Колко продукта успях да изхабя през 2015?


Здравейте момичета,
Честита Нова Година на всички! Желая ви да бъдете много здрави и да имате късмет, да пътувате много и да предизвиквате себе си. И най-вече да бъдете по-добри към себе си и да вършите повече добри дела <3
 /източник : http://ifeodedere.com/blog/to-makeup-or-not-to-makeup/
Първият пост за новата година ще посветя на равносметка за изминалата. В края на 2014 имаше подобен пост и тук може да прочететe за него, в този пост накратко ще направя обзор на това колко продукта си купих през 2015 и колко изхабих. За да е по-лесно, ще разделя продуктите по категории и ще поговоря накратко за всяка една.
Бяла козметика за лице – бих определила изминалата година като много добра за кожата ми. През повечето време лицето ми беше с минимално омазняване и единични пъпки тук-там, почти нямах черни точки и използвах маски и скръбове за поддържащ ефект, а не за активна борба с несъвършенствата. Но есента е особено тежък период за моята кожа и тогава най-често се появяват проблеми. Тази година беше същото, затова и през есента наблегнах на продукти против акне и черни точки. Мога да кажа, че в момента кожата ми е сравнително спокойна и в добро състояние. Открих няколко страхотни продукта, които имаха невероятен ефект. Успях да изхабя 28 продукта – 2 крема за лице, 8! Маски за лице (но в тях са включени и сашетата на 7th Heaven), 1 крем за очи, 2 дегримьора, няколко термални води, 6 продукта за измиване на лице (много съм горда) , 2 балсама за устни. За сметка на това си купих 33 продукта, между които 10 маски, 2 крема и 4 скръба. Не ме притеснява бройката и със сигурност, ще успея да изхабя всичко в срок.
Козметика за тяло – тук съм отличничка! Започнах 2015 с голям запас от продукти за тялото, благодарение на абонамента ми за Pinks и бях решена да изхабя всичко. Прекратих си абонамента и последователно изхабих всички натрупани продукти. А именно – 24 продукта, от които 4 дезодоранта, 4 скраба за тяло, 6 лосиона и 7 душ гела. Купих си 10 продукта, между които 2 скраба за тяло, 2 лосиона и 3 душ гела. В момента имам по един или два продукта от тази категория и съм много горда със себе си. Открих най-любимия си лосион за тяло от Alverde  може да го откриете в годишните ми любимци) и приех, че с душ геловете трудно се разбираме. Преминах на дезодоранти с изчистен състав и макар да ударих на камък с няколко, май открих един, който е отличен. Ревю ще има скоро 🙂
Козметика за коса много съм доволна от себе си и в тази категория. Отново имах добър запас от продукти заради Pinks, но си обещах да изхабява наличните и след  това да купувам. Нека ви предупредя, че бройката на шампоаните е толкова голяма, защото през 2015 си купувах много минита за проба и съм ги включила наравно с пълноразмерни продукти, а именно – купих си 9 шампоана и изхабих 15, не съм си купила нито едно олио за коса, но пък успях да изхабя едно мини и още се боря с Orofluido – честно, никога няма да си купя отново 100 мл олио, ползвам го вече година и имам сигурно за още месец. Купих си три сухи шампоана и изхабих един (всъщност 2, но вторият не съм го показала). Балсамите са ми проблем – купих си три и успях да изхабя само един, свършвам ги ужасно бавно.
Декоративна козметика за лице ­ – такааа вече започва да става интересно 🙂 макар да ми е много приятно да пробвам все нови и нови фдт-и и бб кремове, се въздържам спартански от купуването им, защото ми отнема зверски много време да ги изхабя. Тази година се разделих общо с 6 – 4 от тях успях да изхабя (имаше и минита) и 2 изхвърлих.  Купих си три нови, да видим колко време ще ми отнеме да ги изхабя J изхабявам гелове за вежди като  ”стой, та гледай” – започнах с тях към средата на годината и съм изхабила 4, а съм си купила 2. Коректорите, също както и фдт-и, изхабявам много бавно – през 2015 се разделих с 4, два изразходени и два с изтекъл срок на годност и си взех два нови. Разделих се с 4 ружа – три от NYX, които си промениха аромата и се сдобих с 4 нови (бързо запълних липсата) . При основите беше лесно – изхабих една и си купих една, при пудрите положението е същото. Годината беше богата на хайлайтъри, сдобих се с цели 4 J крайният резултат е 20 изхабени продукта и 17 нови.
Декоративна козметика за очи – вече ме познавате, дори без да ги броим очаквам да съм си купила чувал сенки и палитри и да съм изхабила я някой молив, я някоя спирала… Положението е следното: „изхабих” три очни линии, а съм си купила 2; изхабих една спирала и си взех нова. „Изхабих” три основи за сенки (всъщност изтече им срокът на годност или просто ги подарих) и си купих една нова и ъъъъ…. 11 единични сенки и 2 нови палитри. Да си призная, мислех че ще са повече 😀 Но пък използвах до дъно цели 4 черни молива за очи. Накратко имам „изхабени” 12 продукта и 17 нови.
Декоративна козметика за устни – в началото на годината имах скромна колекция от продукти за устни. Рядко ме впечатляваха цветове и формули и откровено не разбирах момичетата с повече от 10 продукта за устни… Обаче нещата се промениха 😀 започнах редовно да използвам червило и изведнъж се оказа, че ми трябва и убито розово, и тъмно лилаво, и тъмно червено, и ярко червено… да видим какво е положението – изхабих 4 гланца и си купих само един нов. Успях да изхабя до дъно цели 6 червила (много съм горда), но пък си купих 15 (не съм чак толкова горда) и се сдобих с 4 молива за устни. Равносметката е 10 изхабени продукта и 20 нови. Но пък 50% успеваемост е впечатляваща точно в тази категория.
Доволна съм, че направих равносметка и тази година. Погледнато генерално съм си купила 121 продукта и съм изхабила 117. От тях съм изхабила 41 продукта от декоративната козметика срещу 51 нови. Със сигурност съм пропуснала някои нови придобивки и съм изхвърлила доста неща без да ги снимам, но за мен резултатът е приемлив. Бройката е по-висока от миналата година, но какво да се прави – обичам козметиката. Определено тази година успях да нацеля кои цветове ми отиват и се насочих към тях. Подобрих техниката си и открих кои завършеци и видове продукти ми допадат. Експериментирах много и открих страхотни нови продукти, които включих в режима си. 2015 беше страхотна година в козметичен план, а и не само. А сега съм готова да пристъпя към 2016 и да видя тя какво ни е подготвила!

You may also like