30 факта за мен


Здравейте момичета,
Тъй като съвсем скоро блогът ще навърши две години, реших че е крайно време да ви разкажа малко за себе си. Все пак общувам с вас по няколко пъти седмично и не би било лошо да знаете малко повече за мен. Винаги съм харесвала в чуждите блогове, когато авторката споделя по нещо за себе си, така че реших да направя тага „30 факта за мен“. 
1.       Казвам се Ангелина и през годините съм чувала всякакви умалителни на името си – Ани, Анджи, Лина, Аги, Анче, Гина, мда, имам си учудващо голям набор от малки имена.
2.       От Варна съм и дойдох да уча в София, защото родният ми град ми беше омръзнал и защото на кандидатстудентските изпити, въпреки оценка 6.00 на изпита по математика във ВИНС Варна, не ме приеха на нито едно от 10-те ми желания (още съм им сърдита :Р)
3.       Имам по-малък брат, който има по-добър вкус за дрехи от мен и тъй като ми чете блога редовно, знам, че ще съжалявам за това признание след време.
4.       Винаги съм си водила блог. Започнах още в седми клас в greatestjournal, закриха сайта и преминах към livejournal, имам блог в wordpress, после си направих блог в blogger, който вече е скрит и чак накрая стигнах до бюти блога си.
5.       Пиша от малка, имам стабилна бройка разкази, по един от тях беше направена пиеса за училищния концерт, когато бях в 12-и клас, но тъй като от известно време бях спряла да пиша, реших да се захвана с блога – навикът не ме оставя 🙂
6.       Обичам свещи и тефтери отпреди да станат модерни. В един от по-старите си блогове дори съм споделяла снимки на колекцията си от свещници и тефтери. Отделно в чантата си винаги имам тефтер и химикал.
            

7.       В този ред на мисли красивите ми тефтери са изписани почти до един, защото си водя дневник от първи клас. Държа ги в кутии вкъщи и имам късмета никой да не ги е чел, но планирам един ден, ако има дъщеря, да й ги дам, за да мога после да оборя всяко едно „мамо, ти не разбираш“ 😀
8.       Обожавам Италия и всичко, свързано с нея. В 12-и клас с родителите ми отидохме за първи път там и си обещах да се върна на всяка цена. Записах се да уча италиански, кандидатствах по Еразъм и прекарах 6 от най-щастливите месеци в живота ми в Рим.
9.       Страстен читател съм, като малка родителите ми ме наказваха като ми прибираха книгите. Имаше едно лято, в което успях да си запълня целия читателски картон в кварталната библиотека и помня как библиотекарката ми издаде нов, бях изключително горда от себе си. В момента си имам огромна колекция от книги, която с време само расте и се старая да чета повече на електронния си четец.
10.   Имам малък проблем със списъците… правя ги постоянно, за всичко и ги пазя, докато не ги изпълня докрай. Затова портмонето и чантата ми, и тефтерите ми са пълни с оръфани листчета.
11.   Много обичам чанти, до 22-годишна възраст имах към 14, в момента (съм на 25) са по-малко, но всичките са прилежно прибрани в шкаф, напълнени с вестници и повечето от тях са в пликове за чанти.
12.   Много обичам да използвам нещата докрай. Като малка четох, че Близнаците постоянно се отегчават и нищо не довършват докрай… взех нещата малко присърце и понякога се вманиачавам в нещо, докато го свърша.
13.   Учила съм английски, немски, италиански и португалски. В момента говоря само английски и италиански, но се замислям дали да не захвана пак португалския.
14.   Обичам комиксови герои – Батман, Супермен, Х-мен. Не харесвам Avengers изобщо и не съм гледала нито един филм, за сметка на това чинно си изгледах 10-те сезона на Smallville и сега си следя Gotham. За Х-мен филмите да не говорим 🙂
15.   Приятелят ми прави компютърни игри и отскоро играем Diablo… още не съм сигурна срам ли ме, или не 😀
16.   Подозирам, че си падам малко хипохондрик. Тази година не е минал месец без да съм отишла на някакъв лекар, а като се замисля май и през миналите е било така. Постоянно ми има нещо.
17.   Обожавам да пътувам в чужбина и се старая всяка година да посетя място, където не съм била. За момента се ограничавам до Европа, но съм хвърлила око на Далечния Изток.
18.   Като стана дума за Далечния Изток, години наред бях обсебена от Япония. Четях манга, гледах анимета, знаех някакви думи на японски, мечтаех да посетя Япония. Сега се кротнах малко и се прехвърлих на Южна Корея – редовно гледам корейски сериали и ако в началото езикът ми звучеше все едно кучета лаят, сега ми е направо мелодичен. Токио още не е отпаднало като мечтана дестинация, но Сеул май го превъзхожда.
19.   Ако някой все още не е разбрал, имам изключително чувствителни очи – преди 3 години се разболях от конюнктивит и адски „кадърна“ лекарка се опитваше да ме излекува в продължение на месец, накрая нямаше резултат и ми заяви, че така ще си ходя и никога повече няма да мога да нося грим. Обърнах се към хомеопат и успях да се излекувам, но оттогава ми е останала високата чувствителност. В момента ги гримирам през ден (без уикенда, майтап няма), а спирала слагам 3-4 пъти в годината. Въпреки това имам голям брой палитри и сенките за очи са ми любимият козметичен продукт.
                
