Catrice Nude Illusion fdt ревю


Здравейте момичета,
Днешното ревю е едва третото самостоятелно ревю на фдт в блога. Фдт-ите са продуктите, които купувам най-внимателно, защото ми отнема страшно много време да изхабя. Пробвам, тествам, сравнявам и много рядко се решавам на покупка. Имам приятелка, която хаби фдт-и като стой, та гледай и тя ме регулярно ме снабдява с проби от неините. И макар тя да е Снежанка и няма шанс да имаме цветово съвпадение, успявам да добия впечатление дали ми фдт-ът ми допада като текстура и издържливост.
Днешния фдт пробвах по нейна препоръка – Catrice Nude Illusion. Моят е в нюанс 030 Nude Beige, това е третия цвят от четири, като има жълтеникав оттенък. Цветът ми подхожда учудващо много, но определено цветоветовата гама не е много голяма.
Nude Illusion обещава матов завършек, изравняване тена и за моя голяма изненада съдържа UVA/UVB филтър. Има си помпа и стандартните 30 мл.
В началото нанасях фдт-а с четка и трябваше да внимавам какво количество нанасям. Първоначално стоеше много естествено на лицето. Определено тенът беше изравнен и не си личеше, че имам фдт на лицето си. Завършекът беше матов,  без да е прекалено и лицето да изглежда плоско. Но следобед започваше да лъсва и понякога вечер се беше събрал на места. Покритието определено е средно към високо, като позволява напластяване, но отново – след 6-7 часа започва да личи. Средно гъст е, кремообразен на допир, определено не се усеща силиконов. Моя колежка, която има мазна кожа, го пробва, и много го хареса. На нея й издържаше цял ден, без да лъсва прекалено.
 /доста щедър суоч, когато се разнесе фдт-ът, се губи доста от жълтеникавия ефект/
В последния месец нанасям фдт-а с гъбка и съм влюбена в резултата. Гъбката отнема от покритието, но лицето изглежда свежо и естествено. Нанесен по този начин, фдт-ът запазва първоначалния си вид до 9-10 часа, преди леко да лъсне на носа ми. Не се свлича, не изглежда тежко и пудрено и нямам никакъв проблем да изляза някъде след работа, защото не се притеснявам за вида му. Определено ефектът от нанасяне с гъбка ми харесва много повече от този с четка. Да, губи си част от покритието, но стои много по-естествено и издържа цял ден без да се омазнява.
Според мен това е един доста сполучлив фдт и го препоръчвам на момичета с нормална до комбинирана кожа, които искат по-високо покритие и естествен вид. Според мен на мазна кожа може да се окаже недостатъчно издържлив, а на суха не би бил достатъчно хидратиращ. Във всеки случай е изключително бюджетен вариант и дори има UVA/UVB филтър.

You may also like