Този месец тествах 02

 


Втора порция „този месец тествах“ и отново ще си говорим за фдт-и. Този път един от тях е по-достъпен, а другият – от по-скъпия клас марки.
Вляво виждате проба от L’Oreal True Match foundation нюанс W7 , а вдясно Make Up For Ever HD foundation нюанс 127. И двата са в жълтата гама, като нюансът на L’Oreal се оказа прекалено оранжев за мен.

True Match имам от по-отдавна и съм тествала 4-5 пъти. Харесва ми това, че е по-лек и не тежи на кожата, стои много естествено като покривността му е слаба към средна – ако имате по-проблемна кожа, може да не ви допадне. Завършекът му на моето лице е „сатен“, не е сочен, но определено не е и мат – стои наистина естествено. След няколко часа носене започва леко да лъсва, но не е нищо прекалено, така че с малко пудра издържа до края на деня. Издържливостта му не е от силните страни, на моето лице не издържа непокътнат цял работен ден, но поне изчезва равномерно. Мисля че е много подходящ за момичета, които търсят малко по-високо покритие от ББ крем със същата лекота. Определено го обмислям като вариант и бих си го взела пълноразмерен. W7 ми е стои оранжево на лицето и затова съм го носила само вкъщи, никакво бленд-ване не може да го слее с цвета на кожата ми. Но мисля че W5 е моят нюанс.
От адски много време исках да пробвам HD foundation на MUFE и при последното ми посещение в Сефора се сдобих с щедра проба (явно успях да омая момичето :D) . Преди да продължа искам да подчертая, че поисках проба от стария HD foundation, а не от новия – Ultra HD foundation. Нюансът „127“ се слива идеално с кожата ми и исках да видя дали и като текстура ще ми допадне, за да си го взема. Малко съм разочарована, защото фдт-ът се впи в кожата ми и подчерта някакви сухи участъци, които не предполагах, че имам. Бях чела на много места, че има по-сочен завършек, а върху моето лице беше едва ли не пълен мат. Покривността му е средна, като позволява напластяване. Попива в лицето, но въпреки това се забелязва отблизо, което също ме разочарова, защото очаквах photoshop ефект предвид името му. 
 /отляво L’Oreal True Match W7, отдясно – MUFE HD Foundation /
/отляво L’Oreal True Match W7, отдясно – MUFE HD Foundation /
 
Издържливостта му също беше разочароваща, след 3 часа носене беше изцяло изчезнал от носа ми, като се беше задържал върху останалата част от лицето ми. Но не бих носила фдт, който да подновявам през 3 часа. Определено ще продължа да го тествам, но засега не го намирам за особено впечатляващ и не мисля че бих купила пълноразмерния продукт.
Много съм доволна, че успях да тествам още два продукта, вместо да ги купувам на сляпо. True Match ме изненада много приятно с естествения си завършек и лекотата, бих го носила по-скоро през зимата, защото ми се струва по-подходящ. А на HD Foundation мисля да дам още един шанс, въпреки че ми се струва доста нормален като представяне и изобщо не отговаря на всичката реклама, която му правят.

You may also like