Устни, алени като кръв, неутрални като Кайли Дженър


Здравейте момичета,
Днешният пост е посветен на една миналогодишна мания – устните на Кайли Дженър. Първият път, когато видях нейна снимка, ми се стори смешна, но в последствие все по-често и по-често се заглеждах в червилата, които носи. И като половин Америка, се влюбих в неутралните червила. Реших че трябва да си взема поне едно червило в тази кафеникаво-бежово-убито-розово гама и се започна търсенето…  
След доста време, прекарано на сравняване на цветове, се оказах с не малка колекция от неутрални червила. Реших че ако все още не сте открили своето Кайли Дженър червило, а ви се иска да имате поне едно, мога да ви покажа с какво разполагам и да ви ориентирам за цветове.  След всичките проби, които направих, за себе си разделих неутралните червила на два вида – клонящи към бежово/кафяво и клонящи към розово/лилаво. В колекцията ми има и от двата вида, така че ще можете да видите разликите. Още нещо – за мен неутрално червило не е светъл-полупрозрачен цвят, който стои като коректор. Под неутрално червило разбирам такова в цвят, близък до телесния – като това може да бъде както по-тъмно, така и по-светло телесно с розови и кафеникави оттенъци. И така, да започваме : 
Rimmel Lasting Finish by Kate Lipstick “08” – много харесвам това червило. Формулата му е приятна за нанасяне, издържа приемливо дълго на устните, без да ги изсушава. Цветът клони към розово-кафяво. Пигментирано е, но аз повтарям няколко пъти. Мирише ми на плодове и е абсолютно идентично като цвят със следващото  (а както знаем от устата на една блогърка, това означава много) 😀
Maybelline Color Sensational 630 Velvet Beige – първото ми червило на Maybelline, спечели ме и определено след време ще си взема още цветове. Цветът клони към розово-кафяво. Червилото е много меко и приятно за използване, има добра издържливост без да изсушава устните. Нанася се с лекота, не излиза от контура и мирише на сладки.
MAC Lipstick “Velvet Teddy” – прословутото Velvet Teddy си взех от Прага. Това е един от цветовете, които Кайли носи, и придоби едва ли не митичен статус. Тук цветът е бежово с намек за жълто/охра. Но цветът варира върху различни лица. На моето стои най-неутрално от всичките червила, които ще видите днес. Докато на една приятелка стои много нежно почти прасковено. Завършекът е мат, но е изключително комфортно на устните – без да преувеличавам. Много е пигментирано и с добра издържливост, но според мен не е толкова невероятен цвят.
Catrice Ultimate Colour “020 Maroon”– това е най-тъмният цвят, който ще видите днес. Отново първо червило на марката и съм влюбена! Невероятно мазно и пигментирано – все едно си слагате цветен балсам на устните. При мен не се разтича и има добра издържливост, въпреки че е толкова меко. Цветът е розово с видима кафява нотка в него. Аз го обожавам, но ако сте с много светла кожа, при вас ще избива повече кафявото.
Golden Rose Vitamin E Lipstick “74” – страхотно червило, Golden Rose много ме впечатлиха. Ако предишните червила бяха розово с нотка кафяво, то тук е обратното кафяво с нотка розово. На мен, лично, много ми харесва. По-сухо е от останалите и много пигментирано. Има добра издържливост и не се разтича.
Bourjois Rouge Edition Velvet 07 Nude-ist – обожавам този цвят и го нося постоянно. Спорно е доколко влиза в графата неутрални червила, но аз бих го добавила. За мен цветът е мораво, което изсъхва до по-неутрален цвят. Издържа много дълго на моите устни, аз не усещам дискомфорт, докато го нося. Абсолютен любимец сред всички червила, които имам.
kylie jenner lips swatches rimmel 08 maybelline 630 catrice 020 mac velvet teddy bourjois nudeist rimmel spice lip pencil essence satin mauve colourpop lumiere
Colourpop Lippie Stick “Lumiere” ­– един от продуктите, които Kathleen Lights създаде заедно с Colourpop. Доста момичета твърдят, че това е неутрален цвят. При мен силно избива лилавата нотка и не бих го нарекла неутрален, но отново – на друг цвят кожа би стоял различно. Много кремообразен и приятен за носене, макар и с матов завършек, червилото е много комфортно на устните, без да ги изсушава.
Rimmel 1000 Kisses “011 Spice” – говорила съм и преди за тези моливи. Много мек и пигментиран графит, не дърпа устните, запълва ги без да е нужно да се повтаря до безкрай. Издържа много дълго и се усеща много комфортно. Цветът е кафеникав, прилича ми много на Velvet Teddy, но моливът има малко повече червено, което за мен е плюс.
Essence Lipliner “ 06 Satin Mauve” – много популярен цвят, който на снимки на други момичета стои наистина неутрално и точно тип „Кайли Дженър”. На моите устни обаче избива видимо лилаво. Нарочно го включих, за да се ориентирате горе-долу как биха ви стояли другите цветове, ако имате Satin Mauve.
Много време ми отне да събера тези цветове и да се реша да напиша поста. Както знаете много често едно и също червило стои различно на различни хора, затова е най-добре да проверите цветовете на място. За моята кожа Catrice, Golden Rose и Rimmel Spice са най-подходящите неутрални, но харесвам всички цветове, които ви показах и ги нося редовно. Червените ми червила са тотално пренебрегнати, заради новата ми слабост.
А вие успяхте ли да избегнете тази лудост или и вие, като мен, си търсите перфектното неутрално червило?

You may also like