Обича ме, не ме обича : Apivita Propoline Шампоан за мазни корени и сухи краища


Здравейте момичета,
Днес ще ви разкажа за поредния шампоан, който бори едновременно мазни корени и сухи краища. Този път е на гръцката марка Apivita и е вариантът Propoline с коприва и мед.
От известно време имам проблеми с косата си и се опитвам да я овладея, и да се справя със странните й настроения. Имам фина коса, която лесно се заплита и дехидратира. Освен това по-лесно се омазнява и сплесква, но пък по-силните шампоани я пресушават и я карат да изглежда като метла. Много държа да я мия на три дни, защото наистина вярвам, че е добре да се мие по-рядко (а и защото ми е досадно да я мия през ден). До скоро използвах сухи шампоани, но последният дразнеше скалпа ми и ме сърбеше много, така че намалих рязко използването им. Проблемът с омазняването е, че не е равномерно по целия скалп, а на места (знам, че не съм сама, имам една приятелка, която се оплаква от същото). 
Въпреки че съм скептична към шампоаните, които са насочени едновременно към сухи краища и мазни корени, аз продължавам упорито да ги тествам 😀 . Така и стигнах до Apivita – попаднах на техен консултант в една аптека и момичето ме убеди, че шампоанът е много нежен, но ефективен и е един от най-продаваните им продукти.
Първият месец от използването му бях възхитена, използвах единствено него и успявах да мия косата си на три дни. Краищата изглеждаха много по-свежи и меки, а корените бяха добре измити. Косата ми не се заплиташе толкова и изглеждаше сякаш съм намерила перфектния шампоан!
Към средата на втория месец обаче добрите резултати започнаха да намаляват, краищата ми отново започнаха да се усещат сухи и безжизнени, а корените се омазняваха и на третия ден беше нужно да използвам сух шампоан. Все още имам една трета от шампоана (много е икономичен) и ще си го доизползвам, дори си взех друг вид за проба, но не знам дали бих го повторила.
В началото бях много приятно изненадана, но косата ми свикна прекалено бързо и се върнах в изходяща точка.Трябва да призная, че сега краищата не са толкова зле, колкото бяха преди да започна да го използвам, но определено имат нужда от допълнителна хидратация.
Като цяло бих казала, че шампоанът е добър и ако вашето състояние не е прекалено изострено, бихте останали доволни от шампоана. Аз оставам с добро впечатление и както казах, ще си го довърша, но се надявах на по-дълготраен ефект.

You may also like