Milani Bella Eyeshadows ревю


Здравейте момичета,
Днес ще ви разкажа за един продукт, който трудно се открива по нашите ширини, но зад океана вдигна доста шум – сенките на марката Milani от серията Bella. Бяха представени като иновативен продукт с хибридна текстура – гел-пудра. Момичетата в youtube ги представяха като изключително пигментирани, много приятни на допир, лесни за работа и с огромно разнообразие от цветове(в серията има около 30 цвята). При една поръчка от европейския сайт на Milani ( линк) реших да си взема три цвята за проба.

Избрах си един матов цвят, който да използвам за преливане (Bella Sand), класическият светъл цвят за целия клепач (Bella Champagne) и любимото ми ръждиво кафяво за ъгъла на окото (Bella Bronze). Имах много големи очаквания към цветовете и пигментацията им,  предвид всичкото хвалене, което изслушах, но останах много разочарована.
На външен вид сенките са с доста атрактивна форма и просто те молят да си топнеш четката в тях. На снимките са използвани няколко пъти, но наистина не им личи. Имам ги от доста време, но съм ги ползвала буквално 3-4 пъти, защото на моята кожа два от цветовете почти не личат, а третият е много слабо пигментиран. Лично аз, отдавна съм се отказала да съдя за сенки по пигментацията при суочване с пръст. Почти няма цвят, който да не изглежда страхотно, когато взема от него с пръста си. Но когато се намеси четка, нещата придобиват съвсем различен вид.
 /Bella Sand/
Така се получи и при тези сенки. Суочнати с пръст Bella Champagne & Bella Bronze стоят много красиво и пигментирано. В никакъв случай не бих ги нарекла мазни, дори обратното – доста сухи, но разпрашаването е поносимо и лесно се премахва от кожата. Bella Sand обаче е пълен провал дори при суочване на пръст. Този цвят просто не личи на моята кожа. Без значение от базата, без значение, че съм сложила друг цвят като подложка и без значение колко пъти съм го повторила. Буквално е невидим при мен. Kathleen Lights го похвали като идеален за сгъвката на окото, но явно това момиче има адски бяла кожа, защото при мен, както казах няколко пъти – нищо не се забелязва. Иначе цветът е студено светло сивкаво-телесен, което би отивало повече на момичета със студен подтон, но реших да го взема като експеримент.

Bella Champagne е класически цвят „шампанско“ със златист оттенък, идеален за ежедневен грим, но уви и при него пигментацията е изключително слаба. Налага се да нанасям по няколко пъти и пак почти нищо не се забелязва освен фин блясък. Имам къде-къде по-пигментирани сенки в този цвят, че да губя време и нерви в напластяване, докато нещо се забележи.
Bella Bronze е единственият сравнително пигментиран цвят. Наситено червеникаво-кафяво със слабо отчетлив златист блясък. Тук пигментацията е по-добре, но пак изисква напластяване, за да се види добре цвета. За капак при преливане интензитета изчезва скоростелно и се налага ново напластяване.

 /на последната снимка най-добре си личи каква нинжда е Bella Sand/
Като цяло съм много разочарована от сенките. Два от три цвята са абсолютен провал, а третият е приемлив. Прекалено сухи за моя вкус, макар и да не си личи от суоч-а, слабо пигментирани и при преливане малкото цвят изчезва бързо. Наистина не разбирам откъде дойде целият този шум за този продукт и как успяват момичетата да изкарат цвят от сенките. Не съм пробвала да ги нанасям мокри, но наистина не намирам и една причина да продължа да се боря с тях. Съжалявам, че се подведох по всичките положителни ревюта и нито веднъж не попаднах на някое критично. Е, явно ще съм първата. „Родните“ Catrice са много по-добри и излизат по-евтино, така че не мисля че си струва усилието и парите да се сдобиете с Milani Bella eyeshadows.

You may also like