Гост в блога | Жени : Моите любими ружове


Здравейте момичета,
днес ще ви представя последната гостенка в блога – Жени, която е автор на  Just Another Blog – това е един от първите български блогове, които започнах да следя и винаги съм разчитала на нейното мнение за продуктите. Много харесвам и нея, и блога й <3 Макар и да имаме различни кожи, Жени винаги пише много обективно и е лесно да прецените дали този продукт е подходящ за вас. А днешният пост е на тема, която вълнува много момичета – ружовете! Не знам за вас, но и аз като Жени, не излизам без руж, макар да не съм Снежанка, ружът наистина придава цвят и свежест на лицето ми. Приятни четене! 🙂

Благодаря сърдечно за поканата да гостувам, изключително съм щастлива от предоставената възможност и се надявам темата, която съм избрала да допадне на читателите ти.
Ако има един козметичен продукт в рутината ми, който никога не пропускам, то това определено е ружът. Независимо колко бързам и кои останали стъпки избирам да пропусна, винаги отделям няколко секунди за да нанеса малко цвят върху обратната част на бузите си в посока скули и не се чувствам себе си, ако поради някаква причина не съм успяла да го направя.
Не веднъж съм говорила за слабостта си към ружовете и причините, които ме подтикват да ги използвам толкова редовно, но никога всъщност не съм отделяла време да споделя кои са любимците ми и защо.
Използвам руж, защото съм със светла кожа, която след нанасяне на фон дьо тен избледнява допълнително и се нуждае от мъничко цвят за придобие по-здрав и жизнен вид.
Гостувайки днес, реших че може би и на вас би било интересно да се разровите с мен из чекмеджетата ми, да полюбопитстваме и размишляваме заедно над абсолютните ми фаворити и кое ги прави такива. 

Определено гравитирам към едни цветове пред други, но не е като да ми липсва разнообразие и по груби сметки в момента, колекцията ми наброява над 40 различни.
Не съм претенциозна откъм марки, но определено предпочитам пудрите пред останалите формати и с няколко малки изключения почти всички фаворити спадат към тази него. Харесвам телесните цветове, предпочитам ги да са и леко озаряващи, но определено имам и матови любимци в прасковената и по-розова гама. 
Категорията – телесни/натурално изглеждащи е най-предпочитаната от мен и цели четири от най-големите ми любимци спадат именно в нея. Както ще се убедите и от снимките, определено и ги ползвам, така че може да бъде сигурни, че препоръките ми не са повод на празни приказки.

В средата на миналата година открих Crème Puff колекцията ружове на Max Factor и моментално бях грабната от Nude Mauve – уникална смесица от кафяви и розови тонове, в които са преплетени миниатюрни златисти блестящи частици. Дава на лицето моментален озаряващ вид и изпълнява ролята – поне върху моята кожа, на бронзираща пудра, хайлайтър и руж в едно. Успях да мина през него като ураган и вече ми е време да го заменя с нова опаковка, но без никакво колебание го нареждам на челно място в класацията днес и не бих се лишила от него и за в бъдеще.
Exposed на Tarte е със сходна концепция, но видимо розовее и върху ръката и нанесен върху лицето. Изглежда така сякаш е част от кожата ми, а не козметичен продукт, който в крайна на деня ще мога да отстраня. Издръжлив е, прелива се в кожата без никакви усилия и просто краси.
Матовият Prism на MAC е първият руж на марката, с който се сдобих и до ден днешен има сантиментална стойност за мен, макар че ако трябва да съм честна е един от тези, които най-малко ползвам. Определено подтоновете му са в топлата гама – леко оранжевее, но въпреки това е достатъчно естествен и не се набива прекалено много на очи. Нанасям го в зоната под скулите, която обикновено бих контурирала, защото ми допада как затопля лицето ми без да се натрапва.
Единственият изявено прасковен цвят, който чистосърдечно мога да включа в класацията днес е Pinky Peach на Isadora. Съдържа златисти блестящи частици, които не са чак толкова миниатюрни, но не са и прекалено едри, за да подчертават излишно порите. Като консистенция не е така ситно смлян и кадифен като останалите, но въпреки това е лесен за употреба и доста добре пигментиран.

  

В розовата гама имам само три продукта, които избрах да ви покажа, но за сметка на това и трите са абсолютно ненадминати и винаги, когато ми се прииска нещо по-свежичко и младежко – посягам към тях.
Без никакви колебания слагам Tease на Estee Lauder като най-изявеният в тази група и толкова се въодушевявам всеки път, в който трябва да говоря за него, че си обърквам думите и не знам какво да кажа. За мен е съвършеният продукт – уникална формула, съчетана с най-комплексния цвят, който върху лицето под различна светлина улавя различен подтон. Понякога леко лилавее, понякога силно розовее, а друг път просто блести. Не съдържа брокат, но кара лицето да светне и колкото да ми се иска да съм пестелива с употребата му, защото отдавна не е наличен, просто не се сдържам и поне няколко пъти седмично избирам тъкмо него.
Rapture на Urban Decay е сред новите ми попълнения – кадифено розово-лилаво, което е от онези типове руж, които търпят наслагване и според него се регулира и интензитета на цвета. Формулиран е специално, за да се задържа за дълго време и в интерес на истината се справя отлично.
Имам само един руж на Dior – този в цвят 763 Corail Bagatelle и то в цвят, който обикновено не бих си купила. Избрах го обаче именно заради това, че е различен и го намирам за удачен за носене през пролетта. Цветът му е доста интензивно неутрално розов, който нито е прекалено топъл, нито студен и подобно на горния подлежи на наслагване. Супер свеж и младежки, нося го в дните, когато почти нямам грим и искам само лека розовина да подчертае тена ми.

Не можах да се стърпя да не не ви покажа и палитрата с ружове на Urban Decay от колаборацията с Gwen Stefani. Доколкото знам не е вече налична, но ако случайно някъде ви попадне по някакъв повод, грабвайте я без да мислите! Всички цветове са използваеми, отлично се комбинират един с друг. Хубавото е, че формулата е същата като на RaptureAfterglow и е мекичка, копринена много нежна и ефирна, истинско удоволствие при употреба.
Това са моите любимци в категорията – руж. Наистина се постарах да избера само онези, които използвам и са спечелили сърцето ми отдавна, тествала съм при какви ли не условия и са се затвърдили във времето като нещо, което мога да препоръчам и бих купила отново.
Благодаря на Ани за възможността да гостувам и ѝ желая само успехи, вдъхновение и много читатели.

You may also like