Гост в блога : Мариета | My Spanish Stash


Здравейте момичета,
тъй като реших да попътувам малко през почивните дни, реших да спазя традицията и поканих няколко гости да пишат за вас. Първата ми гостенка е така познатата ви Мариета от Murfeishun Ако следите блога ми от известно време, със сигурност сте виждали че често я споменавам. Добри приятелки сме и много държа на нейното мнение за продуктите, които използва. Днес тя ви е подготвила една много интересна тема, така че заповядайте да прочетете поста й за актуалните й любимци 🙂

Здравейте, прекрасни читатели на любимата ми Ани! 🙂 Отново гостувам в блога й, но този път изпаднах в по-големи размишления за какво да пиша. Исках да се постарая и накрая не знам как ми хрумна да си пиша за нещо един вид тривиално, а именно любими продукти. Не, не е началото или края на месеца… Следователно това е друга порция фаворити. Направих си списък относно нещата, които смених тук в Испания, защото за пет месеца ще уча, като Еразъм. И така де.. Напоследък ми направи впечатление как доста от продуктите, които използвам ежедневно, са се сменили.
Реших около тази идея да завъртя този „букет“ от продукти. Надявам се да ви допадне. Част от тях можете да намерите в България, а за други може да получите отзиви за някоя бъдеща покупка при пътешествие например 😉
Започвам с нещо, което си взех неотдавна и още се опитвам да свикна с него. До сега всичко тече по мед и масло. От много време се оплаквам от избора си на део стикове. Сякаш за последната една година изпробвах всичко от супермаркета и нито една от пробите не беше успешна. Моите основни оплаквания са, че тези препарати много ми дразнят кожата. Започва да ме сърби в конкретната зона (малко TMI стана този пост) и отделно на няколко пъти ми е правело впечатление, че се потя повече със самите продукти, отколкото без. Не се реших в България на био алтернативите. Тук са по-широко разпространени подобни продукти. Съответно и цените са им по-приемливи. Буквално гледах видео в ютуб за тази алтернатива на део стик, после излязох на пазар, видях продукта и го купих. След това писах на Ани, защото знам, че и тя използва подобно ‘чудо‘. Единствено бих казала, че метода за нанасяне е странен, но се свиква. Трябва да се мокри кристала. И другото, което е нужно да се има в предвид е, че на тялото му отнема време да се адаптира към този вид препарати. В началото малко повече се мажех с него. Може да се каже, че почти съм се преродила с него, защото по-комфортно не съм се чувствала по отношение на тази зона!
Минавам на нещо от декоративната козметика. Това е новата ми любов сред моливите за устни. На KIKO е. Ани пише много за тях, затова съм сигурна, че ги познавате добре, като марка. Тук имат няколко магазина и определено няма как да не направят впечатление с ниските си цени на фона на доста марки дори от дрогерията. Много са иновативни. До момента съм видяла три техни лимитирани колекции и трите преди всяка нова ги намалят страшно много. Аз обаче се залепих за линията им, която се води един вид по-луксозна. Наистина добра работа! Харесах си съвсем спонтанно молива. Просто си тествах безцелно и след посещението този молив много трудно го изчистих от ръката си, затова и го взех. Освен, че този розов нюанс наистина е мой тип цвят. Много лесно се нанася този молив. Консистенцията е мека, но пък толкова дълго седи на устните, че не е истина. Не си спомням някога да е падало от устните ми изцяло. Винаги, когато си махам грима и съм го сложила, виждам как имам все пак нещо на устните си. Интересно ми е как се справят и червилата от тази линия, обаче май ще нападам още от моливите 🙂
Ах, маслата на The Body Shop! Това ми е наистина глезотията от всичко, което обичам редовно да си подновявам. Просто не мога без тях. Влюбена съм в прасковата. Този път избрах от линията с арганово масло. То се оказа по-кремообразно в сравнение с всички останaли. Не бях сигурна в началото за миризмата. Много е приятна всъщност и отпускаща! Обаче това може да се усети напълно щом маслото се нанесе на кожата и се разгърне аромата от топлината. Това ми се вижда и по-икономично понеже го изразходвам с по-бавно темпо от другите преди него.

Крема на SANTE също ми е познат от преди. В България си купувах все минитата. Страшно са удобни за чантата и крема е много добър! Влиза в моя топ три на кремове за ръце, така че не се двоумих дали да го закупя от тук, където е по-евтин от в България. За справка това е големия размер закупен за 4евро, а малките кремчета, които са някъде една трета от количеството вкъщи купувах за 5 лева. Голяма разлика!
Това, което търся в един крем за ръце е трайна хидратация и моментално попиване. Добрия аромат също не е излишен. Този тук покрива всичките ми изисквания, плюс е био. Всъщност обожавам цитрусовия му аромат и през последните дни ми прави впечатление и фината му не прекалено гъста и течна консистенция. Разкошен е!
Това червило е от луксозната линия на KIKO, но ми е подарък от Германия. Има много интересна опаковка между другото. Напоследък го слагам много и то върху малко по-нагоре споменатия молив. Страхотно дуо са!
Сега последният продукт, за който ще пиша е нещо, което имах голяма нужда, може би на по-ранен етап при прибиването ми тук. Но аз спазих българската традиция да чакам всичко да се влоши и тогава да взема мерки. Тук е много чисто и още първите седмици кожата ми светна до неузнаваемост. Заглади се повърхността и! После.. Бааам! Тотален стрес покрай университета, прекалено много емоции и забързано ежедневие. Всъщност аз поддържам подобен ритъм на живот и у дома, но сякаш сега стреса преобладаваше, защото всеки ден тук в тази чужда държава е изпълнен с препятствия. Та така за нула време се изприщих до неузнаваемост и наистина не знаех от къде да започна възтановяването на кожата ми. Започнах с измивния гел и след това купих този тоник. Взех го, защото Vichy много ми харесват през последната година. Освен това серията им  за мазна кожа е много добра! Самите продукти действат и не ми пресушават кожата. Този тоник е от нея. Като аз имах изисквания за този ми избор. Исках в състава алкохол, който да дезинфекцира и спре инфекцията, която сама си бях причинила, но пък от друга страна знаех, че това много ще наруши баланса във вече повече клонящата ми към нормална кожа. Наистина сериозно омазняване не съм виждала, откакто съм тук. Всичко за смяна на климат и как ще се отрази на кожата е вярно!
Та тоника се оказа право в десятката. Наистина е за чувствителна кожа, каквато е главно моята. Първо мислех само вечер да го ползвам, за да не пресуши. Без проблем го нанасям два пъти дневно и ефекта от използването му усетих още първата седмица. Помогна ми много! Има какво още да възстановявам и то по-скоро да заличавам белези. Ще си търся и за тях продукт 🙂
 
Това бяха моите актуални любимци тук, в Испания, и за момента 🙂 Надявам се да съм била полезна и още веднъж благодаря на Ани за поканата! За мен беше удоволствие!

You may also like