Beauty хитринки ч.2


Здравейте момичета,
Днес най-накрая ще ви представя втората част на „Beauty хитринки“. Идеята на този пост е да ви предложа няколко идеи, които да ви спестят време или да повишат ефективността на продукти, които използвате често в ежедневния си грим. Първата част може да откриете тук, а ето ги и днешните съвети:
Дръжте гел-очната си линия и всякакви кремообразни продукти с главата надолу.
Кремообразните сенки и гел-очните линии са прословути с това как изсъхват преди да изтече срокът им на годност. Винаги се уверявайте, че сте затворили максимално плътно капачето (като внимавате да не го счупите от усилия) след всяко използване. Но друга причина за изсъхването на кремообразните продукти е, че водата, която се съдържа в тях (и е част от съставките, които ги поддържат в кремообразно състояние) се стича на дъното на продукта. Когато ги държите с главата на долу, „влажността“ би трябвало да се задържа на повърхността, което ще забави процеса на изсъхване.
Ако все пак една сутрин откриете, че те са изсъхнали, пробвайте да ги затоплите в микровълнова печка.
Аз самата отскоро използвам кремообразни продукти и досега не ми се е случвало нещо да изсъхне. Но в много статии съм чела, че ако сложите бурканчето (само ако е стъклено и без капаче) в микровълнова за кратко, то ще възвърне оригиналния си вид. Нямам микровълнова вкъщи и няма как да пробвам, но си струва да опитате (и внимавайте да не се опарите, когато взимате стъкленото бурканче) пред това да я изхвърлите?
Друг трик за възвръщане на първоначалния вид е да капнете капка бебешко олио и да го оставите да попие
Бебешкото олио напоследък е тема на много критични коментари доколко е полезно и вие преценявате дали да го използвате, но съм чела неведнъж, че ако капнете капка бебешко олио върху повърхността на кремообразния продукт и го оставите на спокойствие да попие – без да бъркате с клечица, би трябвало да размекне повърхността и да можете отново да използвате сянката си. 
И двата трика биха имали временен ефект и ще се наложи да ги повторите, когато продуктът изсъхне, но поне ще удължат с известно време животът му 🙂
Ако моливът ви за очи или устни е твърд и непигментиран, затоплете го с клечка кибрит/запалка
Този трик съм виждала в няколко статии и не вярвах, че работи, докато не го пробвах сама. Лично за мен, новата формула на моливите на Essence е ужасна, но съм решена да изхабя молива, които имам. Как се прави? Наострете си молива, за да има максимално „оголен“ графит, запалете клечка кибрит и буквално за секунда-две прокарайте графита близо до пламъка. Не го мушвайте в пламъка, а просто прокарайте дължината на графита на милиметър от върха на пламъка. Пак ще кажа за секунда-две, аз не вярвах, че е достатъчно и го задържах по-дълго, в следствие на което графитът ми заплича на крем и само дето не се отчупи. Сами ще видите как той ще омекне видимо, ако се притеснявате – духнете му леко и изчакате още секунда-две да изстине, след което нанасяйте максимално бързо. Работата е там, че трябва да действате прецизно, ако окажете по-голям натиск, графитът се размазва на парчета по устните/очите ви и изсъхва бързо, след което буквално трябва да ги „обелите“, но с малко практика ще се научите да нанасяте гладко цвят. Сами ще се изненадате колко пигментиран е цветът и колко е лесна тази техника. Още една мярка за сигурност – трикът работи само с стандартен дървен молив, не мисля че е добра идея да затопляте автоматичен молив, защото може да се изгорите на пластмасата. Аз, лично, не бих го използвала всеки ден, но предвид колко много искам да изхабя молива на Essence, съм готова да остря и да паля клечки 😀
Ако като мен сте притежатели на фина и тънка коса, знаете колко е трудно да се задържи стандартна фиба на мястото си без да се свлича на всеки 20 минути
Преди да си сложите фиба-две, сложете ги върху салфетка и ги напръскайте с лак. При мен лично работи, защото лакът ги прави малко по-лепкави и така се задържат по-дълго време върху косата и то точно, където искам да стоят, а не сантиметър под него.
А всъщност поставяте ли стандартните фиби по правилния начин?
Обикновена фиба с две страни, колко да е трудно да я сложиш правилно? Оказа се, че цял живот я използвам по грешния начин 😀 Всъщност назъбената част трябва да стои отдолу, а гладката отгоре. Да, извивката на фибите е подвеждаща и те кара да се чудиш, защо се слага наобратно, но ако промените начина, по който ги слагате, ще видите, че така фибите се задържат много по-дълго време на мястото си и са много по-стабилни.
И така, това беше втора част. Надявам се да съм била полезна и да започна да пиша постовете по-редовно. А вие имате ли си любими хитринки в грима и грижата за кожата? Ще се радвам да ги споделите 🙂

You may also like