The Blush Tag


Прекрасна слънчева (гореща) събота е и докато си пия кафето, реших да направя един много приятен таг – The Blush Tag. Така че ви предлагам и вие да си вземето по чаша кафе и да се настаните удобно:

Колко ружове притежаваш?
Точно 10 🙂 Изобщо нямам намерение да разсъждавам много ли са, малко ли са. Обичам ружа и за мен е част от задължителния грим, дори да имам само пет минути. Опитвам се да ги използвам регулярно и да ги въртя, но определено има няколко, които са ми фаворити.
Коя е любимата ти четка за руж?
Драмата на живота ми! Имам три и нито една не ми харесва. Търся си нова, като дори не съм сигурна коя форма предпочитам. Не обичам скосените, това е сигурно, но не знам дали искам плоска и широка като на Inglot, или по-остричка и тясна като китайската ми имитация на Nars. Ако имате любима четка, пишете ми в коментарите 🙂
 
Кремообразен или пресован?
Имам само един кремообразен и той е пълен провал – Topshop,теб гледам. Затова ще кажа – пресован, все пак имам 9 от тях 🙂
Прасковено или розово? И любими ружове в тези нюанси?
Ох, сложно. Не знам кой цвят предпочитам повече, имам само един чисто розов руж и това е NYX Pinched и учудващо добре ми стои, имам няколко прасковени и да кажем, че любимец ми е MAC Springsheen, но Kiko Tribal Blush  го следва много плътно, просто е нов и не е ползван достатъчно. Следвайки логиката, че розовото е студено, а прасковеното топло и аз съм с жълт подтон, каквото щат да ми разправят в Сефора 😀 , ще избера прасковено.
По-достъпни или по-луксозни марки? И любими представители от двата класа?
 Според мен този въпрос е малко подлъгващ, когато става въпрос за България. Inglot& Kiko се водят по-скоро достъпни марки в чужбина, но 20 лв за руж в България си е много. Затова според българските стандарти любимите ми достъпни ружове са на NYX – да, доста са твърди и изискват „ровене”, но пък са пигментирани, трайни и имат страхотна гама от цветове. Все пак имам цели 3 от тях J Малко ми е трудно да определя любима луксозна марка, защото ако приемем, че Inglot и Kiko спадат към тях, аз имам от всяка марка по един – един от Inglot, един от Kiko, един от MAC, един от ArtDeco, а Dior, Chanel и прочие изобщо нямам 😀 Отскоро имам този на Inglot, пробвала съм го веднъж и признавам си, адски съм впечатлена, но отговорът ще е MAC – най-дълго съм го използвала и никога не ме разочарова. Любими представители, това е лесно – при NYX това ще е Espresso, обожавам този цвят. Въпреки че е по-тъмен и отива на зимните месеци го нося и през топлите, защото стои много естествено и ненатрапчиво. MAC Springsheen е абсолютен хит сред ружовете на марката, нанася се лесно, много е пигментиран, издържа цял ден и би отивал на почти всяка кожа.
Най-надценен?
Преди време имах MAC Harmony. Подлъгах се по невероятните умения на Георги от MAC и реших, че е идеален ежедневен, абсолютно-неутрален-почти-контур руж. Е, да, ама не. Пълен провал беше този руж, стоеше ми като кално петно на лицето. Изобщо и помен нямаше от невероятното очертаване, което Георги беше направил. Държах го сигурно година и го размених, защото ме беше яд да го гледам.
Най-подценен?
NYX Espresso – все още не съм писала ревю за този цвят, но го обожавам. Много е твърд и това понякога ме дразни, но цветът е страхотен. Бих казала, че клони към сливово, но на лицето стои много естествено, като руменина. И отива на всякакъв грим. 
Ружът, който си заслужава славата?
Аха-аха да ви кажа Milani Luminoso, но не – прекалено е непостоянен на моята кожа. Ту го забелязвам, ту не, моето мнение е, че този руж отива на светли момичета. Моят тон е „средно тъмен” и не винаги Luminoso се забелязва. Затова ще се повторя, но MAC Springsheen – много е красив и е универсалният прасковено-розов руж със златни частици.
Топ 5 ружа, които всяко момиче трябва да притежава?
Не мисля, че цели пет от десетте ружа, които притежавам са задължителни за всички, но все пак ще пробвам с топ 3. И изобщо няма да ви изненадам – MAC Springsheen; Milani Luminoso & NYX Espresso. 
Кои ружове искаш да притежаваш?
Въпреки че ги суоч-вах наживо и не ме впечатлиха изобщо, продължавам да искам Urban Decay Afterglow и накрая от инат ще си взема един. Естествено искам да пробвам руж на Nars, но нито един не ме е впечатлил досега достатъчно. Много искам поне един от ружовете на Clarins Blush Prodige, но там е само заради вида им, признавам си. Tarte също ме изкушават. И Illamasqua тези ружове са пълна мистерия за мен и въпреки грознаватата опаковка (лично мнение), бих ги пробвала.
И така, това беше таг-ът, много ми беше приятно да се разровя сред колекцията си с ружове и ще се постаря да ги редувам повече занапред. Няма да таг-вам никого, затова всеки, който се изкуши, може да направи тага 🙂

You may also like