Project Pan 2016


Здравейте момичета,
Днес ще положа началото на първия Project Pan за 2016. За тези, които са отскоро в блога ми, това е проект, който цели да събера накуп определено количество продукти, върху които да се фокусирам и изхабя за даден период от време. В моя случай, правя два Project Pan-а с продължителност 6 месеца всеки. Продуктите в настоящия използвам още от началото на годината, така че в края на юни, ще видите резултата от предизвикателството. В края на поста ще видите и едно допълнително, което ми беше отправено от Policosmetics82
Този път съм включила основно декоративна козметика по простата причина, че бялата ограничих сериозно и повечето ми продукти са все такива, които харесвам и използвам редовно. Изобщо не знам доколко е реалистичен проектът, защото малко се изхвърлих с бройката, но времето ще покаже.
Essence Soo Glow! Cream to Powder Highlighter – много обичам този хайлайтър и го използвам редовно, както може да се види от снимката. За съжаление през април му изтича срокът на годност и искам да го използвам максимално често. Има си отделно ревю, ако на някой му е любопитно.
Artdeco Tribal Blush – отново и отново показвам този руж, сигурно вече ви е омръзнало. Но истината е, че много го харесвам. Целта ми е да изхабя цветът, който  съм издълбала – а именно розовия. Не знам дали ще продължа да използвам и другите цветове, защото не ми допадат много. Ружът също си има самостоятелно ревю.
Inglot Cream Concealer 25 харесвам този коректор, но цветът му е прекалено тъмен за мен. По-гъст е като формула и има добро покритие, но се усеща малко тежък. Catrice Camouflage ми допада повече в борбата с несъвършенствата и този на Inglot просто не го използвам достатъчно. Неговият срок също изтича скоро и искам да го използвам максимално често. 
Urban Decay Eyeshadow Primer Potion Original – обожавам тази база за очи, единствената причина да е в този проект, е фактът, че скоро й изтича срокът на годност. Мисля че ще успея да я изхабя, въпреки че е изненадващо икономична. Няма конкуренция в ефективността си – сенките са по-плътни и пигментирани, издържат цял ден на очите ми и избледняват минимално. Леко изсушава клепача и прави преливането на цветове малко по-трудно, но тези й недостатъци бледнеят пред качествата. 
 
