Моята Inglot палитра


Здравейте момичета,
От много време се каня да напиша това ревю и всеки път отлагам. Макар сенките за очи да са любимият ми продукт от декоративната козметика, ми е много трудно да пиша ревюта за палитрите, които притежавам. Но напоследък реших, че е крайно време да ви покажа палитрата си на Inglot и да разкажа подробно за всеки цвят в нея.Отделно от тази имам още една, но тя е с „луди цветове” и реших да ги представя отделно.

Тази палитра съм запълвала в продължение на 2 години, получих я като подарък от приятелки с един цвят и после сама я запълних. Оставила съм си едно празно място за някой нов цвят, с който да я завърша (и да започна нова, разбира се). Като качество на палитрата за мен нямам по-добра. Изключително стабилна и удобна е, издържа на пътувания във всякакви условия. Не може да се отвори случайно и предпазва сенките ви непокътнати. По-тежка е, но това не ме притеснява.
Тъй като Inglot имат огромно разнообразие от сенки и заършеци,съвсем накратко ще ви представя видовете сенки от freedom системата – което ще рече единичните цветове, с които запълвате палитрата си – без претенции за изчерпателност (комбинирала съм моето наблюдение с коментари на момичета по форуми и блогове):
Pearl ­- тук е ясно, сянка с перлен/сатенен завършек, имам три подобни сенки, като всичките са мазни и доста пигментирани. Много лесни за работа и предпочитани от мен.
Mattе – друга класика, матови цветове, които на теория не би трябвало да се разпрашават. Нямам такива сенки, защото при суочове в магазина не са ме впечатлили никога с пигментация. 
DS ­– идва от double sparkle (двоен блясък). Това са сенки, чиято основа е матов цвят, наситени с блестящи частици. По мои наблюдения са доста сухи и изискват повече напластяване с малки изключения.
AMC – идва от advanced makeup component. Сенките не съдържат талк в състава си, но пък са обогатени с витамин Е, повечето от тях са много меки и пигментирани и за мен са едни от най-успешните видове.
AMC Shine –  сходно с AMC сенките, само че с допълнителен блясък. Имам една сянка от тази серия и е невероятна. 
И така, да започнем с цветовете – започвам от горния ред, в който са само 4 цвята и след това “слизаме” на долния:
Pearl 402 – тази сянка се води много близък dupe до всеизвестния цвят на MAC – Satin Taupe, цветът е сивкаво, смесено с лилаво и с почти незабележим блясък. Бих казала, че завършекът е по-скоро сатенен, отколкото перлен. Като текстура е от по-мазните, нанася се и се прелива с лекота.
DS 457 – студено наситено кафяво със златен блясък, доста по-видим от този при 402. Идеален цвят за ъгъла на окото или за опушване. Доста по-сух е от 402, но пигментацията му е отлична и се работи много лесно с него.
 

Pearl 409 – един от най-любимите ми цветове, отново наситено кафяво с много бронз и злато в него. Може да се види дори малко червеникаво. Той е от по-мазните сенки, много пигментиран и лесен за преливане.
AMC Shine 12 – друг много любим цвят, който е много подходящ за сезона. Наситено боровинково червено с розов отенък и почти незабележими сребърни частици, което стои страхотно като основен цвят на клепача. Изисква повече наслояване, за да се открои добре цвета, но си заслужава. Този цвят също е доста мазен.
DS 456 – бях много разочарована, когато видях този цвят извън магазина, защото на дневна светлина изглеждаше адски скучен и неподходящ за мен. Мръсно-бежаво сивеещ цвят със златен блясък, използвала съм го много рядко и по-скоро като база. Нанесен на окото ми почти не се забелязва, защото не е много пигментиран. Но когато подготвях поста за палитрата, преоткрих цвета – бежовото е по-скоро кремаво и в него има малко лилаво, което в комбинация със златния блясък, създава един наистина уникален цвят, който би бил перфектен за момичета със светла кожа за ежедневен грим. Много шик и премерен. По-сух е и изисква напластяване, но наистина е един от най-уникалните ми цветове.
DS 612 – с този цвят просто не се разбрахме, не знам как е изглеждал в магазина, но на дневна светлина, това е цвят папая. Изглежда матов, но при суоч се забелязва ситен златен блясък. Много е сух и стои брашняно, веднъж нанесен. Понякога го използвам като основа, за да изпъкне друг цвят, но като цяло рядко посягам към него.
DS 470 – е друг цвят, който вече почти не използвам. Подобно на предишния, той също е доста пренебрегван, макар да съм му стигнала дъното. Светло наситено розово, с неутрален подтон, което съдържа златен блясък. При суоч е сухо и тебеширено, изисква наслояване, за да изпъкне цвета, но на моето лице просто не стои добре.
Pearl 407 – имах един период, в който обожавах цвят „грейпфрут” и постоянно търсех подобни продукти. Тази сянка е доста уникална за колекцията ми, дуохром – цветът се мени между коралово и много изразено златисто с розова основа. Много пигментирана и мазна сянка, много лесна за работа и преливане. Страхотен цвят за лятото.
DS 487 – един от първите цветове, които сложих в палитрата. Част от лилавия ми период, който бързо отмина. Цветът е теменужено лилаво със златен блясък и студен подтон. Много красив, наистина, но не го използвам и трудно се възприемам с него. Отново доста сух, но не е тебеширен като светлите ми цветове от серията. Прелива се добре, но изисква наслояване.
В заключение ще кажа, че много обичам палитрата си от Inglot и смятам, че сенките им са с много високо качество. Предвид огромния избор ви съветвам да проверите на място цветовете, които искате, защото в интернет всичко изглежда невероятно. Лично за мен сенките от Pearl и AMC/ AMC Shine серията са най-добри, защото са мазни и пигментирани и като качество бих ги сравнила с Urban Decay, но DS или поне тези, които имам, са доста сухи с ясно видим златен блясък и определено не са ми любими за работа.
Ако имате предложение с кой цвят мога да запълня последното празно гнездо, много ще се радвам да ми споделите в коментарите.

You may also like