Avene Hydrance Optimale Hydrating Skin Tone Perfector spf 30 ревю


В края на лятото получих от Avene за проба Hydrance Optimale Hydrating Skin Tone Perfector в цвят Bonne Mine със слънцезащитен фактор 30. Продуктът е подходящ за нормална към смесена чувствителна кожа. Тъй като го използвах редовно през последните слънчеви дни, сега реших да го тествам в студено време. Най-накрая съм готова да ви разкажа подробно за него 🙂


Продуктът е поместен в удобна за пътуване тубичка, която има отвор доста лесен за дозиране. Количеството е 40 мл, което е стандартно за ББ крем, ако приемем, че този продукт е ББ крем. Ако трябва да съм честна, за мен този продукт не е точно ББ крем. Първото нещо, което ми направи впечатление, е цветът му – имаше отчетлива розова нотка и беше по-тъмен. Както неведнъж съм ви споменавала, като чуя за продукт за лице с розов подтон и лошо ми става, но ми беше прекалено любопитно да пробвам продукта на Avene.
Нанасям го с пръсти без база и пестеливо, при по-сериозно преливане и пусната коса, розовият цвят не си личи толкова. Между другото – сигурно и вие сте забелязали, но ако имате проблем с фдт-а, пуснатата коса доста прикрива разликата с врата и деколтето. Та така при спазени тези две условия, розовият цвят не е толкова натрапчив на лицето ми. Отделно кремът се адаптира към кожата и след 20-ина минути стои по-естествено. Много е жалко, че цветът е само един, защото за мен това е основният му недостатък.

И сега позитивите – кремът се нанася адски приятно, текстурата му е маслена, не е нито водна, нито прекалено гъста. Прелива се с лекота, аз открих, че с пръсти резултатът най-много ми харесва, като позволява напластяване. Лично при мен този продукт ляга изключително добре на лицето, попива в кожата и стои адски естествено. В началото завършекът му е супер естествен – нито мат, нито сочен. Откъм покривност беше много приятна изненада, справя се добре с прикриването на пъпки – бих казала наравно с фдт. Разбира се, ако добавим и коректор, положението става перфектно. Въпреки всичко фиксирам с пудра, когато съм на работа.

 /на горната снимка е току-що нанесен, а на втората е добре прелят/

Естественият завършек не е много дълготраен, при гримиране към 8 сутринта, около обяд лицето ми вече лъщи. Като не е нищо прекалено – дори през лятото харесвах как изглеждам. Към късния следобед вече попивам със салфетка или матиращи листчета. Нито сега, нито през по-топлите дни  кремът не се е свлякъл от лицето ми. Лъсва, но си стои на мястото, което е много важно за мен. А факторът му го прави отличен за горещите дни, в допълнение – при снимки лицето ви не става като призрак, всичко е отлично.
Общо взето мнението ми за продукта е много положително, въпреки странният универсален цвят и лъсването. Това е един от по-добрите продукти за лятото с достатъчен слънцезащитен фактор и отлична издържливост. Фактът, че може да се нанася с пръсти и лекотата при преливането му го правят и много удобен при пътуване. Спрямо оцветения слънцезащитен крем на Nuxe, който пуснаха в началото на лятото, мисля че Avene е по-добрият продукт. Стига цветът да ви стои добре, мисля че е добър избор за момичетата, които не обичат да ползват фдт.

You may also like