Inglot Face Blush #25 ревю


Здравейте момичета,
Днес ще ви разкажа за един много любим руж, който почти не се е появявал в блога. А именно – Inglot Blush #25. Преди доста време получих гифт-карта от любимия ми магазин за козметика и тогава се сдобих с червило и руж. За червилото вече ви разказах, ред беше на ружа.
Кутийката му е малка и компактна, затваря се с винт и прозрачното капаче позволява да видите кой е цвета. Количеството е по-малко от стандартното – 2,5 грама, което го прави най-малкият руж в колекцията ми. За справка ружовете на MAC са по 6 грама, което превърна ружа на Inglot и в най-скъпия ми руж (цената му беше 20-21 лв, ако помня правилно, ружовете на MAC бяха малко под 50 лв) . Предвид размерите си този руж е един от най-удобните за пренасяне или когато пътувам.
Цветът е доста тъмен и наситен, бих го определила като розово-кафяво. На допир е сух, но пък разпрашаването е минимално. Тъй като кутийката е малка, някои четки са доста големи и трудно „влизат” вътре, но пък колко често “овалвате” цялата четка в руж? Завършекът му е матов, като на почти всичките ми ружове – отскоро усетих, че не харесвам блестящи ружове, а и винаги нося хайлайтър и малко се бият (лично усещане).
Откъм издържливост, ружът е отличен, но неведнъж съм казвала, че почти нямам руж, който да не издържи 12 часа на лицето ми. Изключително пигментиран е и трябва да се работи много леко с него, за сметка на това лесно се прелива, така че позволява да „поправите грешката”.
Много харесвам този руж и го използвам с удоволствие. Бих си купила още, но напоследък искам да наблегна на изхабяването на ружовете си, защото ме плаши колко бавно свършват. Знам, че цената му е много висока, но поне има шанс да изхабя количество от 2,5 грама, за разлика от вечните MAC например (тях също ги харесвам много, не ме разбирайте погрешно). Има доста голям избор от цветове в магазина, което си е характерно за марката. Ако ви се експериментира с нов руж, бих ви посъветвала да хвърлите едно око на Inglot – имат доста различни цветове от стандартните на пазара и ще купите един наистина качествен продукт.

You may also like