Обича ме, не ме обича : Apivita Cleansing Foam


Здравейте момичета,
От много отдавна чета за продуктите на Apivita и интерес предизвикваше основно днешният виновник за ревюто, а именно – измивната им пяна. Последните два месеца кожата ми започна да се пресушава от наличните ми измивни продукти и реших, че е дошъл моментът да си взема нов измивен продукт, който да е по-нежен към кожата. Затова и се спрях на пяната на Apivita, в крайна сметка – пяната като тип продукт е по-нежна (според мен) и ми се струваше, че ще е напълно подходяща.
Избрах вариантa с маслина и лавандула за всеки тип кожа, като има и още един за комбинирана.
Какво обещава производителят?
Практична кремообразна пяна, която почиства лицето и очите от замърсявания и грим, без да причинява раздразнения. Подходящ за всеки тип кожа.
Формула с 93% натурални съставки:
  –  Леките почистващи съставки и растението Saponaria (сапунче), използвани вместо сапун, ефективно почистват, без да причиняват раздразнения и дехидратация на кожата на лицето и очите.
·          – Маслиновите и пшеничните протеини овлажняват и подхранват кожата.
·          – Екстрактът от биологична лавандула успокоява ефективно.
·          – Прополисът осигурява леко антисептично действие и антиоксидантна защита.
В този продукт Apivita замени водата със запарка от органичен зелен чай, заради неговото антиоксидантно действие.
 „Пяната“ е пяна само по име, за мен продуктът е по-скоро крем или кремообразен гел, но не и това, което хората разбират под „пяна“. Идва в удобна тъмна опаковка от 200 мл със срок на годност 6 месеца. Започнах да я използвам редовно всяка вечер и бях впечатлена колко е приятна като усещане – много богата и гъста, смятах, че ще е перфектната грижа за лицето ми. 
Отмива се лесно, без да се лигави и почистваше добре лицето от остатъчния грим. Не съм пробвала да мия очите си с нея, така че не мога да ви кажа как се справя.
За съжаление след три седмици редовно ползване, кожата на лицето ми се пресуши силно и дори забелязах белещи се участъци. Първо помислих, че не е от пяната и започнах да ползвам по-богат крем, но после усетих накъде вървят нещата и разредих ползването й.
Кожата ми се „съвзе“, но се наложи изцяло да спра пяната, за да се отърва от пресушаването. Странното е, че след измиване не усещам силно опъване и дискомфорт, но видимо лицето ми беше пресушено.
Много съжалявам, че не се спогодихме, защото като продукт е чудесна – това може би ви звучи объркващо, но аз наистина я харесвам, въпреки че очевидно не е подходяща за моята кожа. Според мен ако кожата ви е комбинирана или мазна, пяната ще ви допадне.
Любопитно ми е дали вие сте я пробвали и какви са ви впечатленията?

You may also like