20.   Не обичам да шофирам, напрягам се супер много и в резултат не спирам да говоря –о, тоя как може така да завива. Оле, тоя луд ли е прави такива маневра. Мале, тая къде блее и тя. Мда, всички са ми виновни на пътя.
21.   Въпреки че не ми личи, защото не спирам да говоря, съм доста самовглъбен човек и си падам асоциална. Никой не ми вярва, но е факт 🙂
22.   Много обичам панди – имам си блуза с панди, плюшена пижама с панди, картички с панди и прочие. Сега ми хрумна, че си нямам чехли с панди и явно нещо трябва да се направи по въпроса.
23.   Много обичам кисели краставички. Докато живеех в Италия и със съквартирантките ми (италианки) гледахме филм, те си хрупаха гризини, потопени в буркан с Нутела, а аз бърках в моя буркан с кисели краставички. В този ред на мисли – много обичам и Нутела.
24.   Обожавам да се запознавам с хора, които ме предизвикват да уча повече, да мога повече, да зная повече. Изобщо гледам да се обграждам от хора, които ми дават пример в нещо и ме предизвикват да ставам по-добър човек.
25.   Обичам страната си, въпреки всичките й недостатъци и искрено вярвам, че нещата се променят. Старая се да търся повече добри новини и виждам, че много хора се опитват да подобрят положението. Сайтът на timeheroes е един от тях.
26.   Аз съм от хората, които имат 97348634623 отворени таба в Мозила и са избрали опцията „запази табовете“. Брат ми като ми види браузъра и полудява. Състоянието с Favourites е същото, безкрайни папки (виж н.10) , посветени на различни теми.
27.   Разглеждам профила на всяко едно момиче, което хареса фейсбук страницата ми/последва блога в блогловин. По този начин се чувствам сякаш ви познавам по-добре.
28.   Отговарям на още едно клише за блогър – обожавам цитатите, обаче отново отпреди това да стане популярно. Още като съвсем малка си имах специално отделени тетрадки за цитати, до момента имам 2 или 3 напълно изписани и продължавам.
29.   Много обичам да подреждам и да разчиствам. Като няма какво да правя вкъщи, си отварям някой шкаф, вадя го целия и го преподреждам. Да знам, със сигурност има много по-полезни неща, които мога да правя в свободното си време, но уви, когато се прибера вкъщи, не обичам да седя пред компютъра.
30.   Лягам си с кокошките и изобщо не мога да издържам дълго без сън. Никога не съм можела да уча до 2-3, буквално след 11 мозъкът ми спира да възприема и иска почивка. За сметка на това, сутрин не ми е проблем да стана по-рано и да си свърша работата.
Ами това е 🙂. Надявам се да съм хвърлила малко повече светлина върху човека зад всички тези постове и да съм ви станала по-симпатична? Доста често в постовете включвам нещо по-лично, но после при редакцията решавам, че няма смисъл да ви занимавам с глупости и го трия. Но сега ми се прищя да ви разкажа малко повече за себе си. И постът дойде доста навреме 🙂
П.П. Giveaway-ят си тече, условията за участие тук

You may also like