Bourjois Rouge Edition Velvet ревю


Здравейте момичета,
Днес ще ви представя едни червила, за които говорих страшно миналата година, но така и не  успях да им напиша ревю. Bourjois Rouge Edition Velvet са първите ми течни червила и още от първото бях впечатлена. В последствие линията доста се разшири и в момента имат и трети вид Rouge Edition.
Rouge Edition Velvet се предлагат в ярки и наситени цветове. Разнообразието не е много голямо (според мен), но Bourjois са успели да подберат красиви и универсални цветове. Има розово/коралово/фуксия/малина/ярко червено. Аз имам четири цвята и макар да ги обичам и четирите, не ги нося еднакво често. Но преди да ви ги представя, ще поговоря малко за формулата.
Червилата имат стандартен твърд апликатор за нанасяне. Първоначално червилото е меко и пухкаво, напомня мус, разнася се лесно върху устните. Тъй като не е много течно, червилото не изсъхва веднага и позволява корекции – бих ви препоръчала да се уверите, че линиите ви са абсолютно правилни, защото повечето течни червила, когато изсъхнат, подчертават дори милимунди неравната линия и ще ви дразни дълго време. По отношение на пигментация – аз наслагвам и наслагвам, и наслагвам. Обичам плътен и пигментиран цвят. При един пласт цветът не е равномерен – червилата определено са покривни, но когато изсъхнат се вижда къде продуктът не е достатъчен и това дразни. Аз повтарям, докато червилото не е изсъхнало и се получава добре.  При изсъхване, блясъкът изчезва и се сдобивате с матови устни, които понякога цапат леко чаши (и любимия :P) хубаво е да го имате предвид. Аз съм забелязала, че различните ми цветове цапат различно – Frambourjois цапа най-малко, докато So Hap’pink цапа супер много. По отношение на издържливост аз съм много доволна – минимумът е 4 часа (а аз пия страшно много вода през това време), дори да хапнете – цвят остава, избледняват равномерно. Моите устни са нормални и не мога да кажа, че лесно се пресушават, но понякога изпитвам дискомфорт, ако нося червилата по-дълго от 5-6 часа. Отново, смятам, че това е лично усещание и вие си знаете най-добре. Никога не ми се е получавала бяла линия с тези червила, но на мен като цяло почти никога не ми се появява бяла линия, от което и да е червило. Почиствам ги с олио и се махат с малко търпение, след това винаги слагам по-богат балсам за устни.
Някои момичета споделят, че миризмата им е неприятна – да, не е най-приятната, но аз нямам навика да си душкам червилото и не ми пречи 🙂
А сега и цветовете:
09 Happy Nude Year – едно от най-светлите червила в линията. Много нежно розово, което изсъхва до нежен розово-телесен нюд.
11 So Hap’pink – най-розовото червило от четирите. Както подсказва и името – на моите устни това си е класическо розово, което понякога ми се вижда прекалено ярко.

07 Nude-ist – може би най-популярното от всичките. Цветът е от така неутралните пепеливо розово с малко лилаво в него. Аз смятам, че на моите устни цветът е този, който ви описах, НО колежките ми смятат, че е тъмно лилаво-червеникаво 😀 Преценете сами от снимките по-долу.
02 Frambourjoise – първото ми червило. Това е един от най-ярките цветове в колекцията ми, отново розовеещо, този път клони към малина. Много красив и пигментиран цвят, перфектен за лятото или за зимата, ако искате да вкарате малко живец във визията си.

И така, това бяха моите четири красавици от линията Bourjois Rouge Edition Velvet. Вие имате ли някое от тях? И какво мислите за тези червила и за течните червила като цяло?

You may also like