Аз ♥ сапуните


Здравейте момичета,
Днес ще ви разкажа за любовта си към един определен продукт – сапуните. Винаги съм обичала сапуни и съвсем без да се замислям съм ги предпочитала като почистващ продукт пред душ геловете. Но съвсем наскоро осъзнах как сапуните ме вълнуват много повече от всеки един душ гел и си казах – хей, защо не напиша пост за това колко много обичам сапуните?

И така – аз обичам сапуните 🙂 Ама много! Толкова много, че от чужбина винаги гледам да си купя сапун (особено от Турция и Гърция). Не знам по какъв начин да обясня защо ги харесвам. Със сигурност ми допада това, че са в твърда форма и са ми адски удобни за използване. Аз лично трия сапуна върху тялото си, не ги разбирам онези хора, които го намазват на ръцете си и после с тях намазват тялото. Обичам да виждам как сапуна намалява и много обичам пяната (ако я има), която прави. Като цяло душ-геловете са ми много блудкави и воднисти. Рядко някой ме впечатлява, като до момента са го правили 1-2 крем-душ гелове. Харесват ми и ароматите, и странните цветове, и странната сапунка, която отмивам, харесвам и разнообразните форми и това колко по-удобни са ми при пътуване, защото не се притеснявам дали нещо ще се разлее. 
В банята ни постоянно има сапуни (разбираемо), но пък съвсем наскоро открих, че приятелят ми също ги предпочита пред душ-геловете, което може само да ме радва. Не мисля че сапуните пресушават или пък подхранват кожата повече от душ-гел. За мен двата продукта са напълно заменяеми, просто моите предпочитания клонят към сапуните. Рядко повтарям марки, защото искам да пробвам всичко, но реших да ви разкажа впечатленията си от няколко марки сапуни, които са много достъпни и се открояват сред всички, които съм пробвала.
Рефан
Ползвала съм няколко сапуна на марката и трябва да ви призная, че не съм особено впечатлена. Сапун като сапун, пени се малко по-малко от стандартните сапуни, почиства добре и не пресушава. Имат голямо разнообразие от аромати, но лично на мен не ми допадат много. Самият им вид ми евтинее малко и предпочитам да си дам парите за други.
Casyopeya
Много обичам сапуните на марката. Имат много оригинални аромати и винаги се колебая от кои вид да взема. Харесва ми това, че си избираш количеството, което да вземеш. В зависимост от сапуна, се пенят различно, но са много икономични и не пресушават кожата. Общо взето винаги, когато ги използвам, имам усещането, че се глезя J За мен са по-добри от Рефан и горещо ги препоръчвам.
Lush
Макар да не съм голям фен на марката, никой не може да ги бие по аромати. Имат страхотни сапуни, които миришат на каквото ви хрумне. Имах преди време един розов, който миришеше на дъвка. После един, който имаше пясък и ексфолираше невероятно грубо и ефективно, а сега използвам „Respect Your Elders”, който е с бъз и май искам парфюм с бъз? Хаха. Да, ароматите са невероятни! Но някои от сапуните са ужасно неикономични, а при цена от 16 лв за парче сапун… да, малко е прекалено. Особено като видиш цените на продуктите им в Англия или Америка. 
Случайни сапуни от гръцки и турски марки
Обожавам ги. Всеки път като посетя някоя от тези страни, си купувам поне по 2-3 сапуна. Имат огромно разнообразие от видове и съставки, като качеството естествено варира, но при цена от 1-2 евро, нямам никакви забележки. В момента довършвам сапун с морски водорасли, които освен, че е зелен, прави и зелена пяна. Все едно съм Хълк 😀 намирам ги и за много добър подарък за приятели, защото не пречат на бюджета, а влизат в употреба веднага.
Ma Provance
Това е марка сапуни, която купувам от Ремедиум. Имат голямо разнообразие за класа си и ми харесва това, че имат голям размер сапуни. Няма нищо изключително в тях, но пък измиват добре и са икономични.
Palmolive, Dove
Много харесвам тези сапуни, основно по сантиментални причини. Вкъщи като малка, използвахме само сапуни на Palmolive и помня, че бях много впечатлена, когато мама купи Dove. Харесвам ги, защото са по-кремообразни при разпенване и правят страхотна пяна. От време си ги купувам отново, за да си припомня детството. А сапунът на Dove с масло от ший/макадамия измива отлично четките ви за грим. Мърфи беше публикувала видео за това откритие – потвърждавам, мие по-добре от професионалния ми сапун за четки.
Много ще се радвам да ми споделите кое предпочитате повече – сапуни или душ-гел? И кои са ви любимите марки 🙂 

You may also like