Project Pan 2015 – резултати


Здравейте момичета,
Днес ще ви представя един пост, който пиша с огромно удоволствие. През юни си поставих за цел да изхабя 14 продукта до края на годината. Тъй като годината почти изтече, реших да ви покажа как съм се справила. Поставям си това предизвикателство за втори път. Тук може да откриете първото предизвикателство и резултатите. Когато през юли подбирах новите продукти, реших да подбера не само продукти, които не ми харесват много, но и такива, които харесвам, но забравям да използвам. През тези шест месеца често се връщах към поста си, за да следя кои продукти искам да изхабя и се стараех да ги приоритизирам пред други от същия тип. Ето и какъв е резултатът – нашарена със звездички снимка 😀
Изхабени продукти (жълта звездичка): 5 

Clinique Dramatically Different Moisturizing Gel – много любим продукт, който ту използвам, ту пропускам (ревю тук). Използвах го с удоволствие и се оказа, че майка ми му е голям фен, така че ще купя нова бутилка, но за нея. Не ми тежеше да го довърша, особено в летните месеци. Определено оставам с добри чувства и бих го купила след време, но в по-малък размер. Голям плюс е, че срокът му на годност е 2 години.
The Body Shop Camomile Silky Cleansing Oil – култов продукт в бюти средите, но на мен не ми допадна. Усещах кожата си пресушена след като го ползвах и се насилих да го довърша. Това, че помпата му течеше, ме ядосваше допълнително, защото цапаше наред. Иначе почистваше лицето добре и определено бих искала да пробвам и други почистващи олиа.
M.A.C. Studio Careblend Pressed Powder – много любим продукт за лятото, нанесен с по-гъста четка докарва плътност като на минерален фдт (ревю тук). Издържа цял ден на лицето, не стои пудрено и има естествен завършек. Определено бих си я купила отново, защото ми стигна за 2 лета почти ежедневно ползване.
M.A.C. Prep+Prime Face Protects Spf50 – любимият ми слънцезащитен продукт за лятото. Работи отлично като основа и без значение от температурите, омазняването е минимално. Не запушва порите и стои добре на снимки. Много е икономичен – стигна ми за две лета ежедневно ползване. Бих го купила отново.
Nuxe Reve De Miel Lip Balm – друг култов продукт, с който не се разбрахме. Като цяло нямам проблем с устните, през зимата са по-сухи, но нищо фрапантно. Затова и никога не съм инвестирала в по-специален балсам. Но тъй като всички хвалеха Reve de Miel, реших че трябва да се пробва. И така се оказа, че точно миналата зима устните ми станаха по-сухи, а балсамът макар да го използвах всяка вечер, не помогна особено. За мен този балсам се държи съвсем малко по-добре от останалите балсами, които съм ползвала. И поради тази причина не мога да оправдая баснословната му цена, макар и да е икономичен и да ми стигна за осем месеца ежедневно ползване.
Подарените продукти (розова звездичка): 3
И трите продукта са при братовчедките ми, но бяха подарени поетапно. Първо подарих на едната NYX Little Susie Lipstick – бях си наумила да го изхабя и един ден бяхме заедно в Пловдив, когато го вадя от чантата да си го сложа и си мисля как хич не ми отива, когато се усещам колко много ще отива на нея… подарих й го и тя успя да го изхаби за по-малко от два месеца, така че имаме щастлив завършек. После пратих на сестра й Garnier Body Ultimate Beauty Oil – него също бях започнала да изхабявам, но много ме дразнеше аромата му и това, че бавно попива, докато малката ми братовчедка много обича да се маже с всякакви лосиони за тяло и има по-суха кожа. Не съм чула каква му е съдбата, но като я познавам, подозирам, че отдавна е изхабено. NYX Butter Gloss “Tiramisu” отново замина при по-голямата ми братовчедка, беше ми на гости и ме хвана как го нанасям (пак мрънкане, защото ме дразнеше цвета), при което тя реагира с „Оо, какъв хубав цвят…“ е, познайте. Директно си замина за Пловдив с Tiramisu в несесера 😀
Изхвърлени продукти (синя звездичка) : 3
Добре де, всъщност са 2. Наскоро ви разказах защо се разделих с ружовете си на NYX, още ми е мъчно, но тоалетката ми продължава да мирише на гадно от тях и само като я подуша, „мъчно“-то ми минава. NYX Butter Gloss “Peach Cobbler” замина за кофата, малко след като бях започнала да го доизхабявам. Буквално след 2-3 дни редовно ползване, ръбът на устните ми започна да се зачервява и се появиха едни малки балончета, доста неприятно беше и самите ми устни много се пресушиха. Беше на ръба да му изтече срока, но нямаше как да продължа да го използвам. Dior Nude Skin Glowing Makeup все още си стои на тоалетката ми. Не го използвам, защото му изтече срокът, но сърце не ми дава да го изхвърля. Знам, че е глупаво, обаче това е първият ми high end фдт и просто не мога да го изхвърля (засега).
Останаха три продукта, които в момента се старая да доизразходя. Inglot Sleeks 66 е много далеч от изхабяване, но истината е, че много харесвам червилото и не искам да го приключа по-бързо, а просто да го използвам по-често. Bourjois Rouge Edition Velvet “Frambourjois” е друг много любим продукт, на който обирам остатъците по дъното. Подозирам, че до края на месеца ще е свършил окончателно. The Body Shop Vitamin E Moisture Cream е много лек и приятен хидратиращ крем, по-подходящ е за лятото, но мисля да го ползвам и през зимата, защото скоро ще му изтече срокът на годност. До момента изхабявах друг крем за лице, който ще видите в поста за празни опаковки, защото исках да разчистя отворените кремове за лице, но сега вече се захващам и с The Body Shop.
И така, това бяха всички продукти, които включих във втория за годината Project Pan. Равносметката е, че от 14 продукта, изхабих 5, което за мен е голямо постижение. Мисля да продължавам с тези предизвикателства и занапред, защото ми напомнят кои продукти да използвам по-често, вместо да залежават. Не ми е жал за подарените продукти, защото знам, че други им се радват много повече. А и какъв е смисълът да нося червило, което не ми отива, само за да го изхабя? Купих го онлайн и на снимката цветът беше много по-различен. Както и да е, няма нужда от извинения, но съм много щастлива, че успях да приключа с тези продукти. 
П.П. Момичета, не забравяйте да се включите в giveaway-я по случай рождения ми ден (линк тук

You may also like