим много повече време за разходки и хапване, отколкото за пазаруване. Все пак спомените са това, което е важно 🙂

You may also like