Гост в блога : Цветина | Марка на фокус – Catrice


Здравейте момичета,
Както вече знаете от предишния пост, няколко девойки ще пишат за вас вместо мен, докато пътувам. 
Днес на гости ми е Цветина, която е автор на блога Beauty and Other Drugs. Случайно попаднах на блога й преди няколко месеца и много ми хареса. Може би тук е моментът да призная, че профилната й снимка е феноменална 😀 Следя я от тогава и реших, че ще ви бъде интересно да видите нови лица в блога. Темата, която избра, много ми допада, защото Catrice е марка, която харесвам и използвам често, а съм сигурна, че подобно обзорно мнение ще бъде полезно и на вас. Приятно четене!
 

Здравейте! Първо искам много да благодаря на Ани за поканата да гостувам в блога й – това си е голяма чест за мен, имайки предвид какъв редовен читател съм и колко много харесвам .. да го наречем „творчеството“ й, защото то си е един вид такова 🙂.
Днес ще ви представя продуктите на Catrice – една марка, която дълго време подминавах, а сега ми е фаворит. Предлагат различни продукти на много достъпни цени. В публикацията ще ви покажа какво притежавам аз и кои от продуктите са мои любимци.
Имам  и двете им палитри с кремообразни коректори – едната с коригиращи коректори , а другата за контуриране.
Към тази за коригирането посягам, когато имам зачервявания по лицето (неутрализира ги зеления цвят) и понякога да прикрия кръговете под очите (с червения). Другите цветове остават пренебрегнати от мен, защото използвам други продукти за хайлайт. Самата им пигментация е средна и наистина се справят със задачата си. Ако имате нужда от коригиращи коректори, това е една добра палитра за целта, въпреки че често забравям да посягам към нея в забързаното ежедневие.
Оценка – 4/6
Контуриращата палитра очаквах с огромно нетърпение, защото е много трудно да намериш дрогерийни продукти за целта. След като си я купих някак еуфорията ми .. умря. Палитрата съдържа по 2 цвята за контур и хайлайт и 1 хайлайтър. Очаквах по-голяма пигментация и имах желанието благодарение на нея да се превърна лесно в Ким Кардашиан, но уви. След като блендна цветовете (тъмните)  те почти не се забелязват на лицето ми, а аз предпочитам по-интензивен резултат. Хайлайтърът пък изобщо не ми допадна – много е гъст и дори не посегнах да си го сложа на лицето 😀 Общо взето ако искате ежедневен контур, пробвайте, но лично при мен ще събира прах, колкото и да не ми се иска.
Оценка – 3/6 за добрата идея 
Притежавам 1 палитра със сенки и 1 единична сянка.
Палитрата съдържа 5 цвята в розово-лилавата гама и понеже изобщо не ме бива да описвам цветове, ще ви оставя сами да прецените от снимката какви са. Като цяло с палитрата могат да се направят различни визии – както ежедневни, така и вечерни. Пигментацията на сенките е средна и се разпрашват доста, но за тези пари, няма как да очакваме повече. Често посягам към палитрата и определено не съжалявам, че съм си я купила. Харесва ми 4-тия цвят за сгъвката, както и последния, защото е много интересен.
Оценка – 4,5/6
Единичната сянка ми е абсолютно любима и я нося редовно самостоятелно, защото е перфектна за ежедневен грим, който отнема точно 2 минути. Розовото злато ми е много любимо, отваря погледа и стои много нежно . Сянката издържа в порядъка на 5 часа, като после вече избледнява и се събира леко, но въпреки това много я обичам.
Оценка – 5,5/6
Края на зимата марката пуснаха и хайлайтър и още една палитра за контуриране.
Хайлайтъра обикнах веднага – самата му текстура леко мазнее, а нанесен придава много нежен естествен блясък на лицето. Лично аз напластявам, докато постигна ефекта, който желая. Дори след дълъг ден, в края продължава да бъде на лицето ми.
Оценка – 6/6
Прахообразната палитра за контуриране също ме изненада много приятно – тъмната пудра е страхотна за контур – много пигментирана, не оранжевее и се прелива лесно. Дълготрайна е и издържа през целия ден. Хайлайтъра от друга страна не ми допадна, защото не е силно пигментиран и едва се забелязва.
Оценка – 5/6
Имам и двата варианта на камужлажния коректор на марката. Кремообразният прикрива всички несъвършенства – пъпки, зачервявания, като на мен ми допада да го нанасям в частта между окото и носа(не знам дали ме разбрахте) , където имам доста тъмни участъци и се справя страхотно. Няма смисъл да го хваля повече, защото всички знаем колко е хубав наистина.

Течният вариант бързо се превърна в
must have , защото се справя страхотно с тъмните кръгове и озарява перфектно погледа ми. Събира се леко във фините линии, но при мен с всички коректори се получава така. Не ми се нрави парфюмния му аромат, но бързо се свиква. Ако търсите покривен коректор, с който да скриете тъмните кръгове под очите, пробвайте го.
Оценка – 5/6
И за финал.. имам едно червило на марката, което дойде като подарък към списание Glamour този месец. Носила съм го само 1 път, защото цветът ми идва летен и тепърва ще му давам шанс да ми хареса. Иначе е много кремообразно и имам чувството, че нанасям балсам на устните си. Трайността му далеч не е впечатляваща,но компенсира с наситения цвят.
Оценка – 4/6
Това бяха нещата ми от Catrice като в заключение мога да кажа , че харесвам марката и съм доволна от съотношението качество-цена. Ако все още не сте пробвали нищо на марката, направете го, няма да сгрешите 🙂

You may also like