Catrice Ultimate Colour 020 Maroon Lipstick ревю


Здравейте момичета,
Днес мисля да ви разкажа за любимото ми червило последните няколко месеца. Признавам си, нямах големи очаквания от тази линия на Catrice – Ultimate Colour и дори бях чувала оплаквания, че са прекалено мазни и се разтичат, но в крайна сметка останах впечатлена.
Червилото 020 Maroon сте виждали в поста ми за Кайли Дженър (линк тук), но ми се щеше да му отделя самостоятелен пост. Да преговорим накратко цвета – кафеникаво-розово, водещо се неутрално в зависимост от тона на кожата ви. При мен стои доста наситено и тъмно, не особено подходящо за пролетта, но не мога да спра да го нося.
Защото има най-приятната формула на света. 
Никога не съм се оплаквала от сухи устни, но тази зима усетих, че имат нужда от нещо по-хидратиращо. Тъй като в рамките на месец си бях купила 4-5 червила на различни марки, имах богат избор.
Червилото на Catrice е много плътно като формула и меко като усещане, все едно си слагате балсам за устни, но без восъчното усещане. Цветът – поне този, който имам – е изключително пигментиран, един слой е достатъчен, но аз винаги нанасям два, за да се получи равномерно. Завършекът е сатенен, самият цвят не е блестящ, но предвид маслената му формула – има известен блясък.
На моите устни – нормални към леко сухи, има изключителна издържливост – около 3-4 часа с пиене на вода. При хапване изчезва равномерно, но нека ви предупредя – при мен повечето червила издържат по 3-4 часа и изчезват равномерно, не мога да си обясня откъде този късмет 😀 Червилото е изключително комфортно като усещане, нося го постоянно, защото не го усещам мазно и тежко, не ме дразни, не пресушава устните и въпреки това е достатъчно пигментирано.
След като го премахнете, което става лесно, устните не се усещат сухи, без значение колко време е стояло.
Лично според мен е добре да сте наясно какво си взимате, когато избирате това червило. Ако търсите богата хидратираща формула с леко мазно усещане и висока пигментация – ще останете доволни, но има опасност да излезе от контура (при мен се случва рядко) или да ви дразни лекият блясък, който има. Не съм сигурна, че светлите цветове от серията ще стоят толкова добре преди маслената формула, но по-тъмните определено са успешни. Като цяло за мен това червило е една добра комбинация между комфорт и пигментация и определено ще го ползвам с удоволствие.

П.П. Giveaway-ят си върви, за да се включите – кликнете тук 🙂

You may also like