Обича ме, не ме обича: Aussie 3 Minute Miracle Frizz Remedy Deep Treatment


От известно време не бях писала ревюта на продукти за коса и предвид колко отдавна се бях похвалила, че имам Aussie 3 Minute Miracle Frizz Remedy Deep Treatment , реших че може би е време да ви разкажа за моя опит с него.

Използвам този продукт от повече от 3 месеца и през това време мнението ми се менеше неколкократно. Първоначално го използвах в началото на пролетта и резултатът беше силно омазнена коса – нанасях количество колкото череша. Разочаровах се и спрях да го използвам, като междувременно отсипах половината на братовчедките ми.
През лятото, макар че не бях излагала косата си дълго време на слънчевите лъчи, в един момент тя започна да се заплита и да се къса ужасно. Проблемът не беше толкова хвърчането, колкото сухотата. Въпреки че продуктът е по-скоро насочен към хвърчането, реших че трябва да помогне и за сухотата.
Основният проблем на косата ми е, че тя е много чувствителна. Като цяло имам мазен скалп, което води до по-силно омазняване в корените. Краищата обаче са сухи. Когато използвам по-силен шампоан против омазняване, косата надолу така се пресушава, че прилича на метла и за да регулира ситуацията започва да произвежда повече себум и става още по-мазна в корените. Затова се старая да използвам шампоани за нормална или дори за суха коса, защото дължините изглеждат по-добре. 
Реших че е крайно време да дам втори шанс на Aussie и започнахме да се разбираме по-добре. В момента слагам количеството колко половин череша и след неколкократни опити си позволявам да слагам продукт не само в краищата, но и по дължините, като избягвам косата около слепоочията и отдолу близо до врата. Нанасям и разресвам косата с пръсти, за да се получи по-равномерно. Обикновено оставям да престои за не повече от 2 минути, след което измивам обилно с вода. Обилно. Много време ми отне да свикна, че колко много трябва да плакна косата си, докато е напълно измита. Продуктът е много плътен като усещане и прави косата леко хлъзгава, на мен лично ми отнема поне 5 минути внимателно отмиване.
При редовно ползване определено хвърчането намалява, косата изглежда по-хидратирана, но лично при мен – не достатъчно, продължавам да я усещам суха на втория ден. По отношение на заплитането също не помага, но за него използвам олио за коса.
В обобщение ще кажа, че това е един добър продукт, който си струва да се пробва – стига да имате по-суха коса, ако сте с бързо омазняваща се, това не е продукт за вас. Лично при мен ефектът е добър, но не е нищо впечатляващо и не бих повторила покупката. Отдавам го донякъде и на самата ми капризна коса, за която рядко успявам да открия подходящия продукт. И все пак не съжалявам, че го взех, отразява се добре на косата ми и ще го довърша със сигурност. Други момичета са много доволни – например може да погледнете и ревюто на Ида.
Ако имате любим хидратиращ продукт за коса, който наистина да не я утежнява, ще се радвам да ми споделите в коментарите.

You may also like