OPI Nail Polish “Underneath the Mistletoe”– първият ми лак на OPI. Не успя да ме впечатли с издържливост, но цветът е много красив – наситено червено със светлочервен брокат. Много красив лак, който искам да използвам по-често, защото неговият срок на годност също наближава.
S-he Nail Polish Wow Farben! – невероятно красив лак в нефритено зелено. Цветът е много наситен и плътен, харесва ми и го използвам редовно. Искам да го изхабя, защото ми се ще да обновя малко колекцията си от цветове, но на принципа – един изхабен/ един нов.
Missha Perfect Cover BB Cream 27 – първият ми корейски бб крем. Пробвала съм го два-три пъти, след което просто го зарязах, покрай поста започнах да го нося отново и съм впечатлена. Мисля, че ще успея да го изхабя до юни, защото е 20 мл. Ще ви бъде ли любопитно да прочетете ревю?
Catrice Camouflage Cream Concealer “020 Light Beige”– този коректор отдавна трябваше да е в кофата, но сърце не ми даваше да го изхвърля почти. Много харесвам покривността му, но трябваше да го преливам доста време с пръст, за да стои по-естествено, докато  в едно клипче Мърфи сподели, че е най-добре да се нанася с четка. Откакто пробвах да го нанасям с четка, не мога да спра да го използвам. Прелива се много по-лесно, запазва покривността си и не изглежда тежко на лицето. За момента мисля да продължа да го използвам, докато лицето ми не е реагира.
Catrice Nude Illusion fdt 32 Nude Beige – това е един изненадващо добър фдт, за който ще прочетете съвсем скоро. Слагам го тук, защото знам, че е останало малко от него и би трябвало да го свърша в близките 2-3 месеца.
Catrice Precision Lip Liner Red Lips– много любим молив, който обаче е и доста стар. Макар моливите за устни да са с доста дълъг срок на годност, искам да се постарая да изхабя този. Жалко е, че не се намират по щандовете на марката – много са дълготрайни и пигментирани, без да пресушават устните.
Essence Lip Liner Satin Mauve & Cute Pink не знам защо Essence решиха да променят формулата на тези моливи. Докато бяха със сребърна капачка, бяха мазни и меки, много пигментирани и комфортни на устните. Откакто капачката е цветна, са сухи и дращят устните. Искам да изхабя Satin Mauve, защото изобщо не ми отива като цвят, а Cute Pink, защото е прекалено сух и неприятен за ползване и не знам дали ще се справя.
Inglot Sleeks 66 – отново много любим продукт, но прекалено стар. Отива му по-студено време, така че ще опитам да го изхабя преди пролетта. За мен това е течно червило, но без да изсъхва до мат. Много пигментирано и приятно за носене, малко се разлива от контура и цапа наред, но е толкова красиво <3
Farmasi Bronzing Blush – този руж имам от доста време и ту го харесвам, ту не. Малко по-малко успявам да го изразходя, но мисля да му обърна повече внимание и да го приключа веднъж за винаги. Иначе е под формата на разноцветни перли, които придават приятен бронзиращ ефект на лицето със златни частици. Трябва да се ползва с лека ръка, защото е пигментиран, но иначе е дълготраен и лесен за преливане.
Avene Duo Lip and Lip Contour* -това червило получих на едно коледно парти на марката. Много го харесвам, защото червилото е като цветен балсам за устни, а моливът е много приятен и пигментиран, без да е сух. Наложила съм си да го изхабя преди пролетта, защото и на него у отива по-студено време
Marc Jacobs Daisy Dream – по принцип никога не пиша за парфюмите, които имам. Обичам да използвам парфюм и никога не пропускам да си сложа, но за разлика от декоративната козметика, достатъчно ми е да имам само по един. Рядко имам по два и се чувствам сякаш много ми тежат. Случайно си харесах един на Zara и искам да свърша този, за да си купя нов с чиста съвест.
BioTherm Biosource Instant Hydration Toning Lotion – преди време писах за този лосион. Много е приятен за ползване, добавя малко хидратация към сутрешния ми ритуал, без да се усеща лепкав. Използвам го с удоволствие и подозирам, че съвсем скоро ще свърши.
Aussie 3 Minute Miracle Frizz Remedy Deep Treatment – култов продукт в бюти средите, който ту смятам, че е страхотен, ту, че е много добър. Ида много го харесва и за нейната коса прави чудеса. Останало ми е съвсем малко и се скоро трябва да го приключа.
Clinique Long-Lasting Lipstick All Heart – поредното червено червило в арсенала ми. Дори не знам как съм успяла да си купя толкова много! Това, специално, е много комфортно за носене.  Цветът е по-ненатрапчив, по-мазен като усещане и средно издържлив. Подозирам, че или съм много близо до изтичане на срока на годност, или леко съм го подминала. Във всеки случай – искам да го изхабя преди пролетта.
И така, да видим колко от тези продукти ще свърша до края на юни месец.
Между временно, Policosmetics82 ме предизвика да се включа в нейната инициатива „Да свършим 16 продукта до края на 2016”. Много дълго мислих кои продукти да посоча, но си харесвам моя формат на Project Pan, затова реших да направя нещо друго. Ще се предизвикам да изразходя 16 продукта от декоративната козметика. Няма да определям конкретни продукти – важна е бройката. Задачата е сложна сама по себе си, така че ми е любопитно да видя на края на годината дали ще успея. И искам да подчертая, че ще броя само изразходени продукти, няма да се измъквам с „изтекъл срок на годност” или „подарих го” 😀 На края на всеки пост с празни опаковки, ще ви пиша как върви това предизвикателство и ще обобщя резултатите в края на годината.

You may